agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni443Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-12-2009, 10:45   #211
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sevgili Fatih çok teşekkür ederim. Ama bu linki vermekle başıma iş açtın. Hepsinden birer tane alma planları yapmaya başladım bile

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 16:10   #212
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Bende sadece Desmetiana almak için girmiştim ama çok fazla seçeneğim varİnşallah en kısa sürede de alacağım

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2009, 21:49   #213
Ağaç Dostu

eminetirsi's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Lale hanım; sizde bu leş kaktüsünün kaç türü var?....

eminetirsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 12:46   #214
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın querelle, çiçeğin kapanmış hali böyle. Sanırım göndermeye deymeyecek zira o eski halinden eser kalmadı. Bana sorarsanız kargo masrafınıza yazık. Ama yine de siz bilirsiniz.

Eklenen Resimler

Eski 12-12-2009, 16:13   #215
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Aaa...Haklısınız, gerçekten de değmez göndermeye. Üzüldüm şimdi ama yapacak hiçbir şey yok. Neyse bende de 3 tür var şu an; umarım yaza doğru açarlar da kullanma imkânım olur.
Sizin de ilginize tekrar teşekkürler bu arada

querelle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:13   #216
Ağaç Dostu

siniroluyorum's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Galeri: 1
Acaba benimki de leş kaktüsü mü?

Eklenen Resimler

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:23   #217
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2007
Benimde leş kaktüsüm var ama büyümesi oldukca geri. Uzayan uçlar çok ince uzuyor.(güneş gören bir yerde olmasına rağmen). Haftada 1 gün suluyorum.

Evim kaloriferli daha sık sulamam mı gerekir? Arada sıvı gübrede veriyorum. Sizce daha güzel büyümesi için ne yapmalıyım?
Özellikle uzayan uçların kalın olması için. Cevap yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler

bb_re beğendi.
mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 22:00   #218
Ağaç Dostu

denizkedisi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
Galeri: 2
Arkadaşlar yazın Lale76 nın gönderdiği tohumlardan büyüyen bir stapelia.Ben herhalde olmadı diye düşündüm , siz ne dersiniz?

Eklenen Resimler

denizkedisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 07:40   #219
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum Mesajı Göster
Acaba benimki de leş kaktüsü mü?
Evet sizinki de leş kaktüsü ama cinsini bilemedim. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Eski 13-12-2009, 09:17   #220
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 Mesajı Göster
Benimde leş kaktüsüm var ama büyümesi oldukca geri. Uzayan uçlar çok ince uzuyor.(güneş gören bir yerde olmasına rağmen). Haftada 1 gün suluyorum.

Evim kaloriferli daha sık sulamam mı gerekir? Arada sıvı gübrede veriyorum. Sizce daha güzel büyümesi için ne yapmalıyım?
Özellikle uzayan uçların kalın olması için. Cevap yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler
Toprağı kurudukça su verin. Hele kışın haftada bir su çok gelir. Kışın gübre de gerekli değil. Bitkinin büyümesi zaten durakladı kışın.

bb_re beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 15:56   #221
Ağaç Dostu

eminetirsi's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Zaten sıvı gübre uzatıyor boyunu. Hani kışın büyümesi duraklıyor ya,gübre de büyütmeye çalışıyor,derken şekilsiz uzamaya başlıyor...

eminetirsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 16:55   #222
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2006
Size de yollarım malbman.
eminetirsi 3 çeşit leş kaktüsü var. İsimlerinde hep problem yaşıyorum.
1. çiçeği kaplandesenli
2. çiçeği bordo ve büyük açıyor
3. çiçeği bordo ve küçük açıyor.
siniroluyorum sizinki kaplan desenli olana benziyor.
mehtap051 ben dışarıda bakıyorum. Siz soğuk olan bir oda da bakabilirsiniz. Çok sıcağı sevmiyor.
denizkedisi yaza doğru daha iyi olurlar.Şimdi ( kışın) büyümeleri zaten yavaşlıyor. Saksılar çok güzel olmuş.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 17:00   #223
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

fatmadündarın kaktüslerinin ikisi de var. 1. ve 2.
3. kaktüs bu linkte
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=4401&page=23

Eski 13-12-2009, 18:20   #224
Ağaç Dostu

siniroluyorum's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Evet sizinki de leş kaktüsü ama cinsini bilemedim. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Çok mutlu oldum şimdi sizce sağlıklı görünüyor mu?

