![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nilüfer ışık bitkisidir, sağlıklı olarak gelişebilmesi için en az 8 saat gün ışığına ihtiyacı vardır. Bu ışık ortamını sağlarsanız, cüce türlerin evde yetiştirilmesi zor değildir. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir nilüfer hastası olarak sayfamız sizindir... Merak ettiğiniz nilüfer türünün adı; Nymphaea "Black Princess" dir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nilüfer Nymphaea ailesi (Nymphaeaceae), kolleksiyonunda 35'tür bulunmaktadır, bu türlerin tüm özellikleri ile burada sizinle paylaşacağım... Lotus (Nelumbo) ailesi (Nelumbonaceae) ve Victoria amazonica ailesi (Nymphaeaceae) ninde tür ve çeşitleride var. Bilgi ve fotoğraflarını bu sayfadan vermem gerektiğine inanıyorum fakat bu sucul bitkiler hakkında başlıkta bulunmuyor iki arada bir deredeyim... Kendimce çözümü şöyle buldum, iki sucul bitkinin Lotus (Nelumbo) ve Victoria amazonica başlıklarını açayım genel kaynak fotoğraf ve bilgilerini vereyim ilgi oldukçada paylaşıma devam ederim. Bizde bulunan sucul türleride Lotus (Nelumbo) ve Victoria amazonica fotoğraf ve bilgilerini vereyim... Doğrusununda bu çözüm olacağına inanıyorum... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın canannuman hoşgeldiniz. Merhaba sayın Tura hoşgeldiniz. Suyun yüzeyi donuyor, yaşam derin suda olduğu için bir sıkıntı olmuyor. Koi balığı, nilüfer üretim göletlerinde bulunmuyor. Kırmızı havuz balıklarını nilüfer göletlerinde bulunduruyoruz. Dediğiniz gibi gölet ortamında oluşan larva ve böcekleri doğal olarak tüketiyorlar, ayrıca yemlede besliyoruz. Sivrisinek larvaları ile özel mücadele etmiyoruz, fakat Gambusya affinis ( Sivrisinek Balığı ) üretmini yapıyoruz. Canlı doğuran bir tür, yumurta ile üreyen balıklarla aynı ortamda bulunması, yumurta ile üreyen balık nesli için bir tehdit oluşturduğundan bu türü ayrı bir gölette bulunduruyoruz. Gambusya affinis ( Sivrisinek Balığı )'nı, saksı içersinde yetiştirilen, nilüfer, lotus ve sucul bitkilerin ortamında bulunmasını tavsiye ediyoruz. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| lotus, nilüfer, su irisi, su marulu, su sünbülü |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|