![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Minyatür Bahçecilik - agaclar.net |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yardim
1 Eklenti(ler)
Merhaba, ben sukulent arajman yapmak istiyorum oncelikle nasil toprak almaliyim sordugum cicekci orkide topragi kullanabilecegimi soyledi bu uygun mudur? Ilk denemem resimdeki ama kap sanirim cok kapali geldi en dipte kalan pek saglkli degil bundan sonrakileri acik yapacagim fikir bilgi verirseniz cok sevinirim tesekkurler
|
merhaba arkadaşlar.çiçekleri çok severim ama bakımı konusunda hiç becerikli değilim. uzun zamandır evime kaktüs istiyordum.şimdi cok moda olan terrariumları görmeye başladım ve bakımı kolay olduğu için heveslendim. fakat kafam karıştı...
terrarium çalışmaları genelde camlarda ve altlarında taşlar aktif karbon vb. maddeler var altı delik olmadığı için peki diğer saksılarda yapılanlar mesela tek delik olanlar? onlar normal mi yoksa olnarda taşlı fln mı? birde çok merk ettim iç mekan için cam olmak zorunda mı? umarım anlatabilmişimdir ve bi kusurum olmadan sorumu sormusumdur.olduysa kusura bakmayın yeni üyeyim :) |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Çok başarılı bir çalışma olmuş, renk karışımını çok beğendim. İçinde bulundukları saksıyı siz mi yaptınız? El yapımı gibi duruyor. |
Alıntı:
Beğendiğiniz için teşekkür ederim. Aslında tam olarak bir saksı değil, atılmayı bekleyen bir süs eşyasıydı :) Dış görünüşü ve yapısı itibariyle güzel bir saksı olacağını düşünerek atmayıp değerlendireyim dedim. Bitkilerde sevmiş olacak ki çok güzel gelişim gösterdiler. Artık normal saksılar yerine saksı olabilecek değişik materyalleri araştırıyorum. Böyle daha güzel oluyor. |
Arkadaşlar biraz okudum ama eğer konusu geçmişte tekrar soruyorsam affola.Bu aranjmanlar yapılırken kendi minik saksilariyla yerleştirip üstüne toprakmi atıyorsunuz görünmeyecek şekilde.yoksa birlikte koyacağınız sukulentleri kendi minik saksilarindan çıkartıp hepsini aynı yere yerleştirip mi toprakla kapatıyorsunuz
|
Birde bir kaç sukulent sormak istiyorum yapacağım aranjmana uyumlari nasıl olur istekleri bakımından diye.
Echeveria lilacina var. Graptoveria Moonglow Echeveria perle vong nornberg lila Aeonium haworthii kiwi |
8İşyerindeki depoda bulduğum sepetin içine sedum ağırlıklı sukulentleri dikdim.Bildiğim kadarıyla diktiğim sedum çeşitleri yayılıcı bitkiler sınıfına girdiği için aralarında boşluk bırakarak diktim.Sizce aralatına birkaç tane daha ilave ekeyim mi?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Görseldeki aranjman çok hoşuma gitti. Buna benzer bir aranjman için turuncu tonlarda sukulent önerebilirseniz ve şu en sağdakiyle en soldakinin isimlerini biliyorsanız paylaşabilirseniz çok sevinirim dostlar. :rolleyes: Not: Azimle sanırım sağdakini buldum; sedum nussbaumerianum olması kuvvettle muhtemel görünüyor. Not: Diğeri de sedum adolphi'ymiş. İkisinden de temin ettim. :) |
Alıntı:
Tabi ben bu fikri naçizane bilgimle ve aranjmanınızı görmeden sunuyorum. Aradan bir üç ay geçmiş acaba ne oldular merak ettim bakın şimdi. Umarım bizlerle son durumu paylaşırsınız. Bol çiçekler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 683838
Bir hafta oldu yapalı. Serpilmiş büyümüş hallerini merak ediyorum.birbirleriyle uyumunu tam olarak bilmiyorum ama duracakları yer aynı oldugu için ha ayrı ha beraber dedim ve ne olur ne olmaz diye hepsini saksılarıyla yerleştirdim.İlerde memnun olmayan olursa kolayca çıkarırım. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Kuzularım için yardım :(
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar ilk defa paylaşıp yazıyorum yardıma ihtiyacım var gözümün nuru sukulentlerimi iki saksıda toplayıp balkonuma yerleştirdim İstanbul’da çok ağır geçmese de kış yinede ölürlermi diye çok korkuyorum ne yapmalıyım içerde sinek oluyor dışarıyı seviyor kuzularım bırakırsam balkon da hangi türler zarar görür
|
1 Eklenti(ler)
Resim yüklemede de zorluk çekiyorum 😌
|
1 Eklenti(ler)
İsimlerini tam bilmiyorum
|
1 Eklenti(ler)
Saksı büyütmek gerekir mi ?
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sayın acemi25, öğrendiğim birşey varsa o da sukulent ve kaktüsleri aynı kefeye sokmamak gerektiğidir. Kaktüsler daha çok dar saksılar isterken ve su ihtiyaci daha az iken sukulentler daha geniş saksıları ve suyu tolere edebiliyorlar. Yeter ki geçirgen bir toprak hazırlayıp dibine de iri lav kırığıyla doldurun
|
Alıntı:
|
Kusurluk bir durum yok hepimiz öğreniyoruz, rica ederim
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
@nanemolla çok güzeller :) Elinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sn acemi25.Daha çoook çeşitli aranjmanlar yapmak istiyorumda imkanlar kısıtlı malesef.
|
Alıntı:
|
Henüz ölen olmadı baya iyiler şuan çok şükür
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025