![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Harikasın.Diyecek bir şey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Papatyam'ın gönderdiği Paşa kılıçları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Off ne kadar güzeller ya benimde olurmu bilmem annemde aynısından var ve boyu 1 metre olmuştur nerdeyse onlar ankarada ben tokatta ve burda çiçekçiler bile parmakla sayılacak kadar az.En güzeli çok güzel bir bitkidir dayanıklı diye biliyorum hayal meyal hatırlıyorum annemin paşa kılıcını ilk diktiğini cam kenarına koymuştu şimdi koca bir birey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Herkesin paşakılıcı açıyor, benimki neden açmıyor hala anlamadım. Elfogi Papatyamın size gönderdiği paşa kılıçları çok sağlıklı. Kısa boylular çok çabuk yavruluyor, bende yıllardır var herkese dağıttım, çoğu kişiye verdiklerim açtı, benimkiler bir türlü açmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Kılıç
Herkese merhaba, Kılıç bitkisi hakkında öğrenmek istediğim birkaç soru var. Yardım edermisiniz? Kılıç bitkisi çiçek açarmı? Her kılıç çiçek açarmı? Açması için neler yapmalıyız? Şimdi aşağıda da eklediğim üzere benim arkadaşımın kılıç bitkisi çiçek açmış ve çok güzel kokusu varmış ben ilk kez bu bitkinin çiçek açtığını duydum ve gördüm bunu hemen burdan paylaşmak istedim. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Bol bitkili mutlu günler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Merhaba Ecegül, Benim kılıcım bir metreyi geçti. Halk arasında kılıç çiçek açarsa, ev sahibi olunurmuş diye bilinir. Benim kılıcım on yılda bir açıyor .Açtıgı zaman evime bereket geliyor. Seninkide bir gün açar,çiçekleri hanımeline benziyor çok güzel kokusu var. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu sayfada paşakılıcının çiçekli halini görerek hayran olmuştum arkadaşımada gösterecektim.Ama yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Açması için toprağın komple kök olması gerekiyor.Saksıda sıkıştığı zaman çiçek veriyor.Çok da güzel kokar .Ballı çiçekleri tatlıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elfogi, inan bana saksı kökten gözükmüyor, hele birde arkadaşımınkini bir görsen.! Onun paşa kılıçları neredeyse tavana kadar boylanmış, fideleri dağıta dağıta bir hal oluyor. Küçücük bir fide verdiği akrabasının kılıcı 2 ay içinde çiçek açtı, ama onunkilerde tık yok. Herhalde biraz kısmet işi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Yerini sevince açıyo galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fevziye güneş gören bir yerde durursa kesin açar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Evdeki bitkilerimiz başlığı altındaki kılıç bitkisi sayfasındaki hali daha güzel ve net çıkmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2008
|
benim diktiğim paşakılıcım köklenemeden çürüyor ikinci denemem ama hala başarısızım yardım edebilecek birileri varmı* |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arter, Paşakılıcı suyu ya da çok suyu sevmiyor. Farkettiysen yaprağın kendisi çok sulu zaten. Yapraktan köklendirmeye çalışıyorsun değil mi? Toprağa diktiğinde diğer bitkilere verdiğimiz kadar çok can suyu verme. Hele bu mevsimde buharlaşma da olamayıp çürütüyordur. Toprağın kurumasından korkma. Yaprakları bir de suda köklendirmeyi dene. Her üç yapraktan ikisi mutlaka kökleniyor. Bir de; Forum ana sayfasındaki yeni üyeler bölümünde kendini tanıtırsan çok daha kolay iletişim kurabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Sanseveria'm...
Merhabalar bitki dostları, Merhaba Ece... Ne kadar güzel bir bitki olmuş,kılıç'ın çiçekli halini görebilmek çok güze olsa gerek... Benim de gözbebeğim var,bi kılıcım... ![]() ![]() ![]() Temmuz 2006 san beri benimle güneş görmeyen evimde bana arkadaşlık yapıyor...İlk resim 2006 Aralıktan,son resimse 2007 Ocaktan...Epey yol katettik ama acaba boyu tavana ulaşır mı ve de en umutla beklediğim acaba çiçek açar mı...? ![]() Ece çiçek açmışi olan bu kılıç'ın daha başka fotoğrafları var mı?Ve de ev sahibi yetiştiricilik periyodu hakkında bize püf noktası sayılabilecek bilgileri paylaşabilir mi?Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Sanırım 1980 li yılların ortaları idi. Bu çiçeği alanın ev sahibi olduğunu ve bu sebepten halk arasındaki adının " ev yaptıran " çiçeği olduğunu işittim ve hiç vakit geçirmeden ufak bir saksı alarak ona gözüm gibi bakmaya başladım. Çiçek bir kaç yıl içinde büyüdü ve serpildi. Çiçeğin boyu bir metre kadar olmadan, biz de kirada olduğumuz evden, kendi yeni evimize (1988 yılında) geçmiş idik. Onun her bahar başında saksısını yeniledim. Budadığım yapraklarını saksılara diktim ve çoğaltarak yakınlarıma da verdim ve hep dedim ki, bu çiçeği sevin ve ona iyi bakın ve de inanınki sizin ev sahibi olmanızda kesin katkısı olacaktır. Şu anda evimizde 2 adet büyük saksılarda baş köşedeler ve evvelki sene bir tanesi yukarıda yer alan fotoğraflardaki çiçeklerden açtı. Saksılarımdan bir tanesinin resmini en kısa zamanda buraya eklemeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Kılıç bitkisinin yaprakları neden dik durmuyor?
evet bu neden olabilir aşırı sulamadan olabilir mi? nasıl bakmam gerek bu bitkiye bilen varsa daha doğrusu hangi koşullarda daha iyi olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|