![]() |
|
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Lale hanım; sizde bu leş kaktüsünün kaç türü var?.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Aaa...Haklısınız, gerçekten de değmez göndermeye. Üzüldüm şimdi ama yapacak hiçbir şey yok. Neyse bende de 3 tür var şu an; umarım yaza doğru açarlar da kullanma imkânım olur. Sizin de ilginize tekrar teşekkürler bu arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Benimde leş kaktüsüm var ama büyümesi oldukca geri. Uzayan uçlar çok ince uzuyor.(güneş gören bir yerde olmasına rağmen). Haftada 1 gün suluyorum. Evim kaloriferli daha sık sulamam mı gerekir? Arada sıvı gübrede veriyorum. Sizce daha güzel büyümesi için ne yapmalıyım? Özellikle uzayan uçların kalın olması için. Cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Zaten sıvı gübre uzatıyor boyunu. Hani kışın büyümesi duraklıyor ya,gübre de büyütmeye çalışıyor,derken şekilsiz uzamaya başlıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Size de yollarım malbman. eminetirsi 3 çeşit leş kaktüsü var. İsimlerinde hep problem yaşıyorum. 1. çiçeği kaplandesenli 2. çiçeği bordo ve büyük açıyor 3. çiçeği bordo ve küçük açıyor. siniroluyorum sizinki kaplan desenli olana benziyor. mehtap051 ben dışarıda bakıyorum. Siz soğuk olan bir oda da bakabilirsiniz. Çok sıcağı sevmiyor. denizkedisi yaza doğru daha iyi olurlar.Şimdi ( kışın) büyümeleri zaten yavaşlıyor. Saksılar çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
fatmadündarın kaktüslerinin ikisi de var. 1. ve 2. 3. kaktüs bu linkte http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=4401&page=23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Gayet iyi görünüyor. Toprak kuru ve çok sert görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Memet ve eminetirsi bilgileriniz için teşekkürler. Artık 2-3 haftada bir sularım. Gübre de vermeyim. Çiçeğimde büzüşme de vardı. Sebebi çok sulanmak olmalı. Sizin sayenizde çiçeğim ölmekten kurtuldu. Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaçsever
|
![]() Altta görmüş olduğunuz Stapelia (sanırım Stapelia mutabilis) geçen pazar seradan alıp geldiğimde çiçekliydi. Kapalı balkonda cam önüne yerleştirdim, ortalama sıcaklık 11 derecedir tahmin ediyorum. Çiçek 3 gün içinde kapandı, çarşambadan beri evin içine aldım ben de saksıyı. Evin içi fazla sıcak olduğundan dün çok az su verdim ve toprağı nemlendirdim. Bu arada saksıdaki toprağa suyu verir vermez aşağı akıtıyor. Öte yandan yine de şu anda ellediğimde nemli olduğunu hissedebiliyorum. Zaten yosunlar da toprağın cinsini ele verir sanırım. Çiçeğin yeniden açılması için ne yapmalıyım? Çiçek gittikçe büzüşüyor. Onu üzdüğüm için kendimi kötü hissediyorum. Keşke alıp getirmeseydim seradan, orada çok mutluydu diye düşünüyorum... Bu arada normalde stapelia çiçeklerinin ömrü kaç gün? Yani sizinkiler kaç gün açık kalıyor? Normal ömrünü tamamlamış olabilir mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Ömrünü tamamlamıştır artık...yapacak birşey yok...Isı eksiye düşmediği sürece bizim iklim kuşağında dışarıda birşey olmaz. Hatta tekrar çiçeklenmesi için soğuklanma ihtiyacı olabilir. Kaktüs ve sukulentler hakkında genel bilgiler başlıklarına bir göz atarsanız, sorularınıza cevap bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
