![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhaba. ''zebra'' isimli h. fasciata diğer hawortialar ile aynı koşulları ıster. Genel olarak aktaralım. Direk güneşi sevmez tül arkası aydınlığını sever. Kış dönemi bitkilerindendir, yaz uykusu yapar.Yani bitki sonbaharda uyanır, gelişir, kışçiçeğini açar, ilkbaharda yavaşça uyku dönemine hazırlanır ve yazın sıcaklarda uyur,gelişimini durdurur. Geçirgen ve süzek toprak yapısını sever, kalınca kökleri vardır.Devamlı ıslak toprak kök çürümesi yapar. Toprak kurudukça su verilmelidir, aşırı susuzda kalmamalıdır. Don olayından etkilenir. Ev içinde bakıma uygundur. Dikkat edilmesi gereken yumuşak kış ortamının sağlanmasıdır.Sıcaklık onu uykuya yönlendirir. Aydınlık serin bir yer en uygunudur.Yaz dönemi yine aydınlık ama sıcak olursa bitki uykusunu alabilir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben sukulentlerimi Bodrum sıcağında 3 günü geçersem sizin resimlerdeki gibi büzüşmeye başlar ve susuzluktan ölür. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sn.cenan ve Sn.eminetirsi. Soldakini saksısı ile beraber Koçtaş'tan almıştım. Üzerine Paşabahçe Mağazalarından aldığım stickerlardan birini yapıştırdım. Diğer saksıyı da peçete transferi ile ablam yaptı. Kaktüslerim hiç güneş almayan bir cam önündeler. İnşallah hep böyle sağlıklı giderler. Güneş görmedikleri için çiçek açmayacaklar sanırım ama ben böyle de seviyorum onları. Çiçek açma ihtimali var mıdır ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Crassula Ovata'da renk değişikliği ve bozulma
Merhaba, Uzun zamandır aynı yerde durmasına rağmen bu ara bir problem var, su düzeni aynı hiçbirşeyi değiştirmedim ama bu hale geldi... Nedeni ne olabilir, teşekkürler... (Haftada 1 kez suluyorum, dibinde su bırakmıyorum.. Aydınlık bir pencere önünde duruyor fakat direk güneş ışığı almıyor ayrıca yanında bir de crassula perforata var o da buruşmaya başladı) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Benim Arborescens de geçen sene açmıştı. Bu sene açar mı emin değildim ama bugün gördüm ve çok mutlu bir sürpriz oldu, |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sevgili nesli6 bu crassula marnierianadan orda daha birkaç saksı vardı. Bence bulabilirsiniz. Ama orası baya pahalı. Ben 10 TLye aldım. Eminönünde varsa daha ucuza bulabilirsiniz.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Fuar
Alıntı:
Bu fuar bildigimiz CNR fuar ın oldugu yer değil mi ![]() ve birde şunu öğrenmek istiyorum bitki **** tohum satışı yapılacakmı bu fuarda ![]() Gelmeyi çok istiyorum çünki. Bilgi için şimdiden çok teşekkürler Saygılarla... Asuman |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|