![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
AizoaceaeFAN yine yapmışsınız yapacağınızı Harika olmuşlar. Geçen yıl Ekim ayının 24'ünde benim ilk göz ağrım tomurcuğunu çıkartmıştı, bu yıl biraz erken davrandı. Kışın ikiz yavrulayan bu lithopsumun ikizlerinden biri diğerine nazaran daha iyi gelişti, diğerinde çiçek belirtisi yok. O da açabilecek mi meraktayım. ![]() Bu lithopsu da bu bahar almıştım. Boyutuna bakınca bu yıl çiçek verecek umudundaydım ama şimdilik görünen birşey yok. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Teşekkürler. Emek, bakım ve sabır birleşince bu güzellikler ortaya çıkıyor. Daha birçoğu tomurcukta açsınlar hepsinin resmini ekleyeceğim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
merhaba arkadaşlar. ben de 1 hafta önce kağan adlı üyemizden aldığım lithopslarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
6 ![]() 7 ![]() 6. resimdeki lithopsumda bozulma mı var? sanki üzerinde catlağa benzer bir ley var. bozuluyor mu? ne yapmalıyım. kaybetmek istemiyorum.su mu vermem gerekiyor? 7. resimdeki lithopsumda bir gelişme gözlemliyorum. yenileniyor mu acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın duygumit, lithopslarınız gayet iyi durumda. Üzerinde kesik oluşsa da her bitkide olduğu gibi kendi üzerinde açılan bir kesiyi düzeltebilirler. O kesilen yer zaten onarılmış. Korkulacak birşey yok sadece görsel olarak rahatsız edebilir o kadar. Ayrıca bunun adı lithops meyeri ve suyu en az seven lithopslardan biri. Suyunu az verin. Zaten bitki bu aylarda yumuşayıp yeni yaprak verme dönemine girmek üzere. 7.resimde ise lithopsun çiçek tomurcuğu gözükmekte yani bir gelişme değil. Sanırım bir hafta veya 10 gün içinde çiçeğini açacaktır. Güle güle büyütün. Saygılar. |
|
|
|
![]() |
|
|