![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2020
|
Merhaba sitede yeniyim. Kuralları okudum merak etmeyin ![]() Ben bir ay kadar önce marketten kalanşo almıştım. Parlak yaprakları ve güzel çiçekleri vardı. Şu anda halen yaprakları sağlıklı. Ama toprakta beyaz bir tabaka oluştu. Bu neden olmuş olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sudaki kireç toprak yüzeyinde beyazlığa neden olur. Bitkiye zararı olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
ekleyebildim mi bilemiyorum ama bu da benim çiçeklerini döktükten sonra yeniden 2 tanecik çiçeklenen sarı kalanchoem.turuncu ve kırmızısı da var ama onlarda bir hareket yok henüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Çok güzeller… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
çiçekli bitki gübresi
Merhaba İmre, sorunu soralı uzun bir süre olmuş. Yaklaşık 1.5 ay kadar, ama ben şimdi gördüm. Belki de çiçek açmıştır çiçeklerin bu süre zarfında ama ben yine de cevap yazıp tecrübelerimi paylaşmak istedim. Benim de aynı sorunum yelken çiçeğimde olmuştu (spathilium). ilk aldığımda çiçekliydi. Daha sonra yaklaşık 1 yıl hiç açmadı, niye diye düşünürken yaptığım araştırmalar ve forumlardan öğrendim ki gübre kullanmam gerekiyormuş çiçeklenme için. Sana da tavsiyem tüm çiçekli bitkilerin için özel çiçekli bitki gübresini gerekli aralıklarda kullanman. Benim yelken çiçeğim daha yeni yeni açmaya başladı çiçeklerini ![]() Bu arada benim de kalanchoem var. Onunla ilgili bulduğum bilgiler aşağıda: üretim: İlkbahar **** yazın u ç dallarından kesilerek köklendirilmek suretiyle üretilir. hastalık ve zararlılar:Fazla sıcak **** ıslak ortamda mildiyö ve yaprak bitleri görülür. Sıcaklık: Kışın 12-15 derece sıcaklığa gereksinme gösterir. Kısa süreler için 5 dereceye de dayanır, ancak yapraklarını döker. Yazın toprak nemli olacak şekilde sulanmalı, kışın az. Işık: Hafif güneşli yerlerde bulundurulmalı ve yakıcı güneş ışığından korunmalıdır. Saksı Harcı: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilir. Mayıs-eylül arası 15 günde bir gübre. Üretim Tekniği: Üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Tohumları herhangi bir tohum kompostuna Mart- Nisan aylarında ekilir. Çimlenme süresince ortam sıcaklığı 18-21 derece dolayında tutulduğu takdirde, tohumlar 10-14 günde çimlenir. Köklendirme ortamının sıcaklığı 20 derece olmalıdır. Bakım Önlemleri: Saksı Değiştirme: Her yıl Nisan ayında yapılır. Gübreleme: Mayıs- Ağustos ayları arası haftada bir kez 1g/l kompoze gübre (çiçekler görünmeye başlayınca potasyumca zengin gübre) verilir. Sulama: Su gereksinimi az olan bir bitkidir. Yazın bitkiye verilecek su, saksı orta derecede nemli kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Bitkiler gereğinden çok suya duyarlı oldukları gibi, saksı toprağının kuru bırakılmadından da zararlanırlar. Ocak- Şubat aylarında gerçekleşen çiçeklenmeden sonra 4-5 haftalık bir dinlenme dönemi söz konusu olduğundan, bu dönem içerisinde sulama en aza indirilmelidir. Budama: Toplu formda bitki elde etmek için, saksı değiştirmeden sonra kuvvetlice budama yapılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
![]() Selamlar sayin daffodil benim kalancohe'lerimde boyle kokler verdi bende koklu kisminin altindan kesip torflu topraga Diktim ve kisa zamanda kolaylikla tuttu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
kalonche
benimde kalonchem bu.geçen hafta baunausetan aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Elif. Günler yeterince kısaldığı için şu anda kısa gün uygulaması yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde budadığın dalları direk toprağa dik. Çabuk tutuyor. Bu arada budadığın kalanchoe da tazelendiği için çiçek verme ihtimali artıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
/
|
Alıntı:
