agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2020, 23:14   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-08-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Üç çeşit fotosentez türü var. C3, C4 ve CAM. İsimlendirmeleri fotosentez sırasında sentezledikleri ilk maddenin karbon atom sayısıyla ilgili. C3'te 3 karbon, C4'te 4 karbon, CAM'da (crassulean acid metabolism) ise, bitki karanlık ortamda gözeneklerini açıyor karbondioksidi bünyesine alıyor ve malik (elma asidi)'te çevirip vakuol denilen hücre içi boşluklarda depoluyor. Işık varlığında da bu malik asitten şeker sentezliyor. Kalanchoe, CAM türü fotosentez yapıyor. Muhtemelen gece saatlerinde ışığı açık bırakmanız bitkiyi etkiliyor.
Çok güzel bilgiler gerçekten çok teşekkür ederim. Başka bir ışığı açayım bundan sonra bir de öyle deneyeyim. Çok sağolun 😊

kitapkurdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 08:20   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2020
Merhaba sitede yeniyim. Kuralları okudum merak etmeyin
Ben bir ay kadar önce marketten kalanşo almıştım. Parlak yaprakları ve güzel çiçekleri vardı. Şu anda halen yaprakları sağlıklı.
Ama toprakta beyaz bir tabaka oluştu. Bu neden olmuş olabilir?

konusuzadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 22:24   #3
Ağaç Dostu

derin35's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi konusuzadam Mesajı Göster
Merhaba sitede yeniyim. Kuralları okudum merak etmeyin
Ben bir ay kadar önce marketten kalanşo almıştım. Parlak yaprakları ve güzel çiçekleri vardı. Şu anda halen yaprakları sağlıklı.
Ama toprakta beyaz bir tabaka oluştu. Bu neden olmuş olabilir?
Sudaki kireç toprak yüzeyinde beyazlığa neden olur. Bitkiye zararı olmaz.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2021, 18:50   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2019
ekleyebildim mi bilemiyorum ama bu da benim çiçeklerini döktükten sonra yeniden 2 tanecik çiçeklenen sarı kalanchoem.turuncu ve kırmızısı da var ama onlarda bir hareket yok henüz.

Eklenen Resimler

kekimiyomu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2022, 19:57   #5
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2018
Çok güzeller…

Eklenen Resimler

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 16:15   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-06-2007
çiçekli bitki gübresi

Merhaba İmre, sorunu soralı uzun bir süre olmuş. Yaklaşık 1.5 ay kadar, ama ben şimdi gördüm. Belki de çiçek açmıştır çiçeklerin bu süre zarfında ama ben yine de cevap yazıp tecrübelerimi paylaşmak istedim. Benim de aynı sorunum yelken çiçeğimde olmuştu (spathilium). ilk aldığımda çiçekliydi. Daha sonra yaklaşık 1 yıl hiç açmadı, niye diye düşünürken yaptığım araştırmalar ve forumlardan öğrendim ki gübre kullanmam gerekiyormuş çiçeklenme için. Sana da tavsiyem tüm çiçekli bitkilerin için özel çiçekli bitki gübresini gerekli aralıklarda kullanman. Benim yelken çiçeğim daha yeni yeni açmaya başladı çiçeklerini
Bu arada benim de kalanchoem var. Onunla ilgili bulduğum bilgiler aşağıda:
üretim: İlkbahar **** yazın u ç dallarından kesilerek köklendirilmek suretiyle üretilir.
hastalık ve zararlılar:Fazla sıcak **** ıslak ortamda mildiyö ve yaprak bitleri görülür.
Sıcaklık: Kışın 12-15 derece sıcaklığa gereksinme gösterir. Kısa süreler için 5 dereceye de dayanır, ancak yapraklarını döker. Yazın toprak nemli olacak şekilde sulanmalı, kışın az.
Işık: Hafif güneşli yerlerde bulundurulmalı ve yakıcı güneş ışığından korunmalıdır.
Saksı Harcı: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilir. Mayıs-eylül arası 15 günde bir gübre.
Üretim Tekniği: Üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Tohumları herhangi bir tohum kompostuna Mart- Nisan aylarında ekilir. Çimlenme süresince ortam sıcaklığı 18-21 derece dolayında tutulduğu takdirde, tohumlar 10-14 günde çimlenir. Köklendirme ortamının sıcaklığı 20 derece olmalıdır.

