agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni1035Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2016, 13:04   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2015
Aloe Vera'nın kesinlikle güneşi sevmediğini düşünüyorum. Özellikle öğlen güneşine direkt maruz kalınca Ekim ayında olmamıza rağmen olumsuz etkiliyor. Bence doğrudan güneşten alın 2-3 gün gölgede bekletin mutlaka tekrar rengi canlı yeşile dönecektir. Parçalı şekilde hafif gölgelik güneş alabileceği bir alan varsa bundan sonra orada daha verimli olacaktır.

gael Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 09:41   #2
Ağaçsever

hamseey's Avatar

Giriş Tarihi: 08-10-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seyma34 Mesajı Göster
Benim aloe veramda kökleri sararmaya basladı, ust kısımlar da yesılden gıttıkce uzaklasıyor, karardı biraz. 2 gündür güneşte bekletiyorum, renginde değişme yok. Yaprakların bazıları da yumuşamaya başlamış, ne yapmalıyım
köklenmesi için sarısabırları suya koymuştum. İş yoğunluğumdan dolayı suyun içerisinde biraz fazla bekletince sizin bu bahseettiğiniz durumlar oluşmaya başladı. Bitkinize olduğundan daha fazla su veriyor olabilir misiniz?

hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 14:04   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-10-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
köklenmesi için sarısabırları suya koymuştum. İş yoğunluğumdan dolayı suyun içerisinde biraz fazla bekletince sizin bu bahseettiğiniz durumlar oluşmaya başladı. Bitkinize olduğundan daha fazla su veriyor olabilir misiniz?
Haftada bir su veriyorum, eskiden daha sık su veriyordum ama bir haftadır balkonda ve direkt güneş ışığı alıyor. Kökleri sarardı ve yaprakları kahverengı gıbı oldu, yeni yavrular ne guneşte ne gölgede asla büyümüyor. Yaprakları yumuşadı.

Seyma34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 08:46   #4
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Bence sukulentler de yazın aşırı direkt güneşi pek sevmiyorlar, bir de oldukları yere alışma durumu var.
Bakın benim bu aloeveram anaç değil, anaçtan ürettiklerimden biri ve bu bitki senelerdir İstanbul'daki evimizin kapalı balkonunda hep aynı köşesinde durur, yeri de bayağı güneş alır.
İşin enteresan yanı biz yazın Manyas'a gideriz ama bunun saksısı o kadar büyük ki o burada kalır. O sıcaklarda iki ay susuz da kaldığı olur.
Ben gitmeden evvel bol bol sularım, toprağı iyice suya doyar. Aynı şeyi İstanbul'a geldikçe tekrarlasam da bu birbuçuk iki aydan evvel olmaz.
Dün İstanbul'a geldik, bugün biraz bakım yapıp yani açan çiçek dallarını, kurmuş yaprakları kesip bol bol sulayacağım. Bu onu biz dönene kadar idare eder.
Saksı içinde onlarca yeni bitki türemiş, döndüğümüzde saksı içinden onları alıp dağıtım yapıyorum.

Şu andaki durumu bu

Name:  IMG_9513 (600 x 450).jpg
Views: 1611
Size:  44.3 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 09:37   #5
Ağaçsever

hamseey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bence sukulentler de yazın aşırı direkt güneşi pek sevmiyorlar, bir de oldukları yere alışma durumu var.
Bakın benim bu aloeveram anaç değil, anaçtan ürettiklerimden biri ve bu bitki senelerdir İstanbul'daki evimizin kapalı balkonunda hep aynı köşesinde durur, yeri de bayağı güneş alır.
İşin enteresan yanı biz yazın Manyas'a gideriz ama bunun saksısı o kadar büyük ki o burada kalır. O sıcaklarda iki ay susuz da kaldığı olur.
Ben gitmeden evvel bol bol sularım, toprağı iyice suya doyar. Aynı şeyi İstanbul'a geldikçe tekrarlasam da bu birbuçuk iki aydan evvel olmaz.
Dün İstanbul'a geldik, bugün biraz bakım yapıp yani açan çiçek dallarını, kurmuş yaprakları kesip bol bol sulayacağım. Bu onu biz dönene kadar idare eder.
Saksı içinde onlarca yeni bitki türemiş, döndüğümüzde saksı içinden onları alıp dağıtım yapıyorum.

Şu andaki durumu bu

Hay maşallah.... Tahmini kaç yılda bu hale geldiler... Bildiğiniz bunlar ağaç olmuş. Saksının dibinde toprak olduğuna emin misiniz? Topraksız tarıma en güzel örnek

Eski 25-10-2016, 09:33   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-10-2016
Güler hanım maşallah çiçekleriniz çok güzel. Benim bir türlü olmuyor.

gül_o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2019, 13:45   #7
Ağaçsever

Makbule2's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2018
Galeri: 4
Alıntı:

Şu andaki durumu bu

Çok güzeller , maşallah 2 defa aldım aleo veralarım öldü .Güler hanım tekrar dağıtım yapmanızı bekliyorum.İstanbul'dayım eldende alabilirim mesaj atmıştım.iyi günler Güler hanım.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Makbule2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2019, 09:21   #8
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Makbule2 Mesajı Göster
Çok güzeller , maşallah 2 defa aldım aleo veralarım öldü .Güler hanım tekrar dağıtım yapmanızı bekliyorum.İstanbul'dayım eldende alabilirim mesaj atmıştım.iyi günler Güler hanım.

Arkadaşlar, bu kışı Manyas'da geçiriyoruz. Aloevera dağıtımını yaptıktan sonra bitkiyi yeniden toprakla buluşturdum bu sene içinde yeni bir dağıtım yapamayacağım.

Eski 08-02-2019, 10:56   #9
Ağaçsever

Makbule2's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2018
Galeri: 4
Alıntı:
Arkadaşlar, bu kışı Manyas'da geçiriyoruz. Aloevera dağıtımını yaptıktan sonra bitkiyi yeniden toprakla buluşturdum bu sene içinde yeni bir dağıtım yapamayacağım.
Kusura bakmayın güler hanım hayırlı günler o zaman.

Makbule2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2016, 09:46   #10
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili hamseey, doğru valla yeni yavruları çıkartırken çok az toprak kaldığını ben de görüyorum.
Siz bir de anacını göreceksiniz, yurt dışından getirirken valizdeki çizmemin içine saklamıştım boyu ufacıktı şimdi ondan ürettiğim onlarca veranın boyu birbuçuk metreden fazla. Anaç Manyas'da saksısına hiç müdahale edilecek gibi değil.
Anacın yaşı onbeş sene vardır, bunların da sanırım bir 9-10 senesi vardır.
Çok büyüdüklerinden en alt dallarını dipten kesip içindeki jelleri kavanozlara koyarak isteyen arkadaşlarıma dağıtıyorum.

Eski 15-10-2016, 09:58   #11
Ağaçsever

hamseey's Avatar

Alıntı:
Sevgili hamseey, doğru valla yeni yavruları çıkartırken çok az toprak kaldığını ben de görüyorum.
Siz bir de anacını göreceksiniz, yurt dışından getirirken valizdeki çizmemin içine saklamıştım boyu ufacıktı şimdi ondan ürettiğim onlarca veranın boyu birbuçuk metreden fazla. Anaç Manyas'da saksısına hiç müdahale edilecek gibi değil.
Anacın yaşı onbeş sene vardır, bunların da sanırım bir 9-10 senesi vardır.
Çok büyüdüklerinden en alt dallarını dipten kesip içindeki jelleri kavanozlara koyarak isteyen arkadaşlarıma dağıtıyorum.
Jelleri nasıl yapraktan ayırıyorsunuz bilmiorum ama onunla ilgili bir sürü video var internette. Onları incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca; bitkileri suya koymamın sebebi genel bir alışkanlık olsa gerek Antalyadan Ankaraya getirirken ve devamında hemen dikemeyeceğimi düşündüğüm için böyle bir şey yaptım ama sonradan anladım ki sarısabırlar suyu o kadar da seven bir bitki çeşidi değiller

Eski 15-10-2016, 09:48   #12
Moderatör

Güler's Avatar

Genelde aldığımız çeliklerin biraz kurumasına bakarız kaktüs ve sukulentlerde ve sonra dikim yaparız. Siz bir de suda mı beklettiniz?

Eski 15-10-2016, 12:40   #13
Ağaçsever

hamseey's Avatar

Buda benim bahçivanın hasat gibi kestikten sonra çöpe götürüken kurtardığım kurbanlardan biri

Eklenen Resimler

Eski 15-10-2016, 18:31   #14
Moderatör

Güler's Avatar

Yeni diktiğiniz bitkileri; ister sukulent olsun isterse başka tür bitkiler olsun, asla hemen güneşe koymayın bir gün daha kuytu ve güneşi almayan ya da çok az alan bir alanda bekletin. Bitki kendini bir toparlasın sonra yerine alın.

