![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Sevgili Sempe, çiçek açıyor pek gösterişli olmasada.biraz zayıf büyümüş daha ışıklı bir yere almalısın. Selamlar. Düzenleyen mehtap gürbüz : 08-12-2007 saat 10:52 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Sevgili caretta'nın bana göndermiş olduğu sukulentlerin isimlerini araraken bu siteyle karşılaştım ve hemen paylaşmak istedim. Sukulentlerin doğal ortamı diyorum ben buna muhteşemler. http://davarree.free.fr/la_rocaille_...embre_2005.htm Bu arada sitede ismini öğrenmek istediğiniz butün sukulentlere ulaşabilirsiniz harika türler varmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bana gelen sukulentler henüz ikisinin ismini bulabildim. 1-Sedum treleasii 2-Aloe arborescens |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada arkadaşlar en alttaki tür sanırım echeveria daha önce bu şekilde dikip sulamıştım ama yaşamamış erimişti.Bu sefer dikip sulamadım sizce doğru olmuş mu? Ve ne zaman su vermeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim ama senecio rowleyanus ve diğer kaktüs ve sukullentlerin bazılarında ağlar keşfettim bugün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi ağlar aynı bildiğimiz örümcek ağı şeklinde. Mesela aloevara gibi bir bitkim var onun bir yaprağının ucundan diğer yaprağına geçmiş. Uzun dikenli bir kaktüste de bir dikenden diğerine geçmiş. Bildiğimiz ağ da ortada ağa sebebiyet veren şey yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Kakatüsüm olsun istiyorum. Ama çiçek açanlardan. Şirketteki odamın camı oldukça müsait küçük küçük kaktüsler için. Birkaç sorum olacak: *** Koçtaş gibi biyerden kaktüs alıp bakmak mı daha mantıklı tohumdan ekmek mi? *** Çiçek açsın istiyorum. Başlangıç için hangi türü edinmek en doğrusudur? *** Sukulent ve kaktüsün bakımı arasında çok fark varmıdır? Teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Koyuyeşil, Bende aynı nedenle buradan bilgi almaya çalışıyorum. Daha önce bırakın silikonu çiçeği topluiğneyle kaktüse batırılmışlarını gördüm. Elinizle çiçeği tutup çekiyorsunuz altından iğne geliyor ![]() Bunu 2,5 sene evvel görmüş ve yeni yeni oluşan kaktüs ilgimi bu mevzu alıp götürmüştü. Kaktüslerin gerçekten çiçek açmadığını zannediyordum. Burada göre göre tekrar heveslendim ama beklemeyi tercih ettim. Ne oluyor ne bitiyor bakayım öyle karar vereyim dedim. Zannediyorum artık başlayabilirim ![]() Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Evet hem forum açıldı hem de ben sukulent ve kaktüslerime kavuştum. Sn. Caretta'nın dediği gibi "bebek oturtur gibi" oturttum toprağa ve camın önüne koydum güneş alsın diye. Tabii bu kadar çok olacaklarını tahmin etmediğim için hazırlıksız yakalandım. Bakalım uzun sürede köklendiklerine göre acele etmeme gerek yok, her birine uygun saksıyı zaman içinde ayarlayabilirim zannediyorum. Evden apat topar çıkınca resim çekemedim. Artık ayrına. Gerçi makinenin de ara kablosunu bulmak lazım... Oyy ne zaman bu kadar dağınık oldum ben? Hah gördüm 19.04.2007... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Önce "Echeveria" zannettiğim sukkulentimin adını öğrendim. Bu sefer de bakımı konusunda pek bilgi edinemedim. Adı: "Graptopetalum pentandrum" imiş. Yaklaşık 3 haftadır bende, toprağa diktim, çok çok az su verdim. O gün bugündür de pek su verdim sayılmaz. Sabah güneşi alan bir pencere önünde duruyor. İki yaprağı alttan yumuşadı ve koptu. Onun dışında ne kötü ne iyi bir gelişme yok. Bu minik sukkulentin büyüdüğünü ve çiçeklendiğini de görmek istiyorum. Bir bilenin yardımına ihtiyacım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Bu sukkulente hayran oldum. Ne güzel. Kardeşimde sulandı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Bu da diğer biri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir tane: bu cicim kök vermiş ama uçları çürümeye başlamış. Yinede diktim onu da. Zira mini mini gelenler var zannediyorum.. ![]() İsimlerinin neler olduğunu bilmiyorum. Artık yardımınızı bekliyorum. Diğerlerinde bir hareket yok. Bir tanesi tamamen öldü ![]() Caretta sağolsun ![]() Düzenleyen Tuba : 16-04-2008 saat 15:45 Neden: yazı eksik olmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Değişik bir sukulent gördüm geçenlerde..İki dal çelik aldım.Bana herzaman çelik veren eski komşuma götürdüm bir tanesini .Benim götürdüğüm çelik yaklaşık dört parmak kadar.Ona bir gittim ki benim sukulentten onda 5 kök var ve hepsi sardunya uzunluğunda..Eve dönerken o bana büyük bir çelik verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, kaktüsümün bir Sempervivum olduğunu düşünüyorum. Gerçi türünü tesbit edemedim. Bir süredir çiçek açmaya başladı. Bu tür kaktüs yetiştiren var mı acaba ? küçük bir çiçek sapı çıkardı ama içinden renkli yapraklar çıkaracak mı merak ediyorum ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Burada da buçuk olan saksım ![]() Foruma 1 resmi 2 kez yükleyemiyormuşuz. Bu linkte de büro camının genel görünümü var: http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=95 Daha buraya bisürü saksı sığar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlk aldığımda açtı bir hafta kadar çiçekli kaldı ve şimdi yeni dallar çıkarmaya çalışıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|