Bakım Önlemleri:

Saksı Değiştirme: Her yıl Nisan ayında yapılır.
Gübreleme: Mayıs- Ağustos ayları arası haftada bir kez 1g/l kompoze gübre (çiçekler görünmeye başlayınca potasyumca zengin gübre) verilir.
Sulama: Su gereksinimi az olan bir bitkidir. Yazın bitkiye verilecek su, saksı orta derecede nemli kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Bitkiler gereğinden çok suya duyarlı oldukları gibi, saksı toprağının kuru bırakılmadından da zararlanırlar. Ocak- Şubat aylarında gerçekleşen çiçeklenmeden sonra 4-5 haftalık bir dinlenme dönemi söz konusu olduğundan, bu dönem içerisinde sulama en aza indirilmelidir.
Budama: Toplu formda bitki elde etmek için, saksı değiştirmeden sonra kuvvetlice budama yapılmalıdır.

dergene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2008, 20:48   #7
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Haklıymışsınızsonunda açtılar. Az önce fotoğraftaki kalanchoeyu gördüm ve bayıldım,sanki mercan çiçeğine benziyor. Kalanchoe uniflora imiş adı.Duyan,bilen oldu mu?

Eklenen Resimler

deryaozel427 beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2008, 22:18   #8
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Galeri: 121
Merhaba, bugün bende kırmızının yanına koyu pembe bir kalanchoe ekledim )
Bu kırmızısı..

Eklenen Resimler

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2008, 19:36   #9
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Arkadaşlar, bir süre önce geçen çiçekleri budadığımdan bahsetmiştim; öncelikle budadığım küçük dallarda henüz hiç bir gelişme olmadı, buna karşın budadığım kalonşem yeniden çiçeklendi.

Eklenen Resimler

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2008, 17:10   #10
Yeni Üye

daffodil_dr's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2008
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi?

Eklenen Resimler

daffodil_dr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 22:59   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi daffodil_dr Mesajı Göster
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi?
Selamlar sayin daffodil benim kalancohe'lerimde boyle kokler verdi bende koklu kisminin altindan kesip torflu topraga Diktim ve kisa zamanda kolaylikla tuttu

Begonyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2008, 13:21   #12
Ağaç Dostu

begonvil 14's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2008
kalonche

benimde kalonchem bu.geçen hafta baunausetan aldım.

Eklenen Resimler

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 13:41   #13
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elif59 Mesajı Göster
ne kadar uygulamam gerek kıs gün uygulamasını ne zaman tomurcuk görürüm ?
Elif. Günler yeterince kısaldığı için şu anda kısa gün uygulaması yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde budadığın dalları direk toprağa dik. Çabuk tutuyor. Bu arada budadığın kalanchoe da tazelendiği için çiçek verme ihtimali artıyor.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 14:07   #14
/

Giriş Tarihi: 17-10-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Elif. Günler yeterince kısaldığı için şu anda kısa gün uygulaması yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde budadığın dalları direk toprağa dik. Çabuk tutuyor. Bu arada budadığın kalanchoe da tazelendiği için çiçek verme ihtimali artıyor.

Kısa gün uygulamasını 2 gün uyguladım..3 çelik almıştım şimdi suda baya köklendiler ekicem onları büyük kolonşemde zamanı gelince açar diye düşünüyorum açmassada bana onun yeşilliğide yeter

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 07:56   #15
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcuciner Mesajı Göster

benim çiçeğim sürekli boyuna gidiyordu ben de onu budadım ama yanlış mı yaptım acaba çünkü şimdi 2 tane kalın dal kaldı.1-2 tane çiçek verdi onlar da hemen kurudu.Ne yapmam lazım acaba?
Sevgili Burcu. Çiçeğine gün ışığı yukarıdan geliyor gibi. Bitkiler gün ışığını gördükleri yöne doğru yönelirler. Bu durumda ışığı yukarıdan alıyorsa boylanması doğaldır. Sizdeki durum sanırım bundan kaynaklanmış. Budama yüzünden sıkıntıya düşmeyin. Kalanchoe dayanıklı bir bitki. Yakında sürgün vermeye başlar. Ama bu arada sulamasına dikkat edin. Yeni budadığınız için bir ay kadar sıvı gübre verebilirsiniz. Bahara saksısını değişin. Taze toprakla buluşsun. Çiçeğinin kuruma sebebini anlayamadım. Ne kadar süre kaldı çiçekleri bunu bilemediğim için bir şey söyleyemiyorum. Çiçekler kuruyunca çiçek veren sap dibinden değil de hemen çiçek altından kesilirse yeni çiçekler verir.

