Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cennetbahçesi
Kaktüslerimden bir kaç kare paylaşarak bende sizlere bir şey danışmak istiyorum .Malum yağmurlar başladı aldı beni bir telaş balkonda olmuş 100 üzerinde saksı ,bunların büyük bölümüde kaktüslerden oluşuyor. kaktüs saksılarını meyve kasalarına sıralasam, üzerlerini sera naylonuyla kaplasam ,ayda bir sulasam kışı sağlam çıkarırmı ,veya yağmurlardan korumak için başka fikri olan varmı yoksa kaktüslerimi kaybedeceğim .Evim çok küçük içeriyede alamıyorum .
|
Sayın cennetbahçesi, bitkileriniz maşallah oldukça iyiler. Güle güle bakınız. Bugüne kadar nasıl baktınız ise bence devam edin. Eğer bitkileriniz yeni ise naçizane fikrim sukulentler yağmuru çok sever. Bir süre yağmur suyunu almalarına izin verin. Aynı durum kaktüsler için geçerli değil. Ekim ayı kaktüs sulamayı kesmiş olmamız gerekir ki Kasım ayında kış uykusu başlar. Ama bulunduğunuz ortamdaki hava toprağı hemen kurutan bir ortam ise (Antalya gibi iller) belki bir kez için yağmura izin verin. Söylediğiniz yöntemle koruma sağlamanızı ben olsam yapmam. Çünkü kasa hacmi ile dar bir alanda naylonla sardığınızda içerde oluşacak nem bitkinizi çürütür. Eğer hacim biraz daha geniş olabilse (içerde havanın sirküle olabileceği ve daha rahat dolaşabileceği bir ortam) ve hava geçirgenliği olsa daha iyi olur. Ben balkonum için sera naylonu yöntemi uyguladım. Balkonum 6 metrekare. Biraz zahmetli ama sonuç başarılı oldu. Başka bir öneri de madem saksı sayınız fazla sadece üstünün örtülebileceği bir düzenek geliştirmeniz.