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 19:29   #225
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Gayet iyi görünüyor. Toprak kuru ve çok sert görünüyor.

Eski 14-12-2009, 18:32   #226
Ağaç Dostu

mehtap051's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2007
Memet ve eminetirsi bilgileriniz için teşekkürler. Artık 2-3 haftada bir sularım. Gübre de vermeyim.
Çiçeğimde büzüşme de vardı. Sebebi çok sulanmak olmalı. Sizin sayenizde çiçeğim ölmekten kurtuldu. Çok teşekkür ederim.

mehtap051 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 10:46   #227
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili denizkedisi tohumdan büyüyen stapeliaların gayet güzel görünüyor bence. Daha yavru oldukları için cılız görünüyor olabilirler. Zamanla güçleneceklerine eminim. Tebrik ederim...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 23:43   #228
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Bunlarda benim farklı türlerde ki Stapelialarım.
Fidelerde Lale76 Ablamın göndermiş olduğu tohumlardan çimlenenler.Kalanları da bu bahar ekmeyi düşünüyorum saksı dolması açısından.

Eklenen Resimler

Eski 16-01-2010, 21:40   #229
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-04-2006
Wink

Altta görmüş olduğunuz Stapelia (sanırım Stapelia mutabilis) geçen pazar seradan alıp geldiğimde çiçekliydi.

Kapalı balkonda cam önüne yerleştirdim, ortalama sıcaklık 11 derecedir tahmin ediyorum. Çiçek 3 gün içinde kapandı, çarşambadan beri evin içine aldım ben de saksıyı. Evin içi fazla sıcak olduğundan dün çok az su verdim ve toprağı nemlendirdim.

Bu arada saksıdaki toprağa suyu verir vermez aşağı akıtıyor. Öte yandan yine de şu anda ellediğimde nemli olduğunu hissedebiliyorum. Zaten yosunlar da toprağın cinsini ele verir sanırım.

Çiçeğin yeniden açılması için ne yapmalıyım? Çiçek gittikçe büzüşüyor. Onu üzdüğüm için kendimi kötü hissediyorum. Keşke alıp getirmeseydim seradan, orada çok mutluydu diye düşünüyorum...

Bu arada normalde stapelia çiçeklerinin ömrü kaç gün? Yani sizinkiler kaç gün açık kalıyor? Normal ömrünü tamamlamış olabilir mi acaba?

Name:  kaktussorun.jpg
Views: 1855
Size:  46.5 KB

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2010, 00:01   #230
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Ömrünü tamamlamıştır artık...yapacak birşey yok...Isı eksiye düşmediği sürece bizim iklim kuşağında dışarıda birşey olmaz.

Hatta tekrar çiçeklenmesi için soğuklanma ihtiyacı olabilir.

Kaktüs ve sukulentler hakkında genel bilgiler başlıklarına bir göz atarsanız, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2010, 00:25   #231
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ömrünü tamamlamıştır artık...yapacak birşey yok...Isı eksiye düşmediği sürece bizim iklim kuşağında dışarıda birşey olmaz.

Hatta tekrar çiçeklenmesi için soğuklanma ihtiyacı olabilir.