Kısa gün uygulamasını 2 gün uyguladım..3 çelik almıştım şimdi suda baya köklendiler ekicem onları büyük kolonşemde zamanı gelince açar diye düşünüyorum açmassada bana onun yeşilliğide yeter ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Burcu. Çiçeğine gün ışığı yukarıdan geliyor gibi. Bitkiler gün ışığını gördükleri yöne doğru yönelirler. Bu durumda ışığı yukarıdan alıyorsa boylanması doğaldır. Sizdeki durum sanırım bundan kaynaklanmış. Budama yüzünden sıkıntıya düşmeyin. Kalanchoe dayanıklı bir bitki. Yakında sürgün vermeye başlar. Ama bu arada sulamasına dikkat edin. Yeni budadığınız için bir ay kadar sıvı gübre verebilirsiniz. Bahara saksısını değişin. Taze toprakla buluşsun. Çiçeğinin kuruma sebebini anlayamadım. Ne kadar süre kaldı çiçekleri bunu bilemediğim için bir şey söyleyemiyorum. Çiçekler kuruyunca çiçek veren sap dibinden değil de hemen çiçek altından kesilirse yeni çiçekler verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Merhaba adım Nirva aranıza yeni katıldım. Kalanchoelarla ilgili bütün yazdıklarınızı okudum fakat benimkilerde olan sorunlara rastlayamadım. Koçtaş'tan aldığım sarımsı-pembe renkteki kalanchoemun büyük yapraklarının altında koyu renk çizikler olduğunu farkettim. Bu normal midir? Bir de bir arakadaşımın yazın bana verdiği ölmek üzere olan kalanchoe bayaa büyüdü iyice şekilsizleşti. Sanırım budamam gerek. Fakat yeni tomurcukları var. Onun da bazı yapraklarının altında ve üstünde kahverengi yanmış gibi lekeler var. Bunların ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Daha önce iki kalanchoemu sanırım mantar yüzünden kaybettim. Yapraklarında grimsi lekeler oluşuyor sonra da yaprak kuruyordu. Topas 100 EC isimli bir ilaçla müdahale etmiştim ama geç kalmışım. Zaten çiçekleri eve getirdikten bir süre sonra dipteki büyük yapraklarının hepsi kuruyor ve bir daha hiçbiri o kadar büyümüyor. Bunlar da ölecek diye çok korkuyorum. Çiçeklerin ve problemli yaprakların resimlerini ekliyorum. Telefonlar çektiğim için biraz bulanık olabilir kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Teşekkür ederim Susam ben de zaten kesip atıyorum onları. Peki bu büyük yaprakların nerdeyse eve gelir gelmez sararıp bir daha da çıkmamasının sebebi nedir? Onları iyi beslemediğim için olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
unlu bit
unlu bit için bir diğer çözüm de ispirtoya batırdığınız pamuk ile yaprakları silmek. Ben önce elimle topladım görünenlerin hepsini. Sonra ispirtoya batırılmış pamuk ile sildim. Uygulama yaparken önce bir iki yaprakta deneyin. Deneme yaptığınız yaprakta olumsuz bir durum gözlemlemezseniz devam edin. Kolay gelsiin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Ben de o riske girmemeye kaar vermiştim Sayın laledevri. Küçücük saksıda kocaman yapraklar , büyük saksıda küçücük yapraklar. Çiçeğin morfolojisi değişiyor resmen seradan eve gelince. Çiçeklenme sonrası bir boy büyüteceğim sadece saksıyı. Uzun boylu, küçük yapraklı olmasını istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
kırmızı başlıklı kalanchoe :)
bunu bugün aldım, yapraklarının kendinden kırmzıız olduğunu söyledi satıcı, bir yerden çıkan birkaç yaprağı da yeşil... (fotolar çok yer kaplamasın diye küçülttüm) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Teşekkürler hüsnüyusuf, çiçeğim öğleden sonra akşama kadar güneş alan pencerenin önünde duruyor.Çok sıcak günlerde direkt güneş ışığına maruz bırakmıyorum iyi olmayacağını duymuştum.Tomurcuklanmadı ama sürekli yeni yeni yaprak açması da kötü değil değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
|
Herkese merhaba; ben kalanchoe yaprak çeliği direk toprağa diktim,kasım başlarında,Henüz bir değişiklik yok.Filizlenmeye başladığında fotoğrafını sizlerle paylaşıcam,şimdilik merakla bekliyorum ![]() Düzenleyen sibelmuge : 18-01-2011 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik
|
Teşekkür ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ben de bunları bu gün aldım
acaba saksılarının boyu iyi mi yoksa büyütmeliyim? bir de arkadaşlar yapraklarının üzerinde de oluşumlar var ordan yeni yapraklar mı çıkıyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili cellin, benim kalanchoelerimin en yaşlısı bir yaşında, o yüzden yorumunuz hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak benim gözlemlediğim; çiçek ve yapraklarındaki koyulaşma, aldığı güneş ışığıyla alakalı. Örneğin yukarıdaki turuncu, kışın açtığında içerdeydi ve rengi sarıydı. Havalar düzeldiğinde balkonda daha çok ışık alınca rengi böyle oldu. Link vermeyi bilmiyorum önceki sayfalarda, aynı kalanchoemin sarı açmış hali mevcut. Tam da sarı değil, açık bir renk.(21. sayfa-609. mesaj) Düzenleyen Sevgi Durul : 07-09-2010 saat 20:56 Neden: Yer belirtme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=cellin;693725]Selamlar Sdurul Kalonçonun çiçek renginin güneşte değiştiğini ilk kez duydum. Ben, bizzat gözlemledim. Değişiklik derken, pembeyse mavi olmuyor. Sadece rengi koyulaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |