![]() |
Alıntı:
|
Nilüfer
1 Eklenti(ler)
Suya dökülen yaseminler
|
Çok güzel fotoğraf, elinize sağlık.
|
Nilüfer
2 Eklenti(ler)
Havuzların kraliçesi
|
Çok güzel ,elinize sağlık.
Cinsini biliyormusunuz ? |
Sayın Aybay
NYMPHAEA ALBİDA
Çiçek büyüklüğü.eni 10 cm 60 ila100 metre derinliğinde havuzlarda yetiştiriliyor Bizde marketlere30ila50 cm suda yetişenler geliyor Havuz merakı fazla olmadığından satılmıyor Benim 50 cm havuzda olanlar açtığı zaman resmini koyaçağım İyi günler |
1 Eklenti(ler)
Saim bey ;
benim de bir nilüferim var ,renginden dolayı sizin nilüferle aynı cins olduğunu düşündüğüm için sormuştum.Araştırmış fakat cinsini öğrenememiştim. Benim ki de saksının üst seviyesinden sonra 30 cm kadar suyun içinde ,gayet sağlıklı görünüyor.İkinci tomurcuk açmak üzere ,3. yolda. Bilgiler için teşekkür ederim. |
Nymphaea albida görsellerde beyaz renkli ,benim ki ise açık pembe bu konuda bir bilginiz
var mı ? |
Alıntı:
|
Sayın Aybay
2 Eklenti(ler)
Nilüfer için bilgileri bu kitaptan alıyorum
Ayrıça havuzda bulunan başka bitkiler ilginizi çekdimi |
Google'da her zaman doğru bilgiye ulaşamıyoruz maalesef.İlgilenip bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
|
Ebay dan aldığım nilüfer tohumları bugün elime ulaştı, acaba şimdi ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.
|
Konunun ilk sayfalarına okursanız arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış.Sanırım 9.ve 11
sayfalarda istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım sorunsuzca çimlendirirsiniz. |
20 25 cm derinlikteki bir kaba biraz killi toprak koydum ve tohumları içine attım ve üstüne su ile doldurdum 10 gündür beklemedeyim fakat hiçbir hareket yok, acaba çok mu aceleci davranıyorum
|
Arkadaşlar nilüfer tohumu satmak isteyen ve ya dağıtan arkadaşlar varsa lütfen benle irtibata geçsinler aynışey yumruları içinde geçerlidir ne olursunuz bana yardımcı olun :) saygılarımla.
|
nilüfer çiçegi fidanına nasıl ulaşa bilirim yeni başladım ve bu çiçek mükemmel beni büyüledi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
|
su bitkileri
arkadaşlar nilüfer,su sümbülü,su marulu,su mercimeği isteyen arkadaşlara yardım cı olabilirim.
|
Alıntı:
|
nilüfer
selam arkadaşlar, elimde 3 çeşit nilüfer fidesi var. colorado,attraction ve hollandiya cinsleri bu yıl çiçek açacak durumda isteyenlere kargoyla gönderebilirim.
|
Bu nilüfer cinslerinin kaplayacağı alan ne kadar. Yani 50-50-50cm bir saksıda içine su doldurarak yetiştirebilir miyim?
|
bence yetişir sayın yoldaş,
|
Bu gün nilüferimin ilk tomurcuğunu gördüm .Geçen yıl ilk çiçeğini 6.ay da açmıştı ,bu kadar erken beklemediğim için bana hoş bir sürpriz oldu.Siz'ler de bir kontrol edin derim :)
|
Nymphaea alba
4 Eklenti(ler)
Fotoğraflar EÜB Bahçesinde çekilmişitir...
|
Alıntı:
|
Banada gönderebilir misiniz..
|
1 Eklenti(ler)
Nilüfer'im ilk çiçeğini açtı.İkinci yazında çiçeklenme daha erken başladı ,çiçeği de geçen yıla göre biraz daha büyük .Köklerin gelişmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
|
Hala elinizde varmı? Siteye giriyormusunuz bilmiyorum ama elinizde nilüfer tohumu varsa gönderirseniz sevinirim. Ankarada gölde deneyeceğim. Çok güzel bir hayal ama ya olursa diye düşünüyorum.
|
çok hevesliyim ama sanırım kovada nilüfer işini pek beceremedim :(
50 cm derinlikli bir kova bu http://www.agaclar.net/forum/990757-post227.htm öneriniz var mıdır? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok güzeller arkadaşar...nilüfer yetiştirmek istiyorum fakat tohumunu bulamadım...internetten siparişle alacaktım ama nilüfer tohumu satan bir site göremedim...lotus almayı düşünüyorum...fakat nilüferler daha çok hoşuma gidiyor...nilüfer tohumu satan bir site biliyor musunuz acaba?...aynı zamanda güvenilir bir site...