Kaktüs ve sukulentler hakkında genel bilgiler başlıklarına bir göz atarsanız, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim, ilgili başlıkları zaten okudum/okuyorum ancak geldiği yer sera ve sıcaklık 30 derece civarındaydı sanırım. Şok geçirmesine sebep olmuş olabilirim. Şu an 25 derece civarında, sizce tekrar 10 dereceye düşürmeli miyim? (Bu sene tekrar çiçek açması benim için önemli değil, sadece sağlıklı kalsa yeter.)

NOT: Bu cinsin çiçeklerinin normalde veya en iyi şartlarda kaç gün açık kaldıklarına dair bir bilgiye herhangi bir yerde rastlayamadım ne yazık ki.

Eski 17-01-2010, 00:45   #232
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Isıyı kademeli olarak azaltırsanız daha iyi olur.

Büyük ısı farkları belirttiğiniz gibi bitkiyi şoka sokar.

Benim çiçeklerim üç, dört gün kalıyordu, sonra üzerinde solup, tohum kapsülü oluşturuyordu.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2010, 01:11   #233
Ağaçsever

Tekrar teşekkür ederim Sn. Berduray. Farklı sıcaklıktaki odalarda bir kaç gün bekletmek suretiyle sıcaklığı ilk yerleştirdiğim yere kadar (10 derece civarı) düşüreceğim.

Eski 17-01-2010, 07:17   #234
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın soztekin, kendinizi üzmeyin, çünkü çiçeğiniz ömrünü tamamladığı için kapanmış. Stapelia çiçekleri 5-6 gün sonra yaşama veda ediyorlar.

345 nolu mesaja bir göz atarsanız benim çiçeğimin de aynı akıbeti paylaştığını göreceksiniz. Bu nedenle içinizi ferah tutun. Bitkiniz zamanı geldiğinde yeni çiçekler açacaktır.

Düzenleyen malbman : 17-01-2010 saat 07:18 Neden: Yazım hatası
Eski 17-01-2010, 12:41   #235
Ağaçsever

Teşekkür ederim, demek ki çiçeği son demlerindeyken almışım.
Sizin mesajnızdan bir şeyler çıkartmaya çalışmıştım zaten, ama 12 gün gibi görünüyor forumda açtığı resimle solduğu resim arasındaki süre. Söylediğiniz daha iyi oldu o açıdan.
Tabii bana gelmeden önce kaç gün çiçekli olduğunu da bilmiyorum, seradaki bayan da benim yanımda gördü ilk defa çiçeği. Hatta ne kadar sera olduğunu siz düşünün, "bu kaktüslerin çiçek açtığını ilk defa görüyorum" dedi ve ben çiçeği kötü koktuğunu belirttiğimde bile yorum yapamadı... Burada esas begonvil ticaretiyle uğraştıklarından diğer bitkilerle ilgili pek bilgisi olan yok maalesef.

Eski 17-01-2010, 15:18   #236
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın soztekin tam olarak 12 gün değil ama sanırım benim dediğim gibi 5-6 gün de değil. Çünkü çiçeği solduktan (yanlış hatırlamıyorsam) 3 ya da dört gün sonra fotoğraflamıştım. Bu durumda benim çiçeğimi örnek olarak alırsak, çiçekler en az 7 gün güzelliğini koruyor. Hatta 8 gün bile diyebiliriz.

Eski 17-01-2010, 21:18   #237
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soztekin Mesajı Göster
Altta görmüş olduğunuz Stapelia (sanırım Stapelia mutabilis) geçen pazar seradan alıp geldiğimde çiçekliydi.

Kapalı balkonda cam önüne yerleştirdim, ortalama sıcaklık 11 derecedir tahmin ediyorum. Çiçek 3 gün içinde kapandı, çarşambadan beri evin içine aldım ben de saksıyı. Evin içi fazla sıcak olduğundan dün çok az su verdim ve toprağı nemlendirdim.

Bu arada saksıdaki toprağa suyu verir vermez aşağı akıtıyor. Öte yandan yine de şu anda ellediğimde nemli olduğunu hissedebiliyorum. Zaten yosunlar da toprağın cinsini ele verir sanırım.