Eski 03-12-2008, 14:22   #16
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Merhaba
adım Nirva aranıza yeni katıldım. Kalanchoelarla ilgili bütün yazdıklarınızı okudum fakat benimkilerde olan sorunlara rastlayamadım. Koçtaş'tan aldığım sarımsı-pembe renkteki kalanchoemun büyük yapraklarının altında koyu renk çizikler olduğunu farkettim. Bu normal midir? Bir de bir arakadaşımın yazın bana verdiği ölmek üzere olan kalanchoe bayaa büyüdü iyice şekilsizleşti. Sanırım budamam gerek. Fakat yeni tomurcukları var. Onun da bazı yapraklarının altında ve üstünde kahverengi yanmış gibi lekeler var. Bunların ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Daha önce iki kalanchoemu sanırım mantar yüzünden kaybettim. Yapraklarında grimsi lekeler oluşuyor sonra da yaprak kuruyordu. Topas 100 EC isimli bir ilaçla müdahale etmiştim ama geç kalmışım. Zaten çiçekleri eve getirdikten bir süre sonra dipteki büyük yapraklarının hepsi kuruyor ve bir daha hiçbiri o kadar büyümüyor. Bunlar da ölecek diye çok korkuyorum. Çiçeklerin ve problemli yaprakların resimlerini ekliyorum. Telefonlar çektiğim için biraz bulanık olabilir kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:51   #17
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ninina84 Mesajı Göster
Merhaba
adım Nirva aranıza yeni katıldım. Kalanchoelarla ilgili bütün yazdıklarınızı okudum fakat benimkilerde olan sorunlara rastlayamadım. Koçtaş'tan aldığım sarımsı-pembe renkteki kalanchoemun büyük yapraklarının altında koyu renk çizikler olduğunu farkettim. Bu normal midir? Bir de bir arakadaşımın yazın bana verdiği ölmek üzere olan kalanchoe bayaa büyüdü iyice şekilsizleşti. Sanırım budamam gerek. Fakat yeni tomurcukları var. Onun da bazı yapraklarının altında ve üstünde kahverengi yanmış gibi lekeler var. Bunların ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Daha önce iki kalanchoemu sanırım mantar yüzünden kaybettim. Yapraklarında grimsi lekeler oluşuyor sonra da yaprak kuruyordu. Topas 100 EC isimli bir ilaçla müdahale etmiştim ama geç kalmışım. Zaten çiçekleri eve getirdikten bir süre sonra dipteki büyük yapraklarının hepsi kuruyor ve bir daha hiçbiri o kadar büyümüyor. Bunlar da ölecek diye çok korkuyorum. Çiçeklerin ve problemli yaprakların resimlerini ekliyorum. Telefonlar çektiğim için biraz bulanık olabilir kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili Ninina. Bahsettiğiniz sanırım yaşlanan yapraklarda görünen kararmalar. Bu yapraklar zaman zaman yaprak sapından kesilerek alınmalı. O zaman taze yapraklar çıkacaktır. Bu ciddi bir sorun değil. Fakat bitki üzerinde bırakmanız doğru olmaz.

Eski 04-12-2008, 11:39   #18
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Sevgili Ninina. Bahsettiğiniz sanırım yaşlanan yapraklarda görünen kararmalar. Bu yapraklar zaman zaman yaprak sapından kesilerek alınmalı. O zaman taze yapraklar çıkacaktır. Bu ciddi bir sorun değil. Fakat bitki üzerinde bırakmanız doğru olmaz.
Teşekkür ederim Susam ben de zaten kesip atıyorum onları. Peki bu büyük yaprakların nerdeyse eve gelir gelmez sararıp bir daha da çıkmamasının sebebi nedir? Onları iyi beslemediğim için olabilir mi?

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 16:03   #19
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2008
Galeri: 3
unlu bit

unlu bit için bir diğer çözüm de ispirtoya batırdığınız pamuk ile yaprakları silmek. Ben önce elimle topladım görünenlerin hepsini. Sonra ispirtoya batırılmış pamuk ile sildim. Uygulama yaparken önce bir iki yaprakta deneyin. Deneme yaptığınız yaprakta olumsuz bir durum gözlemlemezseniz devam edin. Kolay gelsiin.

kaybol.2008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 17:07   #20
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Ben de o riske girmemeye kaar vermiştim Sayın laledevri. Küçücük saksıda kocaman yapraklar , büyük saksıda küçücük yapraklar. Çiçeğin morfolojisi değişiyor resmen seradan eve gelince.
Çiçeklenme sonrası bir boy büyüteceğim sadece saksıyı. Uzun boylu, küçük yapraklı olmasını istemiyorum.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 14:08   #21
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
kırmızı başlıklı kalanchoe :)

bunu bugün aldım, yapraklarının kendinden kırmzıız olduğunu söyledi satıcı, bir yerden çıkan birkaç yaprağı da yeşil...

