![]() |
|
![]() |
#331 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
![]() pasa kılıclarınız cok guzeller en kısa zamanda da cıceklerını gorursunuz ınsallah umarım benımkılerde buyur en kısa zamanda resmını koyacagım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
Alıntı:
ilginize teşekkür ederim nurcan hanım benimkileri yeni değiştirdim büyümeyecek diye çok korktum bugün daha yeni baktım ortadaki yaprak az uzamış nasıl mutlu oldum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaçsever
|
ayyy birde yavruladığını görsem kılıcımın........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
|
Benim de kestiğim yapraktan diktiğim sansevieria çeliğim çok uzun zaman sonra yavruladı. Neredeyse 1 yıla yaklaştı yavrulaması. Bu tür dikildikten sonra çok geç yavru veriyor. Ama yavruladıktan sonra da durmaksızın çoğalıp kısa zamanda saksıyı kaplıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Kaybettik
|
Ben de şeritli bodur sansevieria bulursam yetiştireceğim. Sayın snmtl33 bir çok sayfada aynı linki görüyorum ürün tanıtımı amacıyla link ekliyorsunuz. Ben bazı ihtiyaçlarım için mesaj yolladım. Gerekli yanıtları alamayınca bir daha aramadım doğal olarak alışverişte yapamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaçsever
|
*** arkadaşlar diktiğim çelikler 15-20 günde köklendiler şimdi yavru bekliyoruz bakalım maşallah sizinkilerde çok güzeller tebrik ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Benim çiçeğimde bir yıl boyunca hiçbir gelişme göstermedi sadece yeni yapraklar çıkardı.Bu ilk baharda yavrulamaya başladı.Saksısının değişmesi gerekiyordu.Değişimide saksıdan kökler çıkana kadar bekledim.Alttan değil ancak saksının üstünden toprağı eşelediğimde kökler gözüküyordu ancak üşengeçliğimden olsa gerek değiştirmemiştim.Baharda onunda saksısını değiştirdim ve birçok yavru ve çiçek ile bana güzellikler sundu.Bunlar onun mutlu olduğunun göstergesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaçsever
|
haklısınız fatih bey epey mutlu görünüyorlar bu arada benim son anda kurtarmış olduğum kılıcın 18 yıllık olduğunu öğrendim kayınvalidemden miras kendisi ve sadece birkez açmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaçsever
|
maşallah sayın durul ne kadar zaman aldı yavrulaması ben çelik diktim bir ayda köklendi ne zaman yavru verir meraktan ölüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeyno, sarı şeritli kılıcı hazır, yetişmiş aldım. Nisan gibiydi. Saksı değiştirirken yanlarda oluşan iki yavru farketmiştim. İlki geldi, sıra ikincide. Çelikten yetiştirmede çabuk yavrulamıyor, en az üç dört ay geçmesi gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaçsever
|
sayın durul gelişiminden memnunum çeliklerimin hani büyüme döneminin bitmesine az kaldı havalar soğumadan yavrulasa son çeliklerim çünkü toprağına birkaç aspirin gömdüm köklenmede yardımı olduğuna inanıyorum çeliklerim kendi çapındada büyüdü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Yeni Üye
|
Pasa kılıcınız cok guzel sayın durul umarım dahada guzel buyur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
![]() Bu da benim kılıcım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Cellin, bu bereketli çiçekten bendede var. Rahmetli annemden kalma, yeni nesilleriyle bir çok kişiyi şenlendirmiş bir çiçek. Yaklaşık 15 senedir bizde mevcut. Ben hiç çiçeğini görmedim ve şimdide merak ettim. Bilen başka arkadaşlar varsa, yanıt verirlerse bende çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Çok naziksin Cellin. Evet böylede güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Alıntı:
![]() Bir bitkinin çiçek açması için üreme olgunluğuna erişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeterli olgunluğa ulaşınca sulama sıklığını azaltıp toprağı hafif kuru bırakınız. Yani bitkiyi çiçek açmaya zorlayın. Başarılı olacağınızı ümit ediyorum. Tabii bu tavsiyeler benim kendi uygulamalarıma dayanarak edindiğim kısmî tecrübelere dayalı sathî bilgilerdir. Yine de konunun uzmanlarının görüşlerini dikkate almalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Yardımınız için teşekkür ederim Süleyman bey. Biz hep kenarlarındaki yavruları ayırıyorduk. bundan sonra yavrulara dokunmayacağım. Tavsiyelerinizide dikkate alıp birde böyle deneyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Çelik ve Yavru Alma
Alıntı:
Eğer Paşa kılıcınız sarı şeritli ise bu bitkinin yapraklarından elde ettiğiniz çelikleri toprağa gömmek suretiyle ürettiğiniz bitki sarı çizgilerini kaybedecek gri bir hal alacaktır. Özellikle sarı çizgili paşa kılıcı elde etmek istiyorsanız , kökten ayırma yöntemi sizin için daha uygun olacaktır. Başarılar... Düzenleyen Süleyman Koçak : 28-09-2010 saat 12:25 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Bahar aylarında kestiğim kılıç yaprağı yavru vermiş. Önceki denemelerimde çok geç yavru almıştım ve yavrular çok cılızdı. Bu yavrulayan balkondaydı, yetiştirmek isteyenler, kesinlikle iç mekanda uğraşmasınlar. Oldukça da güçlü görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
sayın mrmusti ben annemn kılıncının dibinden çıkan yavru kılıncımı köklü olarak diktm fakat henüz hiç büyümedi ve yavru vermedi dikeli beş ay oldu neden büyümemiş olablr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lale türk, Sabır gerekiyor. Yeni dikmişsiniz, 5 ay bitkiler için kısa bir süre. Yeni toprağına alışacak, yeni yerine alışacak, yeni havasına alışacak ve sonra baharla birlikte vitamin desteğiyle nasıl büyüdüğüne sizde şaşıracaksınız. Bizden istediği sadece sabır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Areca'dan sonra paşa kılıcı severlere de müjdemi vereyim, eğer daha önce biri bu konuyu yazdıysa kusura bakmayın forumda arattım bulamadım, sayfalara da hızlıca bi göz attım ama zaten gözlerim yanıyor artık bütün gün pc ye bakmaktan. Kısaca şöyle:"Paşa Kılıcı (Sansevieria Trifasciata):Oksijen üretimini gece saatlerinde yaptığından yatak odalarına yerleştirilmeye çok uygun. Kişi başı 6-8 adet kalça boyunda Paşa Kılıcı size uykunuzda rahat bir nefes aldıracaktır." Video da var efendim, iyi seyiler, bol oksijenli günler dilerim. En kısa zamanda ben de bir tane sarı kenarlı paşa kılıcı edineceğim inşaAllah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Merhaba;; Sarı şeritli paşa kılıcım yaklaşık 1 aydır durmadan yaprakları soluyor,üzerinde lekeler oluştu,çok cansız oldu,saksısından çıkartayım dedim elimde kaldı,kökleri tamamen çürümüş.Ne yapmam lazım?Yardımcı olur musunuz lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|