agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni1035Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-11-2017, 11:48   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-11-2017
Teşekkür ederim Mesut Temiz bey, yalınız beneksiz olanının tarlalarda yetiştiriliyor olması daha çok tercih sebebi gibi görünüyor..
Benekli olanının jelini yüzüme ve saçıma uyguladım yüzde rahatlatıcı bir etki uyandırdı.. saç için gözle görülürü bir fark göremedim... Aynı zamanda jelinin tadına da baktım bir çay bardağı kadar bir kaç kez tükettim.. tat olarak rahatsız edici bir tat yoktu aksine hiç tat yoktu... Detoks etkisi yapıyormuş bu sebepten tüketmiş idim..
Youtube da videolarda hatta hindistanda tezgahlarda bunun jeli ile içeçek yapılıp satıldıgını gördüm.. ama dediğim gibi o aloveralar beneksiz ve yaprakları baya büyükçeydi...

Şöyle düşündüm bende acaba bu beneksiz olan daha iyi bir gelişim mi sergiliyor acaba ve şifaen daha mı etkili ki bunun üreticileri dönümler dolusu tarlalara hep o beneksizlerden dikmişler...

Beneksizinden elime geçerse onu da hem cilde uygulayacağım hem de tadına bakacagım.. aradaki farki sizlerle paylaşırım... tabi önce bulmam lazım

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim..

Emin01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2017, 14:08   #2
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emin01 Mesajı Göster
Teşekkür ederim Mesut Temiz bey, yalınız beneksiz olanının tarlalarda yetiştiriliyor olması daha çok tercih sebebi gibi görünüyor..
Benekli olanının jelini yüzüme ve saçıma uyguladım yüzde rahatlatıcı bir etki uyandırdı.. saç için gözle görülürü bir fark göremedim... Aynı zamanda jelinin tadına da baktım bir çay bardağı kadar bir kaç kez tükettim.. tat olarak rahatsız edici bir tat yoktu aksine hiç tat yoktu... Detoks etkisi yapıyormuş bu sebepten tüketmiş idim..
Youtube da videolarda hatta hindistanda tezgahlarda bunun jeli ile içeçek yapılıp satıldıgını gördüm.. ama dediğim gibi o aloveralar beneksiz ve yaprakları baya büyükçeydi...

Şöyle düşündüm bende acaba bu beneksiz olan daha iyi bir gelişim mi sergiliyor acaba ve şifaen daha mı etkili ki bunun üreticileri dönümler dolusu tarlalara hep o beneksizlerden dikmişler...

Beneksizinden elime geçerse onu da hem cilde uygulayacağım hem de tadına bakacagım.. aradaki farki sizlerle paylaşırım... tabi önce bulmam lazım

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim..
Tarlalarda beneksiz versiyonun ekimi yapıldığı benim de dikkatimi çekmişti...
Muhtemelen daha iri bir versiyon olduğu için tercih ediyor olabilirler.. Üreticiler açısından miktar önemli olduğu için iri versiyon tercih sebebi olur her zaman... Ancak hepsi aloe vera.
Hatta size şunu söyleyeyim, 'aloe' cinsi içindeki başka türlerin de aloe vera gibi kullanılabileceği yazıyor kaynaklarda.. Aynı maddeler diğer bazı aloe'lerde de var.. Örneğin aloe ferox.
Bir de her ne kadar yararları olduğu düşünülse de çok mucizevi sonuçlar beklememek gerekir diye düşünüyorum.. Çok da kanıtlanmış etkiler yok işin aslı...

EKLEME: İngilizce kaynaklara baktım, nokta miktarı/sayısı çok farklılık gösteriyormuş tür içinde. Hiç noktasızdan çok noktalıya kadar arada kalan her türlü form görülüyor tür içinde. Noktalı varyeteye aloe vera var. chinensis diyen uzmanlar olsa da, hepsi aynı tür. Ayrıca, noktalı olanlarda da bitki büyüdükçe noktalar soluyormuş...
#405 numaralı mesajda Esin Hanım da aynı şeyleri açıklamış aslında. O mesaj oldukça bilgilendirici, öneririm.

Düzenleyen Mesut Temiz : 16-11-2017 saat 14:57
Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2018, 21:30   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2018

Dün aldim aldigim gibi kendi ozel karisim topragima diktim ama bugun yapraklarinin kıvrımlaştığını gordum
Sanki yan yatmaya da basladi
Toprakta cok cok az gubre tekzenden aleo vera yi aldgim saksinin topragi ve iki yumurta kabugu var
Bu durumda saglikli alismasi icin ne yapmam gerek

hüseyin21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2018, 21:34   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2018
Saksi diye büyük boya kova sini kullaniyorum
Genel olarak goruntusude boyle

hüseyin21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 13:52   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2018
Merhabalar����Konu artık aktif değil mi acaba?

Öyküefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 17:34   #6
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Öyküefe Mesajı Göster
Merhabalar����Konu artık aktif değil mi acaba?
Talebiniz olacaksa buradan yapın.

Düzenleyen Güler : 14-03-2018 saat 18:20
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 18:20   #7
Moderatör

Güler's Avatar

Benim balkondaki aloevera çıldırdı, aldı başını gidiyor.
Saksıyı ikiye böldüğüm halde, alt dallarının çok gelişmiş olması saksıyı devirip duruyor.

Yarın bir iki kişiye göndermek için 5-6 alt yapraklarından keseceğim. İçleri çok kalın jelli.

Bu arada çiçeklenme de başladı.

Name:  IMG_2448 (600 x 450).jpg
Views: 1169
Size:  40.3 KB

Name:  IMG_2447 (600 x 450).jpg
Views: 1166
Size:  54.9 KB

Name:  IMG_2444 (600 x 450).jpg
Views: 1110
Size:  67.1 KB

Eski 16-03-2018, 09:41   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2018
Merhaba bende yeni aloe vera aldım 1 hafta oluyor ve görünümü normal ama kökü yok ve yapraklarının üstünde beyaz benekler var normal mi değilmi yeri burasımk onuda bilmiyor

Eklenen Resimler

Düzenleyen Güler : 16-03-2018 saat 10:12
Kaktüsüdeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2018, 10:17   #9
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın Kaktüsüdeli, aloeverayı yeni aldım ama kökü yok demişsiniz.
Her ne kadar aloevera'nın kökleri küçük ve az olsa da mutlaka kökü olur.
Çelikleri aytırıp da saksılarken kopanlardan ekilmiş olanı satın almış olabilir misiniz?
Bitkinizi gözlemleyin, veralar benekli de olabilir zamanla beneklerini de kaybedebilirler.

Fotoğraflarınızı da lütfen Forumdan yükleyin yoksa çok büyük oluyorlar ve göremiyoruz.

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

Eski 16-03-2018, 11:49   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2018
Çok teşekkür ederim bende farkettim baya büyük oldu resmler bilmediğim için birdahakine öyle yaparım

Kaktüsüdeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2018, 18:02   #11
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Melihaturhan, Öyküefe, Musa Gündoğan ve Emin01 aloevera kargolarınızı hazırladım yarın 19/03/2018 pazartesi günü Aras Kargo'ya vereceğim.

Emin01 ve Öyküefe sizin aloevera çelikleriniz yanına jelini kullanmanız için üçer adet de kalın yaprak gönderiyorum.
Yaprakları yıkamadım, lütfen iyice yıkayıp kurulayın.

Jelini kullanmak için önce yaprağın yan kısımlarındaki dikenli kısmı yukarıdan aşağıya doğru ince bir şerit halinde kesin.
Ağzı sarılmış olan kısımdan da 1 cm kadar kesip atın (sarı akan suyu kullanmamakta fayda var) Sonra yaprağı boylamasına keserek kaşık yardımı ile jeli sıyırın ve kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin.
İster saf jel olarak isterseniz içine karıştıracağınız hoş kokulu herhangi bir bitki yağı ile de kullanabilirsiniz.

link de size yardımcı olacaktır.

Sevgili ilknur44, telefondaki konuşmamız üzerine sizin aloeveranızı daha sonra göndereceğim.

Eski 18-03-2018, 18:26   #12
Ağaç Dostu

İlknur44's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Melihaturhan, Öyküefe, Musa Gündoğan ve Emin01 aloevera kargolarınızı hazırladım yarın 19/03/2018 pazartesi günü Aras Kargo'ya vereceğim.

Emin01 ve Öyküefe sizin aloevera çelikleriniz yanına jelini kullanmanız için üçer adet de kalın yaprak gönderiyorum.
Yaprakları yıkamadım, lütfen iyice yıkayıp kurulayın.

Jelini kullanmak için önce yaprağın yan kısımlarındaki dikenli kısmı yukarıdan aşağıya doğru ince bir şerit halinde kesin.
Ağzı sarılmış olan kısımdan da 1 cm kadar kesip atın (sarı akan suyu kullanmamakta fayda var) Sonra yaprağı boylamasına keserek kaşık yardımı ile jeli sıyırın ve kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin.
İster saf jel olarak isterseniz içine karıştıracağınız hoş kokulu herhangi bir bitki yağı ile de kullanabilirsiniz.

Bu link de size yardımcı olacaktır.

Sevgili ilknur44, telefondaki konuşmamız üzerine sizin aloeveranızı daha sonra göndereceğim.
Çok sağol ablacım sağlıcakla kalın.

İlknur44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 09:43   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-11-2017
Güler Hanımın gönderdiği kargo elime ulaştı inşh. bizde o resimdeki kadar büyütebiliriz...
Ayrıca jel için göndermiş olduğunuz yapraklar içinde ayrıca teşekkürler...

Yalnız şunu farkettim Güler Hanımın aloeverası diğer yeşil benekli seriden daha yakışıklı

Tekrar teşekkürler

Emin01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 21:33   #14
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2018
merhaba

Herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum bir çırpıda tüm sayfaları okudum ve çok güzel bilgiler edindim. Bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benimde bir aloe veram var ama yaprak uçları kahverengi oldu ve sanki içleri boşaldı gibi. Aloe veram salondaydı ve perde arkasında. Salon soğuk olduğundan içeri aldım. Belki suyunu fazla vermiş olabilirim. Şimdi beklemedeyim inşallah kurtarabilirim

Burcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2018, 00:28   #15
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Güler hanımın dediği gibi aloe veramı unuttum bir hafta geçti sanki biraz düzeldi gibi sabırsızlıkla bekliyorum

Eski 01-04-2018, 00:32   #16
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Name:  aloe-vera.jpg
Views: 1198
Size:  24.4 KB
bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim bu bitki aloe veramı cilt için kullanılırmı

Eski 01-04-2018, 03:52   #17
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcu-bolat Mesajı Göster
Eklenti 669519
bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim bu bitki aloe veramı cilt için kullanılırmı
Bitki aloe, ancak aloe vera değil... aloe cinsinde yer alan diğer türler de genel olarak aloe vera'nın sahip olduğu maddelere sahipler... ancak yine de tam türünü öğrenip bilgi edinmeden cilt için şimdilik kullanmasanız daha iyi olur sanırım...

Eski 27-03-2018, 14:49   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2018
Aloe Vera Üretimi

Hindistan cevizi lifleri ve kuru soğan kabuğu kullanıldı

Eklenen Resimler

sanpedro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2018, 19:53   #19
ecs
Yeni Üye

ecs's Avatar

Giriş Tarihi: 29-11-2010
merhabalar,
aloe vera bir yıldır büyütmeye çalışıyorum ama son aylarda bir sıkıntım var
büyüyen yapraklar kendi kendilerine geriye doğru kırılıyorlar
bilgis iolan varsa çok memnun olurum

Eklenen Resimler

Düzenleyen ecs : 07-04-2018 saat 20:54 Neden: fotograf ekleme
ecs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2018, 18:00   #20
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ecs Mesajı Göster
merhabalar,
aloe vera bir yıldır büyütmeye çalışıyorum ama son aylarda bir sıkıntım var
büyüyen yapraklar kendi kendilerine geriye doğru kırılıyorlar
bilgis iolan varsa çok memnun olurum
Yaprakların dokuları zayıf olduğundan kendi ağırlıklarını taşıyamayıp bükülüyorlar... Sukulentlerin büyük çoğunluğu tam formlarını ancak yoğun güneş ışığına maruz kaldıklarında alabiliyorlar. Yoksa soluk renkli, cılız ve kırılgan oluyorlar. Muhtemelen kış ayları boyunca yeterli güneş ışığı alamamasından kaynaklanıyordur. Benim aloe vera'larım da solgun ve cılız haldeler şu anda. Dün camlı balkona çıkardım, yeni yaprakları güçlü ve kalın çıkacak önümüzdeki aylarda...

Eski 09-04-2018, 23:14   #21
ecs
Yeni Üye

ecs's Avatar

Giriş Tarihi: 29-11-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Yaprakların dokuları zayıf olduğundan kendi ağırlıklarını taşıyamayıp bükülüyorlar... Sukulentlerin büyük çoğunluğu tam formlarını ancak yoğun güneş ışığına maruz kaldıklarında alabiliyorlar. Yoksa soluk renkli, cılız ve kırılgan oluyorlar. Muhtemelen kış ayları boyunca yeterli güneş ışığı alamamasından kaynaklanıyordur. Benim aloe vera'larım da solgun ve cılız haldeler şu anda. Dün camlı balkona çıkardım, yeni yaprakları güçlü ve kalın çıkacak önümüzdeki aylarda...
çok teşekkur ederim , yeri çok güneşli ama ben direk güneş zarar verebilir düşüncesi ile panjurları kapatıyordum. sanırım o nedenle oldu.

ecs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2018, 19:37   #22
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ecs Mesajı Göster
çok teşekkur ederim , yeri çok güneşli ama ben direk güneş zarar verebilir düşüncesi ile panjurları kapatıyordum. sanırım o nedenle oldu.
Yapraklarında yanıklar oluşmasının önüne geçmek için, gördüğü güneş ışığını yavaş yavaş arttırmanızı öneririm.. Yeni yaprakları çok daha sağlam, kalın ve canlı olacaktır.. Bol şans...

Eski 15-04-2018, 14:53   #23
Ağaç Dostu

cleryaa's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2018
Thumbs up Büyümeyen aloe veram :)

Öncelikle merhabalar.. Aranıza yeni katıldım. Bu aloe veram bana hediye gelmişti. Aylar oldu fakat gelişmiyor. Yanlarında bebekler var bunları ayırmalı mıyım? Saksı boyu nasıl, değiştirmeli miyim? Toprağı ve sulama şekli nasıl olmalı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Eklenen Resimler

cleryaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2018, 19:40   #24
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa Mesajı Göster
Öncelikle merhabalar.. Aranıza yeni katıldım. Bu aloe veram bana hediye gelmişti. Aylar oldu fakat gelişmiyor. Yanlarında bebekler var bunları ayırmalı mıyım? Saksı boyu nasıl, değiştirmeli miyim? Toprağı ve sulama şekli nasıl olmalı? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Bence saksı büyüklüğü şu an için gayet iyi, hiç değiştirip hırpalamayın aloe'nizi... Yavrular da şu an için kalsın bence. Aloe'niz iyice büyüdüğünde saksısını değiştirirken yavruların bir kısmını ayırırsınız.. Yalnız resimden toprağın çok kuru olduğu izlenimini edindim, bilemiyorum rengi mi öyle, ancak bu mevsimde orta derecede güneş görüp güzel sulanırsa hızla büyümeye başlayacaktır...

Eski 15-04-2018, 20:17   #25
Ağaç Dostu

cleryaa's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2018
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Bence saksı büyüklüğü şu an için gayet iyi, hiç değiştirip hırpalamayın aloe'nizi... Yavrular da şu an için kalsın bence. Aloe'niz iyice büyüdüğünde saksısını değiştirirken yavruların bir kısmını ayırırsınız.. Yalnız resimden toprağın çok kuru olduğu izlenimini edindim, bilemiyorum rengi mi öyle, ancak bu mevsimde orta derecede güneş görüp güzel sulanırsa hızla büyümeye başlayacaktır...
Oldukça kuruydu çünkü en son belkide 3 ay önce sulanmış. Bu evrede çiçeğim bende değildi.. Toprağını malesef ki açtım ve içinde plastik parçalar vs vardı. Ve kökler 5 cm kadar dahi yoktu. O nedenler daha küçük bir saksıya yine kendimce perlit, bahçe toprağı, torf, ince lav taşı ve ponza taşı karıştırarak bir toprağa diktim. Bugün su vermedim. Yarın vereceğim. Umarım gelişmeler güzel olur.

cleryaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2018, 22:44   #26
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa Mesajı Göster
Oldukça kuruydu çünkü en son belkide 3 ay önce sulanmış. Bu evrede çiçeğim bende değildi.. Toprağını malesef ki açtım ve içinde plastik parçalar vs vardı. Ve kökler 5 cm kadar dahi yoktu. O nedenler daha küçük bir saksıya yine kendimce perlit, bahçe toprağı, torf, ince lav taşı ve ponza taşı karıştırarak bir toprağa diktim. Bugün su vermedim. Yarın vereceğim. Umarım gelişmeler güzel olur.
Kaktüslerin az sulanması gerektiğiyle ilgili yaygın bir kanı olsa da, bu tam da doğruyu yansıtmıyor. Evet, kaktüsler susuzluğa çok dayanıklılar, ama hızlı gelişmeleri için özellikle yaz sıcaklarında iyi sulanmaları gerekir.
10 yaşından beri sürekli olarak ve çok sayıda kaktüs/sukulent baktım ve çoğalttım. 49 yaşındayım, yani bu konudaki uygulamalarım 39 yıl gibi uzun bir zaman dilimi boyunca test edilmiş oldu. İlkbahardan itibaren kaktüslerimi/sukulentlerimi ekim-kasım aylarına kadar neredeyse tropik bir bitki kadar çok suluyorum ve mümkün olduğunca çok güneş gören bir yerde tutuyorum (istisnalar var, az sayıda da olsa bazı sukulentler çok fazla güneş sevmiyor). Hem çok iyi büyüyorlar hem de harika çiçek açıyorlar. Önemli olan, toprağın geçirgen olması, fazla suyu saksı altından tabağa aktarabilmesi. Kışın bile birçok arkadaşın bıraktığı ölçüde susuz bırakmıyorum kaktüslerimi/sukulentlerimi.. Kışın 1 aydan uzun süre susuz kalmıyor hiçbiri.. Kayıp neredeyse hiç olmuyor.. Tabii lithops gibi suya karşı çok hassas bazı sukulentler var, onlar bambaşka bir bakım istiyor, ama genelde sukulentlerin de gelişmek için "çok az olmayan" miktarda suya ihtiyaç duyduklarını hatırda tutmakta yarar var. Bu şekilde aloe'niz bu yaz sonuna kadar kocaman, gösterişli bir bitki olabilir, bol şans diliyorum..

Eski 19-04-2018, 19:48   #27
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Mesut Temiz bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aloe veranın renginde bir değişme olmayınca köklerinde bir sorun var mı diye merak ettim ondan çıkarıp baktım: Aloe veramı arkadaşım kendi saksısından söküp dikti. İlk aldığımda rendi yeşil idi sonradan değişti. Sanırım çok sulamadan oldu bilemiyorum

Eski 20-04-2018, 01:24   #28
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burcu Mesajı Göster
Mesut Temiz bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aloe veranın renginde bir değişme olmayınca köklerinde bir sorun var mı diye merak ettim ondan çıkarıp baktım: Aloe veramı arkadaşım kendi saksısından söküp dikti. İlk aldığımda rendi yeşil idi sonradan değişti. Sanırım çok sulamadan oldu bilemiyorum
Kökleri olsa bile, saksısından söküp tekrar dikilen bir bitki belli ölçüde sarsılır. Bir de sanırım sizin tuttuğunuz yer arkadaşınızın tuttuğu yere göre daha fazla güneş alıyor, birden fazla gelmiştir güneş. Bu kahverengileşme ondan oluyor. Ama yerini değiştirmezseniz bir süre sonra alışacaktır ve ortadan çıkan yeni yapraklar daha diri ve canlı olacaklar. O merak hepimizde var, ancak bastırmak zorunda kalıyoruz.. Siz endişe etmeden normal bakımına devam edin, önümüzdeki haftalarda yavaş yavaş toparlanmayı göreceksiniz.. Bol şans diliyorum..

Eski 20-04-2018, 20:47   #29
Yeni Üye

Burcu's Avatar

Mesut Temiz bey teşekkür ederim sanırım sabırlı olmam gerekiyor

Eski 25-05-2018, 23:38   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2018
aloevera

merhaba arkadaşlar.Aloeveram sürekli yaprağındaki jeli kaybediyor ve inceliyor.Bunu nasıl toparlayabilirim?Ve birde toprağını nasıl bulabilirim nasıl toprak kullamalıyım_?

kahv3m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025