![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2017
|
Teşekkür ederim Mesut Temiz bey, yalınız beneksiz olanının tarlalarda yetiştiriliyor olması daha çok tercih sebebi gibi görünüyor.. Benekli olanının jelini yüzüme ve saçıma uyguladım yüzde rahatlatıcı bir etki uyandırdı.. saç için gözle görülürü bir fark göremedim... Aynı zamanda jelinin tadına da baktım bir çay bardağı kadar bir kaç kez tükettim.. tat olarak rahatsız edici bir tat yoktu aksine hiç tat yoktu... Detoks etkisi yapıyormuş bu sebepten tüketmiş idim.. Youtube da videolarda hatta hindistanda tezgahlarda bunun jeli ile içeçek yapılıp satıldıgını gördüm.. ama dediğim gibi o aloveralar beneksiz ve yaprakları baya büyükçeydi... Şöyle düşündüm bende acaba bu beneksiz olan daha iyi bir gelişim mi sergiliyor acaba ve şifaen daha mı etkili ki bunun üreticileri dönümler dolusu tarlalara hep o beneksizlerden dikmişler... Beneksizinden elime geçerse onu da hem cilde uygulayacağım hem de tadına bakacagım.. aradaki farki sizlerle paylaşırım... tabi önce bulmam lazım ![]() Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Muhtemelen daha iri bir versiyon olduğu için tercih ediyor olabilirler.. Üreticiler açısından miktar önemli olduğu için iri versiyon tercih sebebi olur her zaman... Ancak hepsi aloe vera. Hatta size şunu söyleyeyim, 'aloe' cinsi içindeki başka türlerin de aloe vera gibi kullanılabileceği yazıyor kaynaklarda.. Aynı maddeler diğer bazı aloe'lerde de var.. Örneğin aloe ferox. Bir de her ne kadar yararları olduğu düşünülse de çok mucizevi sonuçlar beklememek gerekir diye düşünüyorum.. Çok da kanıtlanmış etkiler yok işin aslı... EKLEME: İngilizce kaynaklara baktım, nokta miktarı/sayısı çok farklılık gösteriyormuş tür içinde. Hiç noktasızdan çok noktalıya kadar arada kalan her türlü form görülüyor tür içinde. Noktalı varyeteye aloe vera var. chinensis diyen uzmanlar olsa da, hepsi aynı tür. Ayrıca, noktalı olanlarda da bitki büyüdükçe noktalar soluyormuş... #405 numaralı mesajda Esin Hanım da aynı şeyleri açıklamış aslında. O mesaj oldukça bilgilendirici, öneririm. Düzenleyen Mesut Temiz : 16-11-2017 saat 14:57 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2018
|
![]() Dün aldim aldigim gibi kendi ozel karisim topragima diktim ama bugun yapraklarinin kıvrımlaştığını gordum Sanki yan yatmaya da basladi Toprakta cok cok az gubre tekzenden aleo vera yi aldgim saksinin topragi ve iki yumurta kabugu var Bu durumda saglikli alismasi icin ne yapmam gerek |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2018
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2018
|
MerhabalarKonu artık aktif değil mi acaba? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Benim balkondaki aloevera çıldırdı, aldı başını gidiyor. Saksıyı ikiye böldüğüm halde, alt dallarının çok gelişmiş olması saksıyı devirip duruyor. Yarın bir iki kişiye göndermek için 5-6 alt yapraklarından keseceğim. İçleri çok kalın jelli. Bu arada çiçeklenme de başladı. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Merhaba bende yeni aloe vera aldım 1 hafta oluyor ve görünümü normal ama kökü yok ve yapraklarının üstünde beyaz benekler var normal mi değilmi yeri burasımk onuda bilmiyor Düzenleyen Güler : 16-03-2018 saat 10:12 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Sayın Kaktüsüdeli, aloeverayı yeni aldım ama kökü yok demişsiniz. Her ne kadar aloevera'nın kökleri küçük ve az olsa da mutlaka kökü olur. Çelikleri aytırıp da saksılarken kopanlardan ekilmiş olanı satın almış olabilir misiniz? Bitkinizi gözlemleyin, veralar benekli de olabilir zamanla beneklerini de kaybedebilirler. Fotoğraflarınızı da lütfen Forumdan yükleyin yoksa çok büyük oluyorlar ve göremiyoruz. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Çok teşekkür ederim bende farkettim baya büyük oldu resmler bilmediğim için birdahakine öyle yaparım |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Sevgili Melihaturhan, Öyküefe, Musa Gündoğan ve Emin01 aloevera kargolarınızı hazırladım yarın 19/03/2018 pazartesi günü Aras Kargo'ya vereceğim. Emin01 ve Öyküefe sizin aloevera çelikleriniz yanına jelini kullanmanız için üçer adet de kalın yaprak gönderiyorum. Yaprakları yıkamadım, lütfen iyice yıkayıp kurulayın. Jelini kullanmak için önce yaprağın yan kısımlarındaki dikenli kısmı yukarıdan aşağıya doğru ince bir şerit halinde kesin. Ağzı sarılmış olan kısımdan da 1 cm kadar kesip atın (sarı akan suyu kullanmamakta fayda var) Sonra yaprağı boylamasına keserek kaşık yardımı ile jeli sıyırın ve kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. İster saf jel olarak isterseniz içine karıştıracağınız hoş kokulu herhangi bir bitki yağı ile de kullanabilirsiniz. Sevgili ilknur44, telefondaki konuşmamız üzerine sizin aloeveranızı daha sonra göndereceğim. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2017
