![]() |
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Murat Bey, Daha önce hiç beslemedim. Ancak, kaynakları şöyle bir taradığımda serbest-yüzen bitkiler arasında olduğunu görüyorum. Uygun şartlarla buluşursa şu anki fotoğrafta gördüğümüz halinden çok daha büyüyebileceği düşünülebilir. Bu sebeple bende Onur Bey'in düşüncesine iştirak ediyorum. Zamanla iyiden iyiye, kabına sığmaz olabilecek gibi. Gene de, baktığınız sürece çiçek açmasına şaitlik edebilmek çok keyifli olacaktır. Bunun için yüksek bir aydınlatmanın gerekeceğini akılda tutmak lazım. Ancak bununla beraber yüksek aydınlatma, su üstündeki yapraklarda nemi tahliye edebilecek ve bitki nemsiz bir ortamda kolaylıkla yapraklarını dökebilecektir. Bunun için hem yüksek aydınlatma, hemde aydınlatma kaynağından bitkiyi mümkün mertebe uzağa yerleştirecek bir armatür tasarlamanız gerekebilir. Zira bu bitki için nem de, ışık kadar önem arzetmekte. Genellikle süs hazuzları için daha uygun bir bitki olduğunu söylemekte mümkün. Bununla birlikte, gene de işinize yarayabilir düşüncesi ile hazzettiği bazı su parametrelerini aşağıya yazıyorum: 27-33 C derece aralığında pH: 6.5 -7.5 GH: 1 - 12.5 dH KH: 1 - 6 dH Hızlı besin tüketen bir bitki olduğu için gübre yönünden zengin su isteyebileceği de akılda tutulmalı. Bitki şu anda sağlıklı görünüyor, hazır bu halde iken yakın çekim fotoğraflarını arşive yüklerseniz, sizden sonra bu bitkiyi yetiştirmek veya tanılamak isteyenlere yardımcı bir referans olacaktır. saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
|
|