![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2017
|
Konuyu nereye acacagımı bilemedim evimde ki en sevdigim cicegim ölmeye basladı yaprak tepelerinde beyaz tozlar olustu. Yaprakları dökülüyo. Cok canlı bi bitkiydi. Neden boyle oldu anlamadım. İsmini de bilmiyorum o yüzden ne yapcamı sasırdım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Çiçeğin resmini görsek belki ne olduğunu alamaya çalışırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Üç mesajınız var, üçü de 'acil, yandım, bittim'... Yapmanız gereken 112 yi arayacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Msjları inceleyip dalga gecmek yerine yardımcı olsaydınız keske. Neyse tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Beyaz toz olduğundan emin misiniz, su-kireç kalıntısına benziyor sanki. Eğer toz ise bit olabilir, benim sukulentlerde de vardı. Üstte verilen ev yapımı ilacın ayrıntısı, Sn. Mine Pakkaner den... Forumdan alıntı: 1 lt suya 2 çorba kaşığı arap sabunu eritin içine 2 kaşık sıvı yağ koyun, 3 diş sarımsağı da ezin,karışıma ekleyin (sarımsak kokusu size kötü geliyorsa koymayabilirsiniz ancak böcekler üzerinde kaçırıcı etkisi var.) Bu solüsyonu çalkalayarak kullanın. Yoksa yağ yukarı çıkar, püskürtücünün hortumu dipte olduğu için sadece sabunlu su atmış olursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Beyaz tozlar muhtemelen bitkinize musallat olmuş parazitler... Önce ince bir fırçayla onları tamamen temizleyin. Ardından da forumda bitki hastalıkları bölümünde önerilen ilaç ya da sabunlu su / sirkeli su püskürtme gibi yöntemlerden uygun olanı öğrenip uygulayın (o konuda çok bilgim olmadığı için ben herhangi bir uygulama öneremiyorum). Ayrıca, bitkiniz uygun sıcaklık ve nem ortamında olmalı ve türüne uygun miktarda sulanmalı. Bunları bir an önce yaparsanız bitkinizin kurtulmaması için bir neden olmaz.. Başarılar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2017
|
![]() ilk olarak çiçeğin adı sanırım 'kalanşo' aynısı bendede var buna benzer bi sorun bendede olmuştu . korkmayın beyaz yerleri temizleyin , ardından arap sabununu çiçeğinize o beyazlıklar gidene kadar uygulayın . inşallah geçer (sakın korkmayın arap sabunu çiçeğinize zarar vermez aksine böcekleri öldürür kesin). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Cok tesekkur ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Arkadaşlar, agaclar.net Forum Kuralları B-Forum mesajlarında der ki: Konu başlığını yazarken dikkat edin Yeni konu başlığı, konu içeriğine uygun yazılmalıdır. "merhaba", "Acil salıya lazım, yardım edin ", "Tekrar söylüyorum, cevap verin", "Cevap alamadım, cevap verin", "Hey orada kimse yok mu", "heeeelp", "önemliiii!!!!", "lütfeeeenn" vs. biçiminde sorarsanız cevap alamazsınız. İçerikle uyumlu olmayan başlıklar ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın değiştirilir ya da silinir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2018
|
Merhabalar Kalanşolarim hastalandı. Iki adetti. Iki hafta kadar önce aynı anda yapraklarında beyaz beyaz lekelenmeler başladı. Temizliyorum fakat yine çıkıyor. Pamukcuk gibi. Bir tanesinin dallarının bazı yerlerinde kuruma olduğunu farkettim. Kirdigimda dallarının içinin boşalmış olduğunu farkettim. Gövde de aynı şekilde. Toptagin ust kisminda beyaz bir kurt buldum.Sağlam kısımlardan ayırıp suya koydum. Köklenmesini bekliyordum. Diğerini de kaybetmek istemiyorum. Yapraginda ki beyazliklar icin ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinin yaprakları bu bitki gibi olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Bu bitkide bir zararlı yok. Resimlerde gözükmüyor. Sadece bir dalın uç kısmındaki ilk filizler belki mantari bir sebepten kurumus. Ya da çürümüş ve küflenmiş. tekrar yanından süren yapraklar sağlıklı. Bir şey yapmaya gerek yok. Aşırı sulamaktan kaçının. Düzenleyen musk : 09-12-2017 saat 10:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Topragını normal sekilde sulama yapıyorum ama toprak hic su tutmuyo. Bugun o dikkatimi cekti suyu döker dökmez tabağına birikiyo. Acaba onla ilgili bi durum olabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|