![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Şu sıralar benim de bitkilerimde kırmızı örümcek derdi var. Almanya'ya nakliyesi esnasında çoğu bitkimi kaybettim kalanlarda ise genel bir keyifsizlik vardı. Neden bu haldeler diye merak edip gövdedeki bereleri görünce acaba kırmızı örümcek mi derken bir baktım fosforlu gibi canlı rengiyle saksı kenarında dolaşıp duruyor. Bir yapı marketin bitki bölümünden kırmızı örümcek için ilaç aldım 14 gün aralıkla 2. uygulamayı yapacağım. İsmi şuanda aklımda değil. Sonucuna göre gerekirse Agrimec de temin etmeye çalışacağım. Türkiye'de sıcak ve kuru havanın ardından burada sürekli yağışlı bir ortamda mantar olmama ihtimalleri çok düşük. Bu nedenle kış döneminden önce Captan bulabilirsem ilaçlamak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2009
|
Sukkulent bahçeli ev
Sukulent'in ne olduğunu öğrendikten sonra tatile gittim ve tatilde bu resimdeki eve rastladım.kumsalın üstündeki bu sukkulent bahçesini ve bahçenin çitlerini(!) görünce aklıma siz geldiniz sevgili sukkulentseverler ![]() Bu da benim size tatil hediyem olsun Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
arkadaşlar yeni sukulentlerim. bakımları hakkında bilgi sahibi olan var mı? 1-titanopsis ![]() 2-lapidaria margaretae ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Sayın duygumit titanopsis calcacera ve lapideria margaratae'nizi güle güle büyütün. Aynı bitkilerden ben de iki yıldır bakıyorum. Bakımlarını bildiğim kadarıyla paylaşayım. Öğleden sonra güneş alan balkonumda yazın haftada bir sulamıştım. Havanın serinlemesi ile toprağın iyce kurumasını bekliyordum sulama için. Ama dün şiddetli bir fırtına ile yağış oldu İstanbul'da. Bir süredir topraklarının kuru kalmasını fırsat bilip yağmurdan faydalanmalarına izin verdim. Ancak sıcaklığın düşmesi ile artık uzun bir süre sulama yapmayacağım. Sonbaharda hava bazen bir kaç gün üst üste sıcak ve güneşli olabiliyor. Bu durumda toprak iyce kuru ise ve sonrasında da kuru kalabilecek ise sularım. Ama kışla birklikte sulamayı bırakacağım. Benim bitkilerimin hemen hemen hepsi balkondadır ve hiç içeriye almam. Aşırı soğuklarda ise balkonumu şeffaf branda ile kaplarım. Şimdiye kadar bir kaybım olmadığı gibi hallerinden de oldukça memnunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. gelişimleri nasıl hızlı mı yavaş mı? bir de benim balkonum sabahtan 3 e kadar güneş alıyor. balkona koysam fazla güneşten zarar görürler mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Kaktüslerimden bir kaç kare paylaşarak bende sizlere bir şey danışmak istiyorum .Malum yağmurlar başladı aldı beni bir telaş balkonda olmuş 100 üzerinde saksı ,bunların büyük bölümüde kaktüslerden oluşuyor. kaktüs saksılarını meyve kasalarına sıralasam, üzerlerini sera naylonuyla kaplasam ,ayda bir sulasam kışı sağlam çıkarırmı ,veya yağmurlardan korumak için başka fikri olan varmı yoksa kaktüslerimi kaybedeceğim .Evim çok küçük içeriyede alamıyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. Hızlı gelişen tür değil bu tür. Biraz ağır gelişiyorlar. Temmuz Ağustosta güneşin en yakıcı olduğu zamanlarda yarı gölge konumunda olması daha iyi olur. Bu aylar dışında bol ışık alacağı ortam ideal olur. Aşırı soğuk için korunaklı bir ortam tercih edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Verdiğiniz bilgilerle bir yıllık emeğim kaktüslerim belki de çürümekten kurtuldu .Çok teşekkür ederim Zeynep hanım ben hava geçirgenliğini veya dar alanda oluşacak nemi hiç hesaplamamıştım .Sera naylonuyla balkonu nasıl kapattınız . Burda öyle kuvvetli yağmur yağıyorki bazen panjurları bile yerin den söküyor fırtına .