agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Nilüfer (Nymphaea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/1666.htm)

bıcırık 10-06-2011 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bensoz (Mesaj 813115)
Tohumunu nerden bulabiliriz. Ankarada satılan bir yer varmı ?
Kargo ile gönderilen bir yer varmı ? Güvenç göletinde yetiştireceğim

palmiye merkezinden rizom olarak alabilirsiniz

saimerguvan 19-06-2011 15:08

Nilüfer

1 Eklenti(ler)
Suya dökülen yaseminler

limon 19-06-2011 19:20

Çok güzel fotoğraf, elinize sağlık.

saimerguvan 20-06-2011 09:36

Nilüfer

2 Eklenti(ler)
Havuzların kraliçesi

nurcanaybay 20-06-2011 12:26

Çok güzel ,elinize sağlık.
Cinsini biliyormusunuz ?

saimerguvan 20-06-2011 15:10

Sayın Aybay

NYMPHAEA ALBİDA
Çiçek büyüklüğü.eni 10 cm
60 ila100 metre derinliğinde havuzlarda yetiştiriliyor
Bizde marketlere30ila50 cm suda yetişenler geliyor
Havuz merakı fazla olmadığından satılmıyor
Benim 50 cm havuzda olanlar açtığı zaman resmini koyaçağım
İyi günler

nurcanaybay 20-06-2011 20:50

1 Eklenti(ler)
Saim bey ;
benim de bir nilüferim var ,renginden dolayı sizin nilüferle aynı cins olduğunu düşündüğüm için sormuştum.Araştırmış fakat cinsini öğrenememiştim.
Benim ki de saksının üst seviyesinden sonra 30 cm kadar suyun içinde ,gayet sağlıklı görünüyor.İkinci tomurcuk açmak üzere ,3. yolda.

Bilgiler için teşekkür ederim.

nurcanaybay 20-06-2011 21:06

Nymphaea albida görsellerde beyaz renkli ,benim ki ise açık pembe bu konuda bir bilginiz
var mı ?

Asya_lotus 20-06-2011 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu_peri (Mesaj 803646)
İşte filizlenen nilüferimyuppiiiii :D

Eklenti 211929

yanındanda minik filizi görmeye başladım:dilli:

Eklenti 211930

bu lotus :rolleyes:

saimerguvan 21-06-2011 11:05

Sayın Aybay

2 Eklenti(ler)
Nilüfer için bilgileri bu kitaptan alıyorum
Ayrıça havuzda bulunan başka bitkiler ilginizi çekdimi

nurcanaybay 21-06-2011 13:30

Google'da her zaman doğru bilgiye ulaşamıyoruz maalesef.İlgilenip bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

gvardal 01-07-2011 14:59

Ebay dan aldığım nilüfer tohumları bugün elime ulaştı, acaba şimdi ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

nurcanaybay 01-07-2011 20:03

Konunun ilk sayfalarına okursanız arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış.Sanırım 9.ve 11
sayfalarda istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Umarım sorunsuzca çimlendirirsiniz.

gvardal 11-07-2011 16:16

20 25 cm derinlikteki bir kaba biraz killi toprak koydum ve tohumları içine attım ve üstüne su ile doldurdum 10 gündür beklemedeyim fakat hiçbir hareket yok, acaba çok mu aceleci davranıyorum

Batuhan Yılmaz 30-10-2011 19:11

Arkadaşlar nilüfer tohumu satmak isteyen ve ya dağıtan arkadaşlar varsa lütfen benle irtibata geçsinler aynışey yumruları içinde geçerlidir ne olursunuz bana yardımcı olun :) saygılarımla.

sökeli 02-11-2011 17:08

nilüfer çiçegi fidanına nasıl ulaşa bilirim yeni başladım ve bu çiçek mükemmel beni büyüledi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Bayram Güçlü 24-02-2012 18:43

su bitkileri

arkadaşlar nilüfer,su sümbülü,su marulu,su mercimeği isteyen arkadaşlara yardım cı olabilirim.

yoldaş 29-02-2012 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram Güçlü (Mesaj 916201)
arkadaşlar nilüfer,su sümbülü,su marulu,su mercimeği isteyen arkadaşlara yardım cı olabilirim.

Bende nilüfer yetiştirmek istiyorum hatta 50 litrelik devasa bir saksıda aldım. Elinizde nilüfer var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bayram Güçlü 16-03-2012 18:53

nilüfer

selam arkadaşlar, elimde 3 çeşit nilüfer fidesi var. colorado,attraction ve hollandiya cinsleri bu yıl çiçek açacak durumda isteyenlere kargoyla gönderebilirim.

yoldaş 16-03-2012 19:37

Bu nilüfer cinslerinin kaplayacağı alan ne kadar. Yani 50-50-50cm bir saksıda içine su doldurarak yetiştirebilir miyim?

Bayram Güçlü 17-03-2012 22:04

bence yetişir sayın yoldaş,

nurcanaybay 05-04-2012 13:34

Bu gün nilüferimin ilk tomurcuğunu gördüm .Geçen yıl ilk çiçeğini 6.ay da açmıştı ,bu kadar erken beklemediğim için bana hoş bir sürpriz oldu.Siz'ler de bir kontrol edin derim :)

cem kaptan 27-04-2012 12:36

Nymphaea alba

4 Eklenti(ler)
Fotoğraflar EÜB Bahçesinde çekilmişitir...

çiçeksever 03-05-2012 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram Güçlü (Mesaj 926540)
selam arkadaşlar, elimde 3 çeşit nilüfer fidesi var. colorado,attraction ve hollandiya cinsleri bu yıl çiçek açacak durumda isteyenlere kargoyla gönderebilirim.

Bana da gönderirmisiniz.

Lavanta 04-05-2012 00:07

Banada gönderebilir misiniz..

nurcanaybay 06-05-2012 18:51

1 Eklenti(ler)
Nilüfer'im ilk çiçeğini açtı.İkinci yazında çiçeklenme daha erken başladı ,çiçeği de geçen yıla göre biraz daha büyük .Köklerin gelişmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

bensoz 07-05-2012 16:33

Hala elinizde varmı? Siteye giriyormusunuz bilmiyorum ama elinizde nilüfer tohumu varsa gönderirseniz sevinirim. Ankarada gölde deneyeceğim. Çok güzel bir hayal ama ya olursa diye düşünüyorum.

ilksenozturk 28-06-2012 11:44

çok hevesliyim ama sanırım kovada nilüfer işini pek beceremedim :(

50 cm derinlikli bir kova bu

http://www.agaclar.net/forum/990757-post227.htm

öneriniz var mıdır?

kartal124 28-06-2012 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 991025)
çok hevesliyim ama sanırım kovada nilüfer işini pek beceremedim :(

50 cm derinlikli bir kova bu

http://www.agaclar.net/forum/990757-post227.htm

öneriniz var mıdır?

Kova çok küçük, ben de önce o kadar bir kapta denedim ama yapraklar sıkıştı kaldı.Ne zaman ki geniş ve nispeten derin bir ortama aldım, bol bol yapraklandı ve çiçek açtı.Sizin kovanın tamamını kaplayacak kadar tek bir yaprağı oluyor.

ilksenozturk 03-07-2012 07:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 991340)
Kova çok küçük, ben de önce o kadar bir kapta denedim ama yapraklar sıkıştı kaldı.Ne zaman ki geniş ve nispeten derin bir ortama aldım, bol bol yapraklandı ve çiçek açtı.Sizin kovanın tamamını kaplayacak kadar tek bir yaprağı oluyor.

kovayı şimdi değil de kış uyusuna geçtikleri zaman büyütebileceğim sanırım.

kartal124 04-07-2012 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 993260)
kovayı şimdi değil de kış uyusuna geçtikleri zaman büyütebileceğim sanırım.

Hiç farketmez, nilüfer güçlü bir bitki.Herzaman değiştirilebilir.

...nokta 30-08-2012 13:33

Çok güzeller arkadaşar...nilüfer yetiştirmek istiyorum fakat tohumunu bulamadım...internetten siparişle alacaktım ama nilüfer tohumu satan bir site göremedim...lotus almayı düşünüyorum...fakat nilüferler daha çok hoşuma gidiyor...nilüfer tohumu satan bir site biliyor musunuz acaba?...aynı zamanda güvenilir bir site...

özgürefe 10-09-2012 21:57

Arkadaşlar bende de balkon bahçemde bir aurora türü birde rubra türü olmak üzere iki adet nilüfer var. Yalnız bakımlarına ilişkin sorularıma cevap bulamıyorum acilen yardıma ihtiyacım var. İstanbuldayım ve mümkünse acilen bana özelden ulaşır ve irtibat no yazarsanız sevinirim :)

ilksenozturk 11-09-2012 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 994239)
Hiç farketmez, nilüfer güçlü bir bitki.Herzaman değiştirilebilir.

bende bir tane olduğu için risk almak istemedim açıkcası.
iyiki de almamışım; çiçek açtı :)
1 tlden biraz daha büyük minyatür bir nilüfer çiçeği

oolit 15-09-2012 17:36

Merhabalar,

İlk nilüfer deneyimimiz olarak; Haziran ayı sonunda kendi yöntemlerimizle yaptığımız 60 cm derinliğinde 120 cm çapındaki içini inşaat naylonuyla kaplayıp musluk suyu ile doldurduğumuz havuza 4 adet saksıda nilüfer yerleştirdik. Cinslerini maalesef bilemiyoruz.
Bodrum'daki bahçemizde havuzun yerini, forumunuzu okuduktan sonra güneş alan bir noktada seçtik. Havuz bütün gün Bodrum sıcağında güneş altında olduğu için birkaç günde bir azalan suyu hortumla ekliyorduk.
Havuzun çevresine saksıda fesleğenler koyduk. Ayrıca bir süre sonra bir minik kurbağa misafirimiz de oldu :)

