![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Buna inaniyorum...Haklisiniz ..Birbirimizden cok seyler ogrendik,ogreniyoruz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2015
|
size de teşekkür ederim sayın djtunc öneriniz için doğal yollarla hallettim çok şükür |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2016
|
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Kalanchoe
Merhaba evet çiçekler bitişik olsun istiyorum. Resim koymayı henüz denemedim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim hakkında bilgi edinebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2015
|
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2015
|
çiçekleriniz güzel ama nisan veya mayıs ayında yeni sürgünlerini kullanarak, yenide dikim yapın , yaşlanmış gibi biraz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2015
|
Sarı renk yeni açmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2015
|
yozgattan çiçeklerrr
bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Nihayet...! Sabahtan beri 50 ve üzeri sayfa okudum,bu bitkinin adı nedir bölümüne girdim,bir türlü resim yukleyemedim derken bendeki bitki de kalanchoe imiş,an itibariyle hemen içeri aldım aslında üstüne kar bile yağmisti,ozenmiyordum zorla vermislerdi☺ uçları hep tomurcuk,zavallicik hep açmaya çalışıyordu demek uzatmadan sorayım,bendekinin gövdesi sari krem arası yaprakları (sadece 2 tane) parlak değil yani ölucekmi acaba? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Elimde iki farklı türü var. Biri çiçeğe hazırlanırken diğeri başını almış gidiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Kışın kalanchoe, elimdeki sukulenti ve 2 kaktüsümü hep içeri alıyorum. Ancak ne yazıkki evimin içi oryantasyonundan dolayı çok güneş görmüyor. Bu nedenle sukulentimin ve kalanchoeların formu iyice düştü. Bunları tekrar ne zaman dışarı alabilirim? Tekrar toparlamaları ne kadar zaman alır? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
Alıntı:
Merhaba...Aranıza yeni katıldım..Ben de sizlerle kalanchoeler hakkındaki kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur... Kalanchoelerin çiçek açmaları için, onları güneş görebilecekleri bir pozisyona yerleştirin. Ve şimdi geliyoruz kalanchoeleri çiçek açtırma sırrına: Kalanchoeleri 1 litreye 0,25 veya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırılmış suyla akşamdan fısfıslayın.Birkaç gün böyle yapın...Bir müddet sonra kalanchoeniz tomurcuklanıp ,nihayetinde de her tarafından bol miktarda çiçekler açarak sizi sevindirecektir...Bu yöntemle büyük kalanchoelerde, dallarda köklenme de oluştuğunu, tespit ettim.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz ve kalanchoelarınızı yeni bir saksıya köklendirip isteyen arkadaşlarınıza da hediye edersiniz.. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Merhaba. Benim kalandivalarım ocak gibi bütün çiçeklerini döktüler. Ben normal olduğunu düşündüm ama hala bu durumdalar. Pencere önünde güzel gunes alan bir yerdeler ama başka ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2015
|
Bunlar da bizim minikler. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
merhaba, aranıza yeni katıldım ![]() sorum şu ki kalanşo çiçeğime çok severek bakıyordum. ama şu an boyları uzadı eski güzel şekli gitti. tüm dallar ayrık duruyor birbirinden... çiçek de açmıyor. sizce ne yapmalıyım? ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Nihayet açmaya başladılar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Böceklenmeden etkilenmiş, fazla sulama veya drenaj sorunu olabilir... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2016
|
Cicegimi üretmek istiyorum bu çiçekli dallarından koparsam saksiya diksem olumlu sonuç alır miyim |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Acaba bu da mi bir kalonche bilen var mi? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Cook teşekkür ederimm sevoş... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Merhabalar, Kalanchoe'nun boyu gittikçe uzuyor. Sabah güneşi alamadığı için midir? Bu yüzden midir boy uzaması? Çok aydınlık bir yerde duruyor çiçeğim. Ayrıca çiçeklenmesi için köklerin saksıyı doldurmasını bekleyecek miyim? yoksa böyle de çiçeklenebilir mi? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|