![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
izmit bölgesinde yaşıyorum ve sempervivumlara baktıkça hayran kaldım. buralardan elde edebileceğim bir yer biliyor musunuz? bu çiçekten gönderebilcek biri var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
http://www.kaktus.web.tr/ adersinden temin edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Sitenin aslı Japonca. http://momotamasandstone.blog101.fc2...te-200804.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
tamam bettyycim saol fiyatına baktınız mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Sempervivum artvinense
Arkadaşla bakın Artin-Karçal dağlarından bir güzel, adı da Artvin'e vurgu yapıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
2.99 tl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
sempervivum tectorum hazır eski resimleri açmışken bendeki sempervivumu da göstereyim sizlere...gerçi resimdeki gibi iç açıcı değiller şu an,yağmurlar nedeniyle kökleri çürüyor. kısmetse yerleri değişince eski hallerine kavuşacaklar. son resim internetten,henüz bendekiler hiç çiçek açmadı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sempervivum tectorum. ardabora muhteşem acmış.bende bu sıra kırmızı tonlara agırlık verdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2006
|
merhaba arkadaşlar,bugün ben de kendime 4 tane serpervivum aldım.bu bitki nasıl çoğaltılıyor bahçede nasıl bir yere dikmeliyim nasıl sulamalıyım yardımcı olabilirmisiniz acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Zenfree, galerideki sempervivum arachnoideumun çiçeğinin bitkisinin kendisini görmek istemiş. Yalnız ben birazını Coyote'ye ayırmak için saksısından çıkartmaya kalkıştığımda birden bir yavru solucan toprağın içinden kafasını uzatverdi. Yavrucuk toprağa saklanıp çıkmayınca bitkiyi su dolu bir kaba oturttum. Ve olanlar oldu bitkim parçalandı. Bu hali de galeriye konulacak durumda olmaktan çıkmıştı. Zenfree'nin isteğini yerine getirmek adına çok da şık olmayan bu fotoğrafı buraya yükleyeyim dedim. ![]() Bitkinin daha iyi durumunu görmek için bir üstteki fotoğrafa bakılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Sn alpaslan, bu tam gün güneş isteyen bir bitki. Sulamasını normal bir şekilde fazlaya kaçmadan yapabilirsiniz. Çok yakında tomurcuklarınızdan harika pembe çiçekler görünecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bu gün bende agaclar.aş nin serasını gezdim . Sempervivumlar cok kötü durumdaydı yinede bende olmadıgından 1 saksı alıp cıktım.işalah iyi bir bakımla yeniden hayata tuıtunur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
henüz vakit bulup da yerine dikemedik ama son durumları böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Harika görünüyorlar ![]() Bence, bu güzellikleri bozmama adına çiçekler geçinceye dek ellemeyin. Ne kadar dikkatli olursanız olun, saksıdan çıkartıp toprağa alırken kökleri sarsmış oluyorsunuz. Ben bu hatayı yaptım, bari siz yapmayın. Okuduğum kadarıyla çiçeklenmesi "geç bahar/erken yaz" imiş. Yani bir süre sonra çiçeklenmeleri biter. Daha sonra toprağa geçirirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
davesgarden.com'da yazdığına göre -28 derecelere kadar soğuğa dayanıklıymış. Ankara'da taş çatlasın -20 ancak olur. Rahatlıkla toprağa dikebilirsiniz. Not: Böyle kafanıza takılan bitkiler için; bizim bitki veritabanı olan www.agaclar.org ve www.davesgarden.com size iyi bilgi kaynakları olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Renklerini tam göstermesi ve sağlıklı büyümesi için toprağın en üstüne ince çakıl veya taş sermenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
|
sayın zenfree,sizin jovibara da çok iyi görünüyor.çiçeklenince resmini koyarsınız değil mi.ne kadar da çeşitleri varmış bunların, hepsi de çok orjinal ve güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Evet. Aşağıdaki linkte bir sürü tür var. Site japonca ama indeks latin harfleri ile yazılmış. HOME yazan kısmın altındaki sekmeyi seçerseniz, alfabetik dizin geliyor. http://www.sempervivum.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Evet açtı. Fotograflarını sayfama yüklemiştim. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=443 Bir haftadır bitkilerimden uzaktaydım. Jovibarbanın çiçekleri değişik bir form almış. Yarın vakit bulabilirsem fotograflarını eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Bugün seralarda sempervivum peşinde gezerken yakından jovibarba görme şansımız oldu. Çiçekleri çok gösterişli değil belki ama ilginç geldi bana. Koleksiyonda olması gerek. Şekli şemali pek yerinde olmasa da, sağı solu kurumuş olsa da, bunu görür görmez aşık oldum. Bir yandan tomurcuklar hazırlayıp, bir yandan yavrulamış. Henüz sempervivumlarda acemi olduğumdan alttürünü bilemedim. ![]() Bu da günün sürprizlerinden biri oldu. Sanırım Sempervivum Oddity ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller. İlk fotograftakini sempervivum gemengd'e benzettim. Daha doğrusu benim aldığım bitkinin üzerindeki etikette yazıyordu. Sanırım ticari isimleri. Rozetlerin üzerinde örümcek ağı görüntüsü oluyor. Sempervivum arachnoideum "rubrum" türlerine benziyor. Ayırt etmek çok zor. Birbirlerine çok benziyorlar. Bendekilerin son durumu. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=462 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kusamono, sempervivum |
|
|