Nilüferleri satın aldığımız yerde bitkiler 35 cm derinliğinde bir havuzda duruyorlardı. Bizim havuza ilk koyduğumuzda çiçekli olan bitkiler neredeyse tamamen -çiçekler de dahil olmak üzere- suyun altında kalmıştı. O ilk çiçekler kurudu. Ondan sonra yaz boyunca bugüne kadar toplam yaklaşık 4 kere çiçek gördük. Tam sayıdan ve çiçeklerin hangi saksıdan olduğundan da emin olamıyoruz tabii.

Bugün itibariyle baktığımızda (havuzun ilk gününden yaklaşık 3 ay sonra):
- Yapraklar çok canlı gözükmemekte.
- Suyun içinde havuzun bayağı büyük bir bölümünü kaplayan bir yosun oluştu.
- Sanki keyifleri yerinde değilmiş gibi bir hava var.

Bu anlattıklarımdan acaba neyi yanlış yapmış olabileceğimizle ilgili deneyimlerinizi bizle paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Sevgiler

NOT: Havuzun resimlerini de bu mesaja eklemeye çalışacağım. Ama ağaçlar.net'teki ilk mesajım olduğundan becerememe ihtimalim de var :) Belki ayrı bir mesajda gönderirim.

[IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 1.JPG[/IMG]
[IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 2.JPG[/IMG]
[IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 3.JPG[/IMG]
[IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 4.JPG[/IMG]
[IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 5.JPG[/IMG]

oolit 15-09-2012 17:58

5 Eklenti(ler)
Evet, galiba resimleri eklemeyi şimdi becereceğim.

nurcanaybay 15-09-2012 18:12

Sn.oolit ,
fotoğraflar da yükleme hatası var , açılmıyor.

Çiçekli fotoğraf varsa türü belirlenebilir .Nilüferiniz 35 cm derinliğe uygun türde ise
60 cm derinlik fazla gelmiş demektir , yaprakların suyun yüzeyine ulaşamamasının sebebi de budur.Saksıların altına tuğla gibi birşey koyarak yükseltebilirsiniz.

Şu dönemde çok çoşkulu olmalarını beklemeyin ,sonbahara girdiğimiz için geri dönüşüm
başlamış olabilir ( benimkiler de de gelişim yavaşladı ).

Yosunlaşmanın sebebi güneş , havuza farklı bitkiler de ekleyin ...suyun yüzeyi bitkilerle
kapandıkça yosunlaşma azalacak .

Nilüfer balçıklı toprağı ,durgun suyu seviyor .

Nuri bey'in de önerilerini bekliyelim , bu arada fotoğraf yüklemeyi tekrar deneyin derim.

nurcanaybay 15-09-2012 18:16

Ben yazarken yüklemişsiniz :)

Bence kötü görünmüyorlar...yosunları bir süzgeçle toplayabilirsiniz ,kötü yapraklarıda kesip

alın bence.Ben, su eklemem gerektiğinde en az 24 saat beklettiğim musluk suyu kullanıyorum .

Havuz seviyesi aşağıda kalmış ,yağmur toprağın havuza dolmasına sebeb olur .Seviyeyi düzeeltmenizi
öneririm.

Süha Şendoğan 18-09-2012 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram Güçlü (Mesaj 926540)

Bayram bey merhaba,
Elinizde hiç fide kaldımı? Kaldıysa nasıl alabiliriz? Fiyatı nedir? Teşekkürler.

Kryon 18-09-2012 22:34

4 Eklenti(ler)
Ebay'dan sipariş ettiğim nilüfer tohumları geldi, lotuslar yolda... Şu mevsim filizlenmeleri için çok doğru bir mevsim olmayabilir ancak bitkileri akvaryum ortamına adapte etmeyi planladığımdan deneme yapmak için bol zamanım var...

Dilerseniz aşamaları beraberce izleyelim...
Tarih 17.09.2012

İlk fotoğraf tohumlara ait, ikinci ve üçüncü fotoğraflar ise suya bırakılan tohumlara ait...

Tohumlar 3/1 kil, 3/2 su dolu olan bir yoğurt kabına bırakıldı... İlk 20 dakika su üzerinde yüzüyor sonra ise dibe batıp şişmeye başlıyorlar. Ertesi sabah tohumlar kil içerisine iyice gömülmüşlerdi...

Kova içerisindeki su günde iki defa %50 su değişimi gerektiriyor ve bu süre zarfında tavsiye edilen güneşsiz bir ortamda sabit ısı ile tutulması... Bu şekilde tohumların filizlenmesi 3 hafta ile 4 ay arasında sürebilir...

Sıcaklık sabit 28 derece...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025