![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
sanki hiç bir gelişme yok gibi. sadece biraz daha koyu yeşil oldular: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç mesaj önceki sempervivumlarımın bu kadar güzel olacağını hiç düşünmemiştim. Hele bordo renkli olana hayran kaldım. Oddity'den boşalan yere yine bordo ilave etsem iyi olacak. ![]() Bu yıl bir de çiçeklerini görebilirsem, baştacım olurlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2011
|
merhabalar birkaç sorum olacaktı 2. fotoğrafta tamamını gördüğünüz bitkim de değişik oluşumlar gözlemledim, en ortadaki yaprakların her birinin altından yeni rozetler çıkmaya başladı, 1. fotoğrafta gördüğünüz gibi epey de büyüdüler, ama çiçeğimin şekli bozuldu, bunun sonraki aşaması nedir bilenlerden yardım rica ediyorum sonraki fotoğraflarda görülen ise çiçek açmak üzere kocaman birde çiçek sapı oluşturdu daha sonra bütün fotoğraf eklemeye çalışacağım Düzenleyen denizhoca : 12-05-2012 saat 22:58 Neden: düzeltme yapmam gerekti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim selen hanım, büyüdüğünü düşünmüştüm ama o mükemmel formun bozulmasına da canım sıkılıyordu, yorumunuzla içim rahatladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
|
elinize emeğinize sağlık, hepsine maşallah bende ektim karışık tohum 25 tanesi iki yaprak halinde şu an inşallah bende coştukları günleri görebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
şimdiden kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2006
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
Geçen kış Almanya'dan 3 tane sempervivum hediye geldi. Şu an sadece 2 tanesi kaldı. Orada bahçelerde bolca bulunan bir bitkiymiş. Devamlı sürgün veren çoğalan olmasına rağmen benim sempervivum'larda böyle bir gelişme yok. Sağlıklılar ama çoğalmadılar... Dış mekan bitkisi olması nedeniyle ve de Almanyanın soğugu ve yağmuruna rağmen dayanıklı diye biliyorum. Bu yüzden ben de çok olmamakla beraber bu kış susuz bırakmıyorum. Zaten susuz kalınca hemen yapraklar yumuşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2012
|
Sayın Yamadorian, Sempervivumlarınız çok güzeller. Kıskandım da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, ben çiçek açmaları için özel bişey yapmıyorum.Bahçede sabit biyerde kalmaları yetiyor sanırım.Bu türün sadece erkek olanları açıyor bildiğim kadarıyla.Eğer sizdekiler yeteri kadar çoğaldılarsa önümüzdeki sezon içlerinden bazıları açar bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sayın yamadorian, saksılarınız da bitkileriniz kadar göz okşuyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Işık yetersiz olduğu için bu tür bir eğilime girmişler ki bunun sebebi saksıdaki toprak seviyesinin az oluşu dolayısıyla bitkilerin çukurda kalması gördüğüm kadarıyla.Eğer en uçtaki taze yapraklı olan bölümleri kurumuş yerlerin altından koparıp başka bir saksıya ekerseniz düzelirler.Kuru yaprakları koparıp bitkinin sapını ortaya çıkarın ve başka bir saksıya dikin.Toprağı saksıya tamamen doldurun.Yani çukurda kalmasın bitkiler.Sempervivumlar dışbükey gelişim gösterebilecekleri yerleri severler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
Cok tesekkür ederim cevabiniz icin yamadorian.Dediginiz gibi biraz cukurda duruyor,hemen topragi yükseltip dediklerinizi uygulayacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Merhaba arkadaşlar, evde saksıda yetiştirdiğim sempervivumun gövdesi çürümeye başlamıştı toprağın yüzeyinde oluşan beyaz tabakadan kaynaklandığını düşünüp yaklaşık bir hafta önce toprağını değiştirdim sonra suladım ama şimdi çürüklüğün daha da arttığını gördüm ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kusamono, sempervivum |
|
|