Düzenleyen Güler : 24-10-2016 saat 23:05
Eski 15-10-2016, 19:49   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-10-2016
Alıntı:
Yeni diktiğiniz bitkileri; ister sukulent olsun isterse başka tür bitkiler olsun, asla hemen güneşe koymayın bir gün daha kuytu ve güneşi almayan ya da çok az alan bir alanda bekletin. Bitki kendini bir toparlasın sonra yerine alın.
Aldığımda gölgede duruyordu ama büyümüyordu, belki dr çok su verdiğim içindi. Bir hafta güneşte beklettim, bir bitkinin başına gelebilecek her olumsuz durum gerçekleşti. Dediğiniz gibi güneşten alacağım artık, tekrar güneşte bırakmayacağım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Güler : 24-10-2016 saat 23:05
Seyma34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2016, 18:06   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Arkadaşlar merhaba, bugün çiçekçiden bir aloe Vera aldım. Şifalımıdır bilmiyorum cinsini biliyorsanız bana söylermisiniz. Birde yaprakları az gibi geldi bana, yapraklarının çoğalması için ne yapmalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğrafını yolluyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Tunahan &Sayılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 10:01   #17
Ağaçsever

Mişel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-10-2016
Arkadaşlar Merhaba

bu resimde ki de aloe vera cinsi midir?
nasıl bakmam gereklidir?

Eklenen Resimler

Mişel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2016, 21:53   #18
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MİŞEL Mesajı Göster
Arkadaşlar Merhaba

bu resimde ki de aloe vera cinsi midir?
nasıl bakmam gereklidir?
Merhaba, bitkiniz aloe vera değil. Aloe Arborescens olabilir. Mümkün olduğu kadar bol güneş ve az su.

safaguclu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2016, 16:21   #19
Yeni Üye

Aloe Vera mın yaprak uçları büzüştü ne yapmam gerekir

Tunahan &Sayılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2016, 19:04   #20
Moderatör

Güler's Avatar

Arkadaşlar pek çok aloevera dağıtımım oldu ama ben sukulentleri pek bilmem dağıttığımın da türünü sorsanız onu da bilmiyorum. Elimde bulunan türün yanıklara egzamaya iyi geldiği söyleniyor. Kendim de jelini elimde, yüzümde çok kullandım. Çok allerjik bir bünyem olduğu halde bana zararı dokunmadı.

Bu başlıkta fotoğraf yüklüyor, " türü nedir" diye soruyorsunuz, bilsem cevaplayacağım.
arkadaşımız hho " yardım, türü ne" diye soruyor. Yüklediği fotoğrafı inceledim sanki yaprakları bendeki aloevera gibi etlice değil o yüzden bir şey yazamadım.

Arkadaşımız Tunahan &Sayılı'nın yüklediği fotoğraftaki vera benim elimdekine benziyor.
Yerinizde olsam biraz daha derince bir saksıya aktarırım. Saksının kenarına doğru da bir çubuk diker etrafa sayılan yaprakları hafifçe bir kurdele ile bu çubuğa doğru toplarım.

Sevgili MİŞEL, saksı içinde birkaç tür mü var, çok karmaşık geldi bana.

Eski 02-12-2016, 09:07   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2014
Aloe yetiştiriciliği anlatılıyor. http://www.megep.meb.gov.tr/mte_prog...ili%C4%9Fi.pdf

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2016, 09:46   #22
Moderatör

Güler's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem 01 Mesajı Göster
Aloe yetiştiriciliği anlatılıyor. http://www.megep.meb.gov.tr/mte_prog...ili%C4%9Fi.pdf
Sayın Erdem01, verdiğiniz link çok bilgilendirici, teşekkür ederim.

Eski 07-12-2016, 09:31   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-12-2015
bunlarda benim aloe vera(sarı sabır)larım.

Eklenen Resimler

feast3874 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2017, 15:27   #24
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Tesekkurler Guler hanim

Guler hanim gonderdiginiz aloe verayi bugun aldim ve hemen hazirladigim saksiyla bulusturdum. Kargoda hicbir hasar gormeden bana ulasmis. Tekrar cok tesekkurler. Resim ekliyemedim.

