![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Faruk oksijenli su mikropları öldürüyor ve bu şekilde çiçeğe yardım edip köklendiriyor.Ölçü olarak 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su kullanılıyor.Bu bilgiyi mum çiçeği yetiştiren arkadaşlardan öğrenmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Hangi aralıklarla vermeniz gerektiğini bilmiyorum.Oksijenli karışımla ilgili bilgiler ev yapımı ilaçlarda vardır.Oraya bir gözat istersen.Sanki ben haftada 1 gün diye okumuştum.ama hasta olan çiçekler içindi bu.Sizinki kolay köklensin diye yapıldığı için belkide bir daha yapmanıza gerek kalmaz.thomasina sor istersen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ölçü arkadaşların dediği gibi olacak. Oksijenli suyu yeni çeliklerde ayda bir verebilirsiniz demişti bana Mine Hanım. Kök oluşumuna mantar hastalıklarında mücadeleye yardımcı oluyor. Ben şimdilerde saksı değişimi yaptığım yeni bitkilerde de aynı şeyi uyguluyorum. Evet eğer hasta ise okuduğuma göre nerde anımsamıyorum öyle sık verilebiliyor ama eğer bir hastalık değilse ve yeni çelikse ayda bir sanırım. Ben diğer çiçek çeliklerini de eğer yarı odunsu ise yarım yarım saat kadar, odunsu ise 1-2 saat kadar aspirinli suda bekletip, toprağa alıp oksijenli suyla can suyunu veriyorum. Ama paşakılıcında aspirin kullanmadım. Yalnız Nariel'in gönderdiği kılıçları köklü olmalarına rağmen diktiğimde cansuyunu bu karışımla verdim. sağlıklılar şu anda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım köklenme başarısını ve yine olası mantar sorununa yardımcı oluyor. Hoş tohumları ıslattığınızda da çimlenme başarısı oluyor diye bir sayfa okumuştum forumda, o günden beri tohumlarıda aspirinli suda ıslatıyorum tohum cinsine göre. Hiç çimlenme sorunum olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
arkadaşlar bende de paşa kılıcına benzer ama kısa ve saksıyı tamamen kaplayan küçük bir cins var ama adını bilemiyorum. iç içe girmiş şekilde. edit: buldum arkadaşlar bodur olanmış Düzenleyen akon : 02-10-2009 saat 23:10 Neden: buldum çiçeğin adını |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
tekrar yazdım yanlış yazdıgım için Düzenleyen vatan24gurbet34 : 14-10-2009 saat 11:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Yeni Üye
|
Merhaba arkadaşlar,benimde bir paşa kılıcım var fakat neredeyse 2 senedir aynı boyutta ne yavru veriyor nede çiçek açıyor...Acba ona nasıl bir bakım uygulamalıyım bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
|
yokmu bilgilendiiricek arkadaşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Vatan paşa kılıcınız saksısını doldurduysa yavrulaması ve büyümesi duruyor. Bu yüzden saksı değişimini uygun aylar da yapmak lazım. Ne kadar da paşa kılıcı için iç mekan da güneşli güneşsiz her alan da yetişir gözü ile bakılırsa da paşa kılıcı bitkisi güneşi çok seven bir sukkulent türü. Benim paşa kılıcım sürekli güneş alan cam önün de iç mekan da sürekli yaz boyu yavru verdi. Yer sorunu yüzünden yerini değişitirip çok az güneş alan bol aydınlıklı bir ortama yerleştirdiğim de gelişimini ve büyümesini durdurdu. Paşa kılıcı türleri çok çabuk büyüyen türler değildir. Geç büyür fakat her türlü koşula dayanabilen bir bitkidir. Çiçeklenmesi ise çok nadir olur ve çok hoş kokar. Benim paşa kılıcı saksılarım iç mekan da açmayıp yazın yerleştirdiğim dış mekan da açıyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
merhaba ben bu yaz ilk defa paşakılıcı edinmiştim. hep balkonda durdular keyifleri güzeldi. artık havalar soğudu ama içeri alınması gerekiyor değilmi fikri olanlar yardımcı olabilirmi? yani balkondaki mevsimlik olmayan bütün çiçeklerimi içeri almalıyım aslında değilmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
|
Evet içeriye alın. Veya sera naylonu ile tamamen örtün. Don tehlikesine karşı korumuş olursunuz. Kışın iyi korunan Kaktüs ve suculentler yazın daha bir güzel oluyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Merhaba;benimde yeni aldığım kenarları sarı çizgili paşakılıcım var.Ayrıca şu uzayan normal kılıç çiçeğimde var.Ancak uzun kılıçlarım hiç gelişmiyor.Sıvı bitki besini verilirmi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Önceki sayfada fotoğrafı olan yavru kılıcın bugün ki görüntüsü. Yavrular dört tane idi. İkisini verdim, iki tanesi bende. Çok yavaş büyüyorlar. ![]() Çok istediğim sarı şeritli kılıcı nihayet aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
Merhabalar, Sitenin sıkı takipçisiyim diyemem ama genelde bilgi almak için giriyorum.Ben de bodur kılıç cinsinden bi kılıç sahibiyim ve sanırım yeni taşındığımız ili ve evi en çok o sevdi.Geçen hafta saksının etrafında 10-12 tane yavru belirdi,ne yapmam lazım diye bakınırken sizlerin kılıçlarınızı gördüm ve hayran kaldım.Eğer bana da gönderme imkanı olanınız varsa çok sevinirim,şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
![]() Benimde kılıcım var ama diğerlerinden biraz farklı cinsi SANSEVIERIA SCHWEINFURTHII olduğunu zannediyorum,bakalım biz ev yerine ne sahibi olacağiz sopa gibi durduğuna göre yoksa elinde oklavalı bir hanımmı diyeceğim ama hanımım çok iyi başka birşey bulmak lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
arkadaşlar benimde bir paşakılıcım var ve geçen sene çiçek açmıştı o kokuya doyamadım süper bir kokusu var ancak bu sene saksıya sığmaz hale geldiği için büyük saksıya aldım ve havalar ısındığı için balkona koydum ama uçları sarardı ve kurudu sorun ne olabilir şimd iden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Meraklanmayın, güneşe ilk çıktığında bu tür sararma ve kurumalar oluyor. Fakat kuruyan dalların bir de dip kısımlarına bakabilirseniz daha iyi olur. Bulunduğu kökte kurumada başlamış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevim.K, Ortam büyümelerinde etkili oluyor. Ama önümüz yaz biliyorsunuz gelişmeleri dahada hızlanacaktır. Endişe etmenize bir gerek yok. Yavaş büyüsün sağlıklı büyüsün. Sabırlı olmak gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Kaybettik
|
Teşekkür ederim sn mrmusti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Yeni Üye
|
![]() teşekkür ederim mrmusti dediğiniz gibi köklerine baktım şimdilik bir kuruma yok şayet köklerde kuruma başlarsa ne yapmamı tavsiye edersiniz bu arada toprağı kurudukça suluyorum doğrumu yapıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|