(fotolar çok yer kaplamasın diye küçülttüm)

Eklenen Resimler

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 20:31   #22
Yeni Üye

zlem's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Teşekkürler hüsnüyusuf,

çiçeğim öğleden sonra akşama kadar güneş alan pencerenin önünde duruyor.Çok sıcak günlerde direkt güneş ışığına maruz bırakmıyorum iyi olmayacağını duymuştum.Tomurcuklanmadı ama sürekli yeni yeni yaprak açması da kötü değil değil mi?

zlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 18:21   #23
Yeni Üye

sibelmuge's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2011
Herkese merhaba; ben kalanchoe yaprak çeliği direk toprağa diktim,kasım başlarında,Henüz bir değişiklik yok.Filizlenmeye başladığında fotoğrafını sizlerle paylaşıcam,şimdilik merakla bekliyorum

Düzenleyen sibelmuge : 18-01-2011 saat 15:03
sibelmuge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 20:14   #24
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Teşekkür ediyorum Yukarda yazdığım gibi çok iri bir iki yaprağı aldım. O zaman sanki daha çok arttı çiçekleri. Bütün yaz balkonda durdu. Hala balkonda. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde. Özel bir bakımı yok. Ya da ben yapmadım.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 21:43   #25
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
ben de bunları bu gün aldım

acaba saksılarının boyu iyi mi yoksa büyütmeliyim?
bir de arkadaşlar yapraklarının üzerinde de oluşumlar var ordan yeni yapraklar mı çıkıyor acaba?

Eklenen Resimler

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2009, 23:13   #26
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Bu da benim kalonşe arajmanım istemeyerekte olsa bir saksıda buluşturdum yersorunu malum.

Eklenen Resimler

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2010, 20:51   #27
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sevgili Mavisedir benim anneminde vardı. 3 sene sonra iyice yaşlandı ve çiçekleri eski güzelliğini yitirdi. Bu çiçek yaşlandıkça yaprak renkleride koyulaşmaya başlıyor.
En güzeli her sene olgun yapraklardan **** dallardan çelikler alarak çiçeği tazelemek. Senin çiçeğin daha yeni meraklanma hiç birşey olmaz. Birde bu çiçek dışarda bırakıldığında çabuk bitleniyor ve ölüyor. Çiçeğinin suyunu iyi ayarlarsan yerinide severse her sene açar.

Sevgili cellin, benim kalanchoelerimin en yaşlısı bir yaşında, o yüzden yorumunuz hakkında bilgi sahibi değilim.

Ancak benim gözlemlediğim; çiçek ve yapraklarındaki koyulaşma, aldığı güneş ışığıyla alakalı. Örneğin yukarıdaki turuncu, kışın açtığında içerdeydi ve rengi sarıydı. Havalar düzeldiğinde balkonda daha çok ışık alınca rengi böyle oldu.

Link vermeyi bilmiyorum önceki sayfalarda, aynı kalanchoemin sarı açmış hali mevcut. Tam da sarı değil, açık bir renk.(21. sayfa-609. mesaj)

Düzenleyen Sevgi Durul : 07-09-2010 saat 20:56 Neden: Yer belirtme
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2010, 19:17   #28
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
[QUOTE=cellin;693725]Selamlar Sdurul
Kalonçonun çiçek renginin güneşte değiştiğini ilk kez duydum.

Ben, bizzat gözlemledim. Değişiklik derken, pembeyse mavi olmuyor. Sadece rengi koyulaşıyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2010, 20:11   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Bunlar yeni aldığım kalonçolarım. Renkleri pembe ve beyaz. Üzerlerindeki mavilikler ilaçlamadan kaynaklı oldu. Çiçeği aldığımda etrafında sarılı kağıttan pek birşey görünmüyordu. Eve getirdiğimde gördüm ki dibinde ufak bitler cirit atıyor. Tabi hemen ilaçladım. Anında hepsi öldü ama ilaç biraz fazla kaçtı galiba bazı yaprakları kurudu. Kuruyan yaprakları temizledim şimdi eskiye nazaran daha iyi durumdalar.
çiçekleriniz çok güzel benim çiçeğim 3 aydır budanan yerlerden sürekli yeni yapraklar çıkarıyor ancak hiç tomurcuğu yok. böyle güzel çiçrk açması için ne yapmalıyım *

deryai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2010, 17:08   #30
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Kalanchoe fedchenkoi

Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

Name:  DSC02384.jpg
Views: 3632
Size:  44.5 KB

Yavrular şimdilik tam krem / beyaz

lolla beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025