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2017, 10:05   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2016
Merhaba;

Yaklaşık 1 senedir Aloe Vera yetiştiriyorum ve maşallah iyice büyüdü. Yaprakları da iyice kalınlaştı. İlk aldığım dönemde jelinden faydalanmak için yapraklarından birini kesip uygulamıştım. Geçtiğimiz günlerde yine keseyim dedim ama kokudan duramadık. Bazı yapraklar yeşilden sarı-turuncu-kırmızı ya dönmüş ve çok ağır bir koku oluşuyor kesildiği anda. İçinden çıkan jel de sarı ve leke yapıyor.
Bunun bir hastalık olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Hastalık mı yoksa olgunlaşınca oluşan doğal bir durum mu? Olgunlaşan yeşil yapraklardan bile sarı jel akmaya başlayınca 2-3 yaprağını kesip orada durdum.
Ufak yapraklardan kessem acaba yeşil jelden elde edebilir miyim?
Hastalıksa bu hastalıktan nasıl kurtarabilirim Aloe Vera'mı?

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Lemuria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2017, 15:17   #26
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın Lemuria, aşağı yukarı 9-10 senedir Aloevera üretiyorum ve paylaşımlarda da bulunuyorum.
İki tane anaç saksım var alt yaprak boyları da 75-80 cm uzunluğunda. Şimdiye kadar çok da yaprak kesmişimdir ama hiç dediğiniz gibi ağır bir koku ile karşılaşmadım.

Yaprak kestiğimde bazen içindeki yeşil jel balkon taşına damlıyor, eğer onu hemen silmez de bekletirsem ertesi günü kızardığını görüyorum ama yeni kesildiğinde gayet normal yeşil bir jel.

Umarım kaktüs ve sukulentlerle ilgili arkadaşlar size yardımcı olabilirler.

Eski 16-02-2017, 19:29   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2017
Aloe vera hastalıgı

İyi günler aloe vera ile ilgili size bişey danışmak istiyorum ama yardımcı olur musunuz . Aloevera mı yeni aldım saksısını değiştirirken kökünün olmadıgı gördüm saksı topragı ve torfla karısım yaparak diktim gelişim gösterdi ama yapraklarının suyu çekliyo ve uçları aşagıya doğru bükülüyo ve hafif sarılıklar ve kimi yapragında çürüme tarzı siyahlık var yardımcı olur musunuz ne yapabilirim

Yasir kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 23:58   #28
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yasir kara Mesajı Göster
İyi günler aloe vera ile ilgili size bişey danışmak istiyorum ama yardımcı olur musunuz . Aloevera mı yeni aldım saksısını değiştirirken kökünün olmadıgı gördüm saksı topragı ve torfla karısım yaparak diktim gelişim gösterdi ama yapraklarının suyu çekliyo ve uçları aşagıya doğru bükülüyo ve hafif sarılıklar ve kimi yapragında çürüme tarzı siyahlık var yardımcı olur musunuz ne yapabilirim
Bu önceki yazdıgıma ek olarak fotoğrafta koydum arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

Eklenen Resimler

Eski 17-02-2017, 01:20   #29
Moderatör

Güler's Avatar

İyi akşamlar sayın Yasir kara, agaclar.net'e hoş geldiniz.

Forumumuza yeni üye olan arkadaşlarımız genelde ilk mesajlarını buraya yazarak kısaca kendilerini tanıtırlar, sizden de rica edeceğim.

Aloevera bitkisinin çok büyük kökü olmaz, kendi kısa kökü ile yaşamını sürdürür.
Bitkinin saksı değişimine neden gerek duydunuz bilmiyorum ama yeni saksıya dikerken fazla satıhta mı diktiniz de yaprakları düşmeye başladı?
Aldığınız bitkiyi güvendiğiniz bir yerden aldıysanız hiç kökü olmayan bir fideyi öylece toprağa sokmuş olmamalılar diye düşünüyorum.

Yerinizde olsam, madem yeni saksı değişimi yaptınız bitkiyi aydınlık ama rüzgarsız bir yerde tutar ve fazla su vermeden toparlanmasını beklerim. Bir iki yaprağı bozulur ama kök kısmı sağlıklı ise yeni yavrular verecektir.

Baktınız ki hiç ümit yok, üzülmeyin bana adres bilgilerinizi göndererek bu başlığa yazın ben size fide gönderirim.

Eski 17-02-2017, 12:32   #30
Yeni Üye

aloe vera

aloe vera aldım ama bakımı ve topragı hakkında bi sürü şey yazıyo internette sizlere sormak istedim bakımı nasıl olur topragı nasıl olur yanlız çok karısık bi şekilde anlatmayın be kadar sulanır nerde durmayı sever. evde yetiştiricem.

Etiketler
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025