View Single Post
Eski 21-12-2006, 12:52   #6
sukranayalp
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Murater bu bitkiyi ben bahçemdeki nilüfer havuzunda yetiştiriyorum. Mine Flora dan almıştım. Çok hızlı gelişme gösteren yayılıcı bir bitki . Ayrıca en önemli özelliği doğal olarak katı atıkların arıtılması gereken yarlerde bu görevi başarı ile yerine getiren bir bitki. İlk sene yaz aylarında ( hemen hemen 3 ay boyunca) sümbül çiçeklerini vermesine rağmen 2. sene ve sonrasında bir daha çiçek vermedi. Bitimde herhangi bir hastalık veya sorun yok.
Ve devamlı ürüyor.
Ben bahçedeki plastik bir mekanda bunu yetiştiriyorum. Suyu doğal olarak çevreden gelen toz, yaprak karışımı ile destekliyorum, ayrıca bir besin takviyesi yapmıyorum. Ama sanırım yapmam gerekecek.
Güneşi seven bir bitki.Kışın ya üstünü naylon ile örterek muhafazaya alıyorum (işte bu dönemde yaprakları sayıca azalıyor, kış soğuğu etkiliyor) Sanırım içeri almam gerekir kışın, ancak evimde yer olmadığı için balkonda bir parça kuytu yerde tutmaya çalışıyorum. İsteyen arkadaşlara da seve seve bu bitkinin suda yüzen ve komik görünümlü yumrularından çoğaltıp verebilirim.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön