View Single Post
Eski 25-07-2018, 22:10   #714
hberbul
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagenit Mesajı Göster

merhabalar. aranıza yeni katıldım ve internetten bir aloe siparişi verdim. umarım aloe veradır. siz tecrübeli arkadaşların yorum ve yönlendirmesine ihtiyacım var:
1- ilk resimde görüldüğü gibi saksı biraz küçük sanırım. toprak da süzek bir toprağa benzemiyor. yarın hemen kaktüs toprağı ve daha büyük, yayvan bir saksı almayı düşünüyorum. özel bir saksı türü gereksinimi var mı?
2-salon masamın üzerine koydum. sürekli aydınlık ve yaz-kış çok sıcak bir ortam. akşam 4ten itibaren de direkt güneş ışığı alıyor güneşliği çekmezsem. yeri uygun mu?
3-klimadan olumsuz etkilenir mi? klimasız odalarım direkt güneş almıyor. balkonlarda da dış üniteler var.
4-kargoda gelirken yaprakların bazılarının tepe kısımları hırpalanmış, kırılmış, bir tanesi de yarılmış. bu yapraklara nasıl bir işlem yapmalıyım?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. (ilk defa foto yüklüyorum, umarım çok büyük boyutta değildir, affola...)
Evet aloavera almışsınız
1.Evet saksısı küçük ama yayvan değil yine aynı türde biraz daha büyük bir saksıya geçirirsiniz.
2.Aloavera çok sıcağı ve direk güneşi sevmez.
3.Klimadan etkileneceğini sanmıyorum.
4.Kurumuş kısımlarını alırsanız bi süre sonra kendini toparlayacaktır.
Toprağı kurudukça su vermeniz yeterli olacaktır.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön