![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Bu sukulentimde bu yaz devleşti.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Sayın Crocus Şen sukulentleriniz sürekli güneş görüyor mu? Çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() Sukulentlerim balkonda duruyorlar,balkon kuzey cephe olduğu için şu yaz döneminde sabah- akşam toplam 3-4 saat kadar güneş alıyor,ayrıca toprağı kurudukça da su veriyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
|
aaa...Fotoğrafı görünce bu cinsin de sukulent olduğunu öğrendim, ben de de var ama sanki suyu çekildi kuruyor gibi. Önce gölge de idi sonra güneşe aldım burada kötüleşti herhalde bir yerde hata yaptım. Ben geniş ağızlı bir saksıya kaktüs ve sukulentleri bir arada ekmeyi düşünüyordum fakat daha önce okuduğum bilgiler de tavsiye edilmiyor heralde, ne gibi sakıncası var sizce...Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Sevgili berduray ve ilgilenen arkadaşlar. Ahşap saksı sudan zedelenmesin diye iç kenarlara yapışkanlı naylon yapıştırdım. Altı delik olmadığı için, içine 2 kat plastik tabak koyup elimde olan ince akvaryum taşlarını tabağın içine koydum ve toprağını yerleştirdim.Sonrada hepsini birer birer seve seve , sakın tutmamazlık etmeyin diyip tembihleye tembihleye diktim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
saksı sukulentleri bile zor aldı.Birde kaktüs ve sukulentlerin su istekleri farklı olduğu için aynı yerde olamayacaklarını düşündüm.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.Gözündende birşey kaçmıyor hee ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
agaclar.net
|
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas Arıyorum Her konunun içinde, her türlü yazışma yapmamanız gerektiğini bir kez daha hatırlatayım. Bu başlık altında olmaması gereken yazışmalar silinmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Yapraktan sukulent üretmek bazı türler için biraz zaman alabiliyor. Denemelerimde Graptopetalum ve Sedumların kolay köklendiğini farkettim. Mart ayında köklenen Echeveria'nın yaprak çeliklerim ise biraz zaman aldı ama bu ufaklıkları görünce beklememe değdi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Hep yanlışımız şu ...iklim, nem, ısı farklılıklarını göz ardı ediyoruz. Karadeniz ikliminin nem durumuyla Ege'nin ki bir olabilir mi? Bitkilere kulak vermeyi öğrenmeliyiz. Seralardan çiçek alırken kabaca bakımıyla ilgili şeyler söylerler, aslolan sizin bitkiyle kurabildiğiniz kontakttır. Bitkiniz size bağırmış, beni öğle sıcağında sulayıp, yapraklarımı suyun mercek etkisiyle yaktın. Lütfen perdelenmiş güneşle kendimi toparlamama izin ver. Burası çok sıcak daha fazla suya ihtiyacım var. ...gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sn.cenan ve Sn.eminetirsi. Soldakini saksısı ile beraber Koçtaş'tan almıştım. Üzerine Paşabahçe Mağazalarından aldığım stickerlardan birini yapıştırdım. Diğer saksıyı da peçete transferi ile ablam yaptı. Kaktüslerim hiç güneş almayan bir cam önündeler. İnşallah hep böyle sağlıklı giderler. Güneş görmedikleri için çiçek açmayacaklar sanırım ama ben böyle de seviyorum onları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaçsever
|
Crassula Ovata'da renk değişikliği ve bozulma
Merhaba, Uzun zamandır aynı yerde durmasına rağmen bu ara bir problem var, su düzeni aynı hiçbirşeyi değiştirmedim ama bu hale geldi... Nedeni ne olabilir, teşekkürler... (Haftada 1 kez suluyorum, dibinde su bırakmıyorum.. Aydınlık bir pencere önünde duruyor fakat direk güneş ışığı almıyor ayrıca yanında bir de crassula perforata var o da buruşmaya başladı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Çok sinir bozucu bir durum. Ben de birçok bitkimde bu sorunu yaşıyorum. Sulamayı az yapayım çok yapayım, toprağı geçirgen olsun olmasın echeveria, crassula türü bitkilerimden bazılarını kaybettim bu sene. Zannederim aşırı sıcaklar en büyük etken zarar görmelerinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
calandiva, cereyanda kalıyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Sayın calandiva, İlkincim, Bu yaz benim de bir den fazla crassula kayıplarım oldu. Ben sebebini neme bağlıyorum. Kyıp yaşadığım hemen hemen hepsinde karşılaştığım durum gövde çürümesi. Bu durumda sağlam bir kök ama kararmaya başlamış bir gövde ortaya çıkıyor. Bu da bir tür mantar. Ancak bitkiyi tamamen sardımı bitkiyi, dal, çelik, yaprak da olsa kurtarmak mümkün olmuyor. Bu durumda diğer bitkilere de bulaşmaması için bitkiyi gözden çıkarmak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaçsever
|
sayın cenan, sanırım nedeni cereyan olabilir ![]() sayın zeynepdincer.k, kökde bişey yok aslında gövdede de bir problem yok, çürüme yaprak uçlarından başlıyor ve sonra yaprağın tamamını kaplıyor... Sayın Cenan'ın da dediği gibi sanırım cereyanda kaldı birkaç gün... Dönüşleriniz için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Zeynepcim bitkileri sularken göremediğim böcekler olabilir yayılmasın diye yılda 2 ya da 3 kere ne olur ne olmaz diye ilaç yapıyorum... Eğer bu bitkileri öldüren bir tür mantar ise ara ara suladığımız suya captan türü mantar ilacı koysak, kayıpların önüne geçer miyiz dersin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
İlkincim tam sorunun cevabı olur mu bilmem ama dernek toplantılarından birinde Ediz bey ve Taner beyden gelen bir öneri ve toplantı notlarında geçiyor : *Pamuklu bitle mücadelede Durspan. İlk ilaçlama Mayıs ortası İkincisi Ağustos sonu Sonuncusu Ekim başı *Kırmızı örümcekle mücadele Agrimec. Uygulama kırmızı örümcek farkedilir farkedilmez. Captan konusundaki notları hatırlamıyorum ama uygulaman bence son derece yerinde. Eğer bu şekilde uyguladı isen mantarla karşılaşmamış olman gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|