![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın nurcanaybay hoş geldiniz. Paylaştığım fotoğraflar kolleksiyonumuzda bulunan nilüfer türleri, hakkındaki tüm bilgileri görsel açıklama ile vermek istiyorum. Hazırlık yapıyorum; Nilüferin, Lotusun, rizom yapısı, yaprak yapısı, çiçek yapısı, derinlik istekleri ve bakım isteklerini hatta genel hastalıklarını paylaşmak istiyorum... Düzenleyen Nuri Murvet : 23-09-2011 saat 19:59 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Nilüfer
Alıntı:
Görsel açıklamalarınıza izninle küçük bir katkıda bulunmak isterim. Geçen Kurban bayramında gittiğimiz Mısır da Nilüfer konusu çok dikkatimizi çekmişti. Biliyorsunuz eski Mısır lılar nilüferi neredeyse kutsal bir varlık olarak kabullenmişler. Ve tüm hayatlarında, kültürlerinde ve özellikle sanatlarında vazgeçilmez obje olarak görmüşler. Burada çektiğim iki fotoyu aktaracağım. Birincisi Kahire arkeoloji müzesinin giriş bahçesindeki havuzda bulunan mavi mısır nilüferi ve Mısır ile özdeşleşmiş Papirus bitkisi. Diğeri tarihi kalıntılardaki sütunların başlıklarındaki çoğunluğu nilüfer ile diğer çiçek ve papirus şekilli oymaları ilgimizi çekmişti. Yan yana olan sutun başlarının herbirinin farklı olması da enteresandı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın OSMAN45 Görsel açıklamalarıma renk kattınız teşekkür ederim. Aklıma takılan merak edip gitmek istediğim ülkelerin başında gelir, ne mutlu size bu güzellikleri görmüşsünüz. Nymphaea lotus (Beyaz çiçekli Mısır Nilüferi), Nymphaea caerulea (Kutsal mavi Nilüfer) ve Cyperus papyrus (Papirus) görsel olarak, bilgi olarak bildiğim nilüferler, papirus haricinde canlı olarak tanışmadım sera ortamını hazırlamak gerekli bakarsınız bu türleride kolleksiyonumuzda var diye paylaşabilirim, ne de güzel olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2012
|
Teşekkür
GÜZEL PAYLAŞIMLAR YAPILMIŞ BU YAPILAN İŞİM GİDEREK BÜYÜMESİ DİLEGİYLE ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın ozcanaltinay Ne kadar güzel temenniler. Size ve sayfamızı ilgi ile takip eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
lotus, nilüfer, su irisi, su marulu, su sünbülü |
|
|