|
Güler Hanımın gönderdiği kargo elime ulaştı inşh. bizde o resimdeki kadar büyütebiliriz... Ayrıca jel için göndermiş olduğunuz yapraklar içinde ayrıca teşekkürler... Yalnız şunu farkettim Güler Hanımın aloeverası diğer yeşil benekli seriden daha yakışıklı ![]() Tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2018
|
merhaba
Herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum bir çırpıda tüm sayfaları okudum ve çok güzel bilgiler edindim. Bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benimde bir aloe veram var ama yaprak uçları kahverengi oldu ve sanki içleri boşaldı gibi. Aloe veram salondaydı ve perde arkasında. Salon soğuk olduğundan içeri aldım. Belki suyunu fazla vermiş olabilirim. Şimdi beklemedeyim inşallah kurtarabilirim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Güler hanımın dediği gibi aloe veramı unuttum bir hafta geçti sanki biraz düzeldi gibi sabırsızlıkla bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
![]() bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim bu bitki aloe veramı cilt için kullanılırmı |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2018
|
Aloe Vera Üretimi
Hindistan cevizi lifleri ve kuru soğan kabuğu kullanıldı |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2010
|
merhabalar, aloe vera bir yıldır büyütmeye çalışıyorum ama son aylarda bir sıkıntım var büyüyen yapraklar kendi kendilerine geriye doğru kırılıyorlar bilgis iolan varsa çok memnun olurum Düzenleyen ecs : 07-04-2018 saat 20:54 Neden: fotograf ekleme |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Yaprakların dokuları zayıf olduğundan kendi ağırlıklarını taşıyamayıp bükülüyorlar... Sukulentlerin büyük çoğunluğu tam formlarını ancak yoğun güneş ışığına maruz kaldıklarında alabiliyorlar. Yoksa soluk renkli, cılız ve kırılgan oluyorlar. Muhtemelen kış ayları boyunca yeterli güneş ışığı alamamasından kaynaklanıyordur. Benim aloe vera'larım da solgun ve cılız haldeler şu anda. Dün camlı balkona çıkardım, yeni yaprakları güçlü ve kalın çıkacak önümüzdeki aylarda... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
|
Yapraklarında yanıklar oluşmasının önüne geçmek için, gördüğü güneş ışığını yavaş yavaş arttırmanızı öneririm.. Yeni yaprakları çok daha sağlam, kalın ve canlı olacaktır.. Bol şans... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2018
|
Öncelikle merhabalar.. Aranıza yeni katıldım. Bu aloe veram bana hediye gelmişti. Aylar oldu fakat gelişmiyor. Yanlarında bebekler var bunları ayırmalı mıyım? Saksı boyu nasıl, değiştirmeli miyim? Toprağı ve sulama şekli nasıl olmalı? Cevaplarsanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
10 yaşından beri sürekli olarak ve çok sayıda kaktüs/sukulent baktım ve çoğalttım. 49 yaşındayım, yani bu konudaki uygulamalarım 39 yıl gibi uzun bir zaman dilimi boyunca test edilmiş oldu. İlkbahardan itibaren kaktüslerimi/sukulentlerimi ekim-kasım aylarına kadar neredeyse tropik bir bitki kadar çok suluyorum ve mümkün olduğunca çok güneş gören bir yerde tutuyorum (istisnalar var, az sayıda da olsa bazı sukulentler çok fazla güneş sevmiyor). Hem çok iyi büyüyorlar hem de harika çiçek açıyorlar. Önemli olan, toprağın geçirgen olması, fazla suyu saksı altından tabağa aktarabilmesi. Kışın bile birçok arkadaşın bıraktığı ölçüde susuz bırakmıyorum kaktüslerimi/sukulentlerimi.. Kışın 1 aydan uzun süre susuz kalmıyor hiçbiri.. Kayıp neredeyse hiç olmuyor.. Tabii lithops gibi suya karşı çok hassas bazı sukulentler var, onlar bambaşka bir bakım istiyor, ama genelde sukulentlerin de gelişmek için "çok az olmayan" miktarda suya ihtiyaç duyduklarını hatırda tutmakta yarar var. Bu şekilde aloe'niz bu yaz sonuna kadar kocaman, gösterişli bir bitki olabilir, bol şans diliyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
Mesut Temiz bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aloe veranın renginde bir değişme olmayınca köklerinde bir sorun var mı diye merak ettim ondan çıkarıp baktım: Aloe veramı arkadaşım kendi saksısından söküp dikti. İlk aldığımda rendi yeşil idi sonradan değişti. Sanırım çok sulamadan oldu bilemiyorum |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Siz endişe etmeden normal bakımına devam edin, önümüzdeki haftalarda yavaş yavaş toparlanmayı göreceksiniz.. Bol şans diliyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Mesut Temiz bey teşekkür ederim sanırım sabırlı olmam gerekiyor |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2018
|
aloevera
merhaba arkadaşlar.Aloeveram sürekli yaprağındaki jeli kaybediyor ve inceliyor.Bunu nasıl toparlayabilirim?Ve birde toprağını nasıl bulabilirim nasıl toprak kullamalıyım_? ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|