![]() |
|
![]() |
#991 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel ve içten düşünceleriniz için teşekkürler. Vazgeçilmezlerimden olan kalanchoeler sizin sayfalarınızda süsliyecektir eminim. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
lütfen ama... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğeniniz için teşekkürler Arkadaşlar, buyrun gelin hepberaber bir finçan kahve içelim aralarında. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
İyi günler arkadaşlar.Geçen hafta eşim hiç incelemeden sarı katmerli bir kalanşo almış.Çok sulandığı için kökleri çürümüş.Çürük dipten yukarı dallara doğru gidiyor.Yaprakları yumuşayıp kopmaya başladı.Üzeri çiçekli olduğu için kesip başka bir saksıya da dikmeye korkuyorum.Çünkü böyle bir sürü çiçeğimi öldürdüm.Ne yapmalıyım?Yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Eğer kesmezseniz tamamen kaybedersiniz. Çürümenin olduğu yerin biraz üzerinden temiz bir bıçakla kesip uygun bir toprağa dikerseniz çok daha iyi olur. Çiçekleri dökülse bile gövdesini kurtarabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Ayşe Yıldız.Kestikten sonra kuruması için biraz beklemeli miyim?Hemen dikersem yine çürüme olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili adneser sizin kalanchoeleriniz bence hepimizdekilerden daha güzel başarılarınızın devamını diliyor ve MAŞALLAH demek istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
birkaç boğum içeride kalacak şekilde toprağa gömmeye çalışın. hatta kestiğiniz sapların alt yapraklarını da alabilirsiniz (oradan köklenebilirler) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Sayin olcim, bitkilerinizi görücüye cikarmak icin sayfa acana kadar bizi bekletmeyin. Bu baslik kalancholer bölümü, yani kisiye özel degil, herkes burda güzel bitkilerni gururla sergileye bilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Teşekkürler İlksenozturk.Dediğiniz gibi yapacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çiçekdostu, cevabınızı ilksenöztürk vermiş zaten bunlara ilave olarak, ilk dikim yaptığınızda çok sulamazsanız çürütmezsiniz. Bir de kopardığınız alt yaprakları da toprağa koyarsanız onlarda filizlenebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kestikten sonraki halleri bunlar.Ana gövdenin sapı toprağa gömmek için çok kısa.Yaprakları ve çiçek saplarını da kopardım.Daha önceki yaprak denemelerimde yapraklar hep çürüdü.Yatık vaziyette de koydum sapını da gömdüm ama yine olmadı.Çiçekli olan saplar tutar mı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Dikin, ne varsa hepsini dikin ama birkaç gün sulamayın. Yaprakların bir kısmının ucunu toprağa gömün bir kısmını da sadece toprağın üzerine koyun. Saksı harcınız sadece torflu bitki toprağı olmasın az miktarda bahçe toprağı, kum da ilave edin ki toprağın suyu tutma oranı azalsın. İnşallah başarılı sonuçlar alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn İncii'ye katılıyorum en yakın zamanda kalancholer'i görmek istiyoruz,sayfanızı sonra açarsınız, bekletmeyin bizi. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Hazir konu aktiv olmusken, beni de yeniden heves sarmisken kalanchoe ustalarina bir sorum olacak. Suan sera ve marketlerde renk renk kalancholer var ama yapraklari cok fazla büyük geldi bana. Bunlar cok fazla besin kulandiklari icin mi? Yeni yapraklar sizce kücükmü cikar yoksa yine asiri derece büyükmü olur?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Esin, tesekkür ederim, gercekten icimi rahatlatiniz acikcasi benim sizinki gibi yapraklari daha cok hosuma gidiyor daha dogal duruyor ![]() Sizin bitkiye de cok güzel görünüyor, hele birde su serpistirilmis bitkiler ayri bir havasi var hep bayilmisimdir, harika ![]() Elerinize saglik, Sevgiler.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() Bir hafta önce çürüyen kalanşomu kesip tekrar dikmiştim.Durumları iyi gibi.Sizce de öyle mi?Tutmuşlar mıdır? Çürümesinler diye çok az suluyorum.Eşimin hediyesi olduğu için kaybetmek istemiyorum.Tuttuğunu nasıl anlarız?Ne kadar sürede tutar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerdeki çiçekleri kopartmanızda yarar var. Güç köklenme ve dallanmaya gitsin. Yapraktan üretim biraz geç oluyor. 987 no'lu mesajda göreceğiniz gibi, benim yapraktan üretimim 1 yıl sürdü. Tutmadı sanıp yaprakları topraktan çıkartmayın sakın. Sabır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Benim yapraktan çeliklediklerim kocaman gövdeli ve bol yapraklı oldular ama hala çiçeklenme namına birşey yok ortalarda... Ortalama 1 sene belki daha fazla oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Sizin Kalanchoeleri gördükten sonra tekrar deneyim dedim. Bu kez sizlerin verdiginiz bilgilere göre bakim yapacagim. Sanirim daha önce kalancholeri cok fazla suladigimdan kayip ettim ![]() Herneyse renk konusunda karar veremedim, her renkten cok kücük birer fidan alip bir saksiya toparladim, burda havalar biraz isinsin dogru terasa atmayi dünüsüyorum.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın İncii Arajman güzel olmuş, fakat iki ayrı saksı yapsaydınız iyi olurdu (çok sık olduğundan pamucuk hastalığı olma olasılığı yüksek) büyüdüğü zaman içkısımlar havasız kalacak, birde iri yaprakları koparmanızı tavsiye ederim. Bol çiçekli günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayin adneser, Tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, aslinda evet cok dar oldu ama suan oda da saksi icin hemen hemen hic yerim kalmadigi icin böyle bir yere toparladim. Havalarin isindigin da ilk isim onlari iki saksiya ayirmak ve iri yapraklarini koparmak olacak. Tavsiye ve güzel dilekleriniz icin tekrardan tesekkür ederim. Saygilar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Toprağını çiçekçiden almıştım çok kötü bir topraktı bir zararı olur mu acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Çiçekdostu Moralinizi bozmak istemem Kalanchoeleriniz için yapılacak pek bir şey yok, yinede saksınızı boşaltıp kökleri temizleyip kuru bir toprağa tekrar dikin mümkünse torf koymayın veya (kuru olan toprağı yumşatmak için ) çok az miktar ilave edin 3-4 gün sonra toprak nemlenecek kadar sulayıp güneş alan bir cam kenarına koyun. Azda olsa Kalanchoeleri kurtarma ihtimali olabilir. Büyük yaprakları koparıp başka bir saksıda köklendirebilirsiniz. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaçsever
|
Kalanşo çok çabuk köklenen bir bitki diye biliyordum.Kesin köklenir diyen arkadaşlar da olmuştu.Yine de ben umutluyum.Önerileriniz için teşekkürler sayın adneser.Malesef bulunduğum ilçede torf yok.Şansına artık bu toprakla bir deneyeyim inşallah tutarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz yinede deneyin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
sayın adnesar sizin kalanşolarınız gerçekten muhteşem.Ben teyzemden 2 dal aldım şimdi kocaman oldu ama ancak 2yılda çiçeklerini görebildim.Size sorum şu yeni dalların erken çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Değişik türlerden dal alıp yetiştircem inşallah ama erken çiçeklenmesini istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|