NOT: Bu cinsin çiçeklerinin normalde veya en iyi şartlarda kaç gün açık kaldıklarına dair bir bilgiye herhangi bir yerde rastlayamadım ne yazık ki. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Sayın soztekin, kendinizi üzmeyin, çünkü çiçeğiniz ömrünü tamamladığı için kapanmış. Stapelia çiçekleri 5-6 gün sonra yaşama veda ediyorlar. 345 nolu mesaja bir göz atarsanız benim çiçeğimin de aynı akıbeti paylaştığını göreceksiniz. Bu nedenle içinizi ferah tutun. Bitkiniz zamanı geldiğinde yeni çiçekler açacaktır. Düzenleyen malbman : 17-01-2010 saat 07:18 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim, demek ki çiçeği son demlerindeyken almışım. Sizin mesajnızdan bir şeyler çıkartmaya çalışmıştım zaten, ama 12 gün gibi görünüyor forumda açtığı resimle solduğu resim arasındaki süre. Söylediğiniz daha iyi oldu o açıdan. Tabii bana gelmeden önce kaç gün çiçekli olduğunu da bilmiyorum, seradaki bayan da benim yanımda gördü ilk defa çiçeği. Hatta ne kadar sera olduğunu siz düşünün, "bu kaktüslerin çiçek açtığını ilk defa görüyorum" dedi ve ben çiçeği kötü koktuğunu belirttiğimde bile yorum yapamadı... Burada esas begonvil ticaretiyle uğraştıklarından diğer bitkilerle ilgili pek bilgisi olan yok maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sayın soztekin tam olarak 12 gün değil ama sanırım benim dediğim gibi 5-6 gün de değil. Çünkü çiçeği solduktan (yanlış hatırlamıyorsam) 3 ya da dört gün sonra fotoğraflamıştım. Bu durumda benim çiçeğimi örnek olarak alırsak, çiçekler en az 7 gün güzelliğini koruyor. Hatta 8 gün bile diyebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
Bitkiniz Stapelia variegata. Stapelia ya da bu türün ait olduğu familyadaki (Asclepiads) diğer türlerin çiçek ömrü çok fazla değil. Açık kaldığı gün sayısı bulunduğu koşula göre en fazla üç ya da dört gün. Koşuldan kastım; çiçek yaydığı koku ile sinekleri çeker ve bunu döllenmeyi devam ettirmek için yapar. Bu süre bittiğinde çiçek ömrünü tamamlar. Ömrünü uzatmak istersek, o da sadece bir iki gün daha, kapalı bir yere bir odaya taşımak ve sineklenmemesini sağlamak gerekir. Bitkinizin kışın kapalı balkonda durması iyi olmuş. Isı farkı çiçeğin kapanmasını etkilemez. Ama toprağı nemli tutmayın. Fotodan gördüğüm kadarı ile ve sizin de vurguladığınız gibi toprak yosunlu. Bence en kısa zamanda toprağı yenileyin ve bahçe toprağı ile kum ağırlıklı bir karışıma (süzek ya da geçirgen tabir edilen bir karışım) dikin. Bu türler Güney Afrika bitikileri olduklarından bol güneş ile haftada bir sulama severler ve bu da yeterlidir. Bu linkteki bilgiler de size yardımcı olacaktır. http://www.asclepiad-international.org/ Düzenleyen zeynepdincer.k : 17-01-2010 saat 21:22 Neden: ilave not |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaçsever
|
Sayın Malbman ve Sayın Zeynep Hanım; Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Stapelialar gün geçtikçe hayranlığımı ve saygımı kazanıyorlar aslına bakarsanız. Kaktüsleri daha önceleri bahçe toprağı+dere kumu+kuru yaprak karışımına dikiyordum. Bu sene 1:1 oranında çam dibindeki yanık çam iğneli toprak ile bahçe toprağı karışımını deniyorum. Stapeliamı ikiye ayırabilirsem iki ayrı toprağın olduğu (geçen senelere kullandığım toprak ve bu sene kullandığım toprak) saksıya dikip sonuçları incelemeyi düşünüyorum. Bir kaç ay sonra bu deneyin sonuçlarından sizleri de haberdar ederim muhakkak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Sayın soztekin Stapelia türünün de dahil olduğu familya içindeki tüm türler gerçekten hayranlık ve saygı kazandırıyor. Bu türe ait çiçekler olağanüstü detaylara sahip ve her biri bibirine benzeşmiyor. Bu arada bildiğim kadarı ile çam dibindeki toprak asidik olduğu için sukulentlerde kullanılmıyor. Ama siz bir deneyin bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığa yazmayalı çok uzun zaman olmuş.Bu evrede benim Stapelialarda baya geliştiler.Hatta ailemize 4 farklı tür daha katıldı. Yeni katılanlar: Cralluma Lutea Cralluma Hesperidum Stapelia Hirsuta(Desmetiana nın bir açık tonu.) Stapelia Desmetiana Ve resimleri.İlk olarak Hisuta`nın tomurcuğu ve kendisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|