Çiçeğin yeniden açılması için ne yapmalıyım? Çiçek gittikçe büzüşüyor. Onu üzdüğüm için kendimi kötü hissediyorum. Keşke alıp getirmeseydim seradan, orada çok mutluydu diye düşünüyorum...

Bu arada normalde stapelia çiçeklerinin ömrü kaç gün? Yani sizinkiler kaç gün açık kalıyor? Normal ömrünü tamamlamış olabilir mi acaba?

Eklenti 122175
Sayın soztekin

Bitkiniz Stapelia variegata. Stapelia ya da bu türün ait olduğu familyadaki (Asclepiads) diğer türlerin çiçek ömrü çok fazla değil. Açık kaldığı gün sayısı bulunduğu koşula göre en fazla üç ya da dört gün. Koşuldan kastım; çiçek yaydığı koku ile sinekleri çeker ve bunu döllenmeyi devam ettirmek için yapar. Bu süre bittiğinde çiçek ömrünü tamamlar. Ömrünü uzatmak istersek, o da sadece bir iki gün daha, kapalı bir yere bir odaya taşımak ve sineklenmemesini sağlamak gerekir.

Bitkinizin kışın kapalı balkonda durması iyi olmuş. Isı farkı çiçeğin kapanmasını etkilemez. Ama toprağı nemli tutmayın.

Fotodan gördüğüm kadarı ile ve sizin de vurguladığınız gibi toprak yosunlu. Bence en kısa zamanda toprağı yenileyin ve bahçe toprağı ile kum ağırlıklı bir karışıma (süzek ya da geçirgen tabir edilen bir karışım) dikin. Bu türler Güney Afrika bitikileri olduklarından bol güneş ile haftada bir sulama severler ve bu da yeterlidir.

Bu linkteki bilgiler de size yardımcı olacaktır.
http://www.asclepiad-international.org/

Düzenleyen zeynepdincer.k : 17-01-2010 saat 21:22 Neden: ilave not
zeynepdincer.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 13:44   #238
Ağaçsever

Sayın Malbman ve Sayın Zeynep Hanım;
Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.
Stapelialar gün geçtikçe hayranlığımı ve saygımı kazanıyorlar aslına bakarsanız.
Kaktüsleri daha önceleri bahçe toprağı+dere kumu+kuru yaprak karışımına dikiyordum.
Bu sene 1:1 oranında çam dibindeki yanık çam iğneli toprak ile bahçe toprağı karışımını deniyorum.
Stapeliamı ikiye ayırabilirsem iki ayrı toprağın olduğu (geçen senelere kullandığım toprak ve bu sene kullandığım toprak) saksıya dikip sonuçları incelemeyi düşünüyorum. Bir kaç ay sonra bu deneyin sonuçlarından sizleri de haberdar ederim muhakkak.

Eski 19-01-2010, 09:01   #239
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Sayın soztekin
Stapelia türünün de dahil olduğu familya içindeki tüm türler gerçekten hayranlık ve saygı kazandırıyor. Bu türe ait çiçekler olağanüstü detaylara sahip ve her biri bibirine benzeşmiyor.

Bu arada bildiğim kadarı ile çam dibindeki toprak asidik olduğu için sukulentlerde kullanılmıyor. Ama siz bir deneyin bakalım ne olacak.

zeynepdincer.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2010, 21:10   #240
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Bu başlığa yazmayalı çok uzun zaman olmuş.Bu evrede benim Stapelialarda baya geliştiler.Hatta ailemize 4 farklı tür daha katıldı.

Yeni katılanlar:
Cralluma Lutea
Cralluma Hesperidum
Stapelia Hirsuta(Desmetiana nın bir açık tonu.)
Stapelia Desmetiana

Ve resimleri.İlk olarak Hisuta`nın tomurcuğu ve kendisi.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025