Çaresiz yine içeri taşıyacağım raf sistemi uygulayacam .kedim gırpık var sinek gördümü kovalamaca oynamayı çok sever artık gırpığa da tasma takacam bu gidişle . Düzenleyen Hatice Tarhan : 17-10-2009 saat 11:23 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Sayın duygumit ve cennetbahçesi rica ederim. Böyle güzel bir paylaşım ortamında ben de paylaşarak keyif alıyorum. Sera naylonu ile balkonu nasıl kapattım : Öncelikle sera naylonu, branda satan ve diken bir yer buldum. Sonra ölçüleri ve ne şekilde istediğimi söyledim. Balkon tavanımdan L şeklinde sarkan cephe korumalığına ve balkon demirinin altındaki betona belli aralıklarla beton çivi dubelledim. Sera naylonu kalın bir naylon ancak şeffaf. En büyük avantajı da bu. Daha sonra naylonun yukarı ve aşağısına belli aralık ölçüde delikler açtırdım. Duş perdesi gibi. Bundaki fark alttada delik olması. Altta ve üstteki delikleri dubellediğim beton çivilerine geçirdim. Yalnız L şeklinde olduğu için naylon yekpare olması mümkün olmadığı için iki ayrı parça şeklinde oldu. Bulunduğunuz yerde fırtına çok sert ise daha kuvvetli bir sistem fırtınaya dayanabilir belki. Ben apartmanda en üstte oturuyorum. Bazen hatırı sayılır ayaz olabiliyor. Ama kopma yıkılma yaşamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Benim Arborescens de geçen sene açmıştı. Bu sene açar mı emin değildim ama bugün gördüm ve çok mutlu bir sürpriz oldu, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2009
|
2 kere açtıysa suyu görürse hep açar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sedum Adolphii
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Crassula Marnieriana
Beşiktaştan aldım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın aysahay,suckulentinizi beşiktaşta nereden aldınız ayrıntılı adres verebilirseniz çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bu benim adını sevgili Güngör Salman Hanımdan öğrendiğim Sedum Palmerim, tomurcuklandı yakında açacaklar, çiçekler açınca tekrar eklerim resimlerini ama bakımı nasıl yardımcı olan olurmu acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sayın thisisme ve nesli6 kusura bakmayın mesajınızı yeni okuyabildim. Beşiktaşta sahilde otobüs duraklarının ve hareket amirliğinin arkasında hem hediyelik eşya hem de çiçek satan bir abi var. ordan aldım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nesli6 bu crassula marnierianadan orda daha birkaç saksı vardı. Bence bulabilirsiniz. Ama orası baya pahalı. Ben 10 TLye aldım. Eminönünde varsa daha ucuza bulabilirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Ayşe Afyonlu'nun verdiği sütleğen bilgisinden yola çıkarak internette bulduğum EUPHORBIA MYRSINITES' benzettim. İnşallah doğrudur. Bir de yıllık ya da çok yıllık olanları varmış. İnşallah benimki çok yıllıktır.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2011
|
Merhaba
Forum a yeni üye oldum saatlerdir başımı kaldıramadım yeni bilgiler edinip güzelim resimlere bakarken.. Çiçeklerin latince adlarını bilmiyorum cahilliğimi bağışlayın lütfen. Yapımarketlerden birinden aldığım çiçeğim anladığım kadarıyla o bir sukkulent ilk yıl yavruladığında yavruları dikkatlice elimle ayırıp başka bir saksıya dikmiştim uzun süre yeşil kaldılar tamam oldu derken 7 **** 8 ay sonra hepsi bir anda ölüverdi yazın balkonda ve öğleden sonra güneşi alıyorlardı. balkon güney cepheli (bu arada İstanbul'da yaşıyorum) Şimdi bu bitkim yine yavruladı sabırla bekliyorum ama ihmal etmekte istemiyorum. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Herkese mutlu günler ve saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
sn altin123 aramıza hoş geldiniz acaba çok sulamış olabilirmisiniz hızlıca ölmelerine sebeb olabilir kökler çürümüş olabilir **** saksılarda hiç sineklenme oluyormuydu? bu genelde kaktüs türlerinin genel sorunudur kökler çürür kaktüs içten içe adeta boşalır ve bir anda öldü çürüdü gitti sanılır ama aslında bir anda olmaz bu.bunlar tahminlerim genede... bu arada formda kendinizi ilgili bölümde tanıtmayı unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
arkadaşlar yardım sukulent için
Öncelikle yeni üye oldum foruma.Herkese merhaba.İkea 'dan yaklaşık 1 yıl önce sukulent almıştım.2 ay öncede saksısını değiştirmiştim.Ancak değişimden sonra önce saksı toprağı sineklendi(gübre koymamıştım).Ardından bitkimin yapraklarında sarı larvalar oluştu.Onları tek tek temizledim ancak gene de oluşyor.Bitkim solgun.Isı ve su önerilerinide bu forumdan bulmuştum.Yardıma ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler Düzenleyen albatros4816 : 03-03-2011 saat 12:43 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
|
Bu da bendeki echeveria ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|