|
Arkadaşlar bende de balkon bahçemde bir aurora türü birde rubra türü olmak üzere iki adet nilüfer var. Yalnız bakımlarına ilişkin sorularıma cevap bulamıyorum acilen yardıma ihtiyacım var. İstanbuldayım ve mümkünse acilen bana özelden ulaşır ve irtibat no yazarsanız sevinirim :)
|
Alıntı:
iyiki de almamışım; çiçek açtı :) 1 tlden biraz daha büyük minyatür bir nilüfer çiçeği |
Merhabalar,
İlk nilüfer deneyimimiz olarak; Haziran ayı sonunda kendi yöntemlerimizle yaptığımız 60 cm derinliğinde 120 cm çapındaki içini inşaat naylonuyla kaplayıp musluk suyu ile doldurduğumuz havuza 4 adet saksıda nilüfer yerleştirdik. Cinslerini maalesef bilemiyoruz. Bodrum'daki bahçemizde havuzun yerini, forumunuzu okuduktan sonra güneş alan bir noktada seçtik. Havuz bütün gün Bodrum sıcağında güneş altında olduğu için birkaç günde bir azalan suyu hortumla ekliyorduk. Havuzun çevresine saksıda fesleğenler koyduk. Ayrıca bir süre sonra bir minik kurbağa misafirimiz de oldu :) Nilüferleri satın aldığımız yerde bitkiler 35 cm derinliğinde bir havuzda duruyorlardı. Bizim havuza ilk koyduğumuzda çiçekli olan bitkiler neredeyse tamamen -çiçekler de dahil olmak üzere- suyun altında kalmıştı. O ilk çiçekler kurudu. Ondan sonra yaz boyunca bugüne kadar toplam yaklaşık 4 kere çiçek gördük. Tam sayıdan ve çiçeklerin hangi saksıdan olduğundan da emin olamıyoruz tabii. Bugün itibariyle baktığımızda (havuzun ilk gününden yaklaşık 3 ay sonra): - Yapraklar çok canlı gözükmemekte. - Suyun içinde havuzun bayağı büyük bir bölümünü kaplayan bir yosun oluştu. - Sanki keyifleri yerinde değilmiş gibi bir hava var. Bu anlattıklarımdan acaba neyi yanlış yapmış olabileceğimizle ilgili deneyimlerinizi bizle paylaşabilirseniz çok seviniriz. Sevgiler NOT: Havuzun resimlerini de bu mesaja eklemeye çalışacağım. Ama ağaçlar.net'teki ilk mesajım olduğundan becerememe ihtimalim de var :) Belki ayrı bir mesajda gönderirim. [IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 1.JPG[/IMG] [IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 2.JPG[/IMG] [IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 3.JPG[/IMG] [IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 4.JPG[/IMG] [IMG]C:\Users\Acer\Desktop\nilüfer foto\fotoğraf 5.JPG[/IMG] |
5 Eklenti(ler)
Evet, galiba resimleri eklemeyi şimdi becereceğim.
|
Sn.oolit ,
fotoğraflar da yükleme hatası var , açılmıyor. Çiçekli fotoğraf varsa türü belirlenebilir .Nilüferiniz 35 cm derinliğe uygun türde ise 60 cm derinlik fazla gelmiş demektir , yaprakların suyun yüzeyine ulaşamamasının sebebi de budur.Saksıların altına tuğla gibi birşey koyarak yükseltebilirsiniz. Şu dönemde çok çoşkulu olmalarını beklemeyin ,sonbahara girdiğimiz için geri dönüşüm başlamış olabilir ( benimkiler de de gelişim yavaşladı ). Yosunlaşmanın sebebi güneş , havuza farklı bitkiler de ekleyin ...suyun yüzeyi bitkilerle kapandıkça yosunlaşma azalacak . Nilüfer balçıklı toprağı ,durgun suyu seviyor . Nuri bey'in de önerilerini bekliyelim , bu arada fotoğraf yüklemeyi tekrar deneyin derim. |
Ben yazarken yüklemişsiniz :)
Bence kötü görünmüyorlar...yosunları bir süzgeçle toplayabilirsiniz ,kötü yapraklarıda kesip alın bence.Ben, su eklemem gerektiğinde en az 24 saat beklettiğim musluk suyu kullanıyorum . Havuz seviyesi aşağıda kalmış ,yağmur toprağın havuza dolmasına sebeb olur .Seviyeyi düzeeltmenizi öneririm. |
Alıntı:
Bayram bey merhaba, Elinizde hiç fide kaldımı? Kaldıysa nasıl alabiliriz? Fiyatı nedir? Teşekkürler. |
4 Eklenti(ler)
Ebay'dan sipariş ettiğim nilüfer tohumları geldi, lotuslar yolda... Şu mevsim filizlenmeleri için çok doğru bir mevsim olmayabilir ancak bitkileri akvaryum ortamına adapte etmeyi planladığımdan deneme yapmak için bol zamanım var...
Dilerseniz aşamaları beraberce izleyelim... Tarih 17.09.2012 İlk fotoğraf tohumlara ait, ikinci ve üçüncü fotoğraflar ise suya bırakılan tohumlara ait... Tohumlar 3/1 kil, 3/2 su dolu olan bir yoğurt kabına bırakıldı... İlk 20 dakika su üzerinde yüzüyor sonra ise dibe batıp şişmeye başlıyorlar. Ertesi sabah tohumlar kil içerisine iyice gömülmüşlerdi... Kova içerisindeki su günde iki defa %50 su değişimi gerektiriyor ve bu süre zarfında tavsiye edilen güneşsiz bir ortamda sabit ısı ile tutulması... Bu şekilde tohumların filizlenmesi 3 hafta ile 4 ay arasında sürebilir... Sıcaklık sabit 28 derece... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025