![]() |
ben kivi çekirdeklerini buz dolabında değilde sıcakta 3 gün kurutup pamukladım(çimlendirmek için) ama 4 gün falan oldu hala tohumlar patlamadı ne yapmalıyım???
|
tekin bey ben yeni üye oldum ismim muzaffer fidancıdan 2 adet kivi fidesi aldım fakat erkekmi dişimi bilmiyorum nasıl anlayabilirim teşekkürler
|
Arkadaşlar Kivi'yi asmaya aşılayan oldu mu? Aşılayan olduysa aşının sonuçları ne oldu?
|
kivi budama nasıl yapılır
Arkadaşlar bizim bahçeye 2 dişi 1 erkek kivi ekmiştik.üç sene önce bunlar ilk sene iki metre uzadı ve tepesinden kestik oradan iki üç kola ayrıldılar. ikincisene biraz daha büyüdüler ve bi tanıdık a budattık.Ama bu sene üçüncü sene budatıcak kişi bulamadık ben de vakti geçicek diye dalların uclarından biraz kestim.
Sorum şu kivi fidanı nasıl budanır? Neye dikkat etmek gerekir? Çoğu sitede kivi budamayla alakalı şeyler yazıyor ama bişey anlamadım.Lütfen biri yardımcı olsun :confused: |
Sayın Mustafa07
Geçen günlerde Toprak Tv kanalında dikkatimi çekti kivi yetiştiriciliği, budaması, üretiyle ilgili hazırlanmış çok güzel bir program vardı, bir arternatif olarak önerebilirim. Bu kanalı takip ederseniz umarım faydalanabilirsiniz. |
Uydudamı çıkıyo ilk defa duydum bu kanalı.
|
evet uyduda çıkıyor gıda, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve çevre-orman sektörünün sanayi gelişimi başta olmak üzere tematik yayıncılık ağırlıklı programlar yapılmaktadır.
|
Evet toprak tv'yi bende izliyorum.Son konuları dikkat çekici ve hiç duymadığın, bilmediğim mevzularda görsel olarak öğretmesi beni çok mutlu etti.Mesela sebze fidelerinin yaprak, meyve, çiçek budamalarının yapıldığını ilk kez duydum.Bizim gibi acemilere yol göstermesi güzel birşey.
|
Kivinin nasıl budanacağını biri bana yazılı olarak anlatabilirmi? mtuncer54 kivi budamasının toprak tv de videosu var dedi ama daha dek getiremedim o yayını.toprak tv nin yayın akışını söyleyen bi siteside yok.
|
Kivilerim tomurcuklandı, üçünü diktim, üçü nü de tenekeye diktim, biraz iyi köklensin diye. Yanlış mı olur.?
|
salonda kiwi
salonumda bir erkek bir dişi kivim var 3 yaşına gelince meyve alabilirmiyim
|
Sn. mustafa07
http://www.gelisimtv.com/index.php?o...=753&Itemid=20 Buradan izleyebilirsiniz. Toprak tv frekansı: Türksat 2A uydusunda, 12647 frekansında, 3600 sembol oranında, vertical (dikey) pozisyonunda ve 5/6 Fec parametreleri ile yayına başlamıştır. |
Çok sağol toprak tv'yi uydudan arıcam.o verdiğin link'de video açılmıyo.
|
Videoda bir problem yok açılıyor.
|
Sayın Bluecrop kivilerin aşılanmasında Omeğa aşı yapımında kivi lerde aşılama esnasında toprak,aşı bandı ,aşı macunu bunlardan hangisini kullandınız.
|
yardım
4 Eklenti(ler)
Benim kivilerden sadece dişi olan büyüyor erkek aynı 3 haftadır aynı neden acaba :(
|
Dişi kivilerim çiçek açtı ,ama erkek kivim çiçek açmadı ve açmıcak gibi gözüküyo. Sorum şu erkek kivi çiçek açmadan dişi kivinin çiçekleri tutmaz mı?
|
Herkese Selam
Cümleten selamunaleyküm, aranıza yeni katıldım. Bunun sebebide çalıştığım işten artık bunaldım ve Memleketime (Trabzon) gidip profesyonel olarak kivi yetiştiriciliği yapmak istiyorken yaptığım araştırmalarda en dolu bilgilere burada rastladım ve üye olmaya karar verdim. Sormak istediğim 1 - 2 soru olacak
1- Tarım ve köy işleri kivi yetiştiriciliği konusunda herhangi bir eğitim veriyor mu? Ya da başka bir kurum 2 - Devlet bu iş için herhangi bir kredi, teşvik veriyor mu? 3 - Yetiştiricilik için öncelikle toprak analizi yaptırılmalı mı? Aslında kafamda çok soru var belki sorduğum soruların cevaplanmışlarıda forumda vardır ama işim gereği vakit bulamadığım için tüm konuları okuyamadım. Herkese selamlar, |
Arkadaşlar merhabalar ben de kivi üretimini önce çelikle denedim. Çünkü köklenme kolay oluyor ve zaman kazanmak açısından cazip gelmişti. Ama çelikte yaklaşık altı ay gibi bir süre geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı bazı çelikler hala canlılığını korumakla birlikte birçoğu kurudu. Burada şunu da özellikle belirtmek isterim ki tüm koşullar üretimde yerine getirilmiştir. Fakat az da olsa çelikle üretimde ümidim var. (köklendirme hormonu kullanılmamıştır.) Buna rağmen tabiî ki kivimi kendim üretmek istediğimden tohumdan üretmeyi denedim. Elde ettiğim sonuç da ayrı bir kabullenilmişliğimi yıktı. Çünkü katlama tabi tutulması gereken kivilerin daha az çimlendiğini tespit ettim. Saksılara ektiğim tohumlardan katlama tabi tutmadıklarımda ki çimlenme oranı yüzde 90 civarında öbüründe yani katlamalıda (dolapta bekletme süresi dâhil tüm kurallara uyulmuştur.) sonuç olarak tohumla üretimin daha faydalı ve isabetli olduğu kanısındayım. Çelikle üretilen kivinin gelişiminin yavaş olduğu da ayrıca tespit edilmiştir. Bunu basit bir testle ortaya çıkarabilirsiniz. Bir fidancıya gidin ve iki ayrı üretilmiş kivi fidanının fiyat farkını sorun. Şunu söyleyecektir size fidancı aralarında en az 10 lira fark var. Süreden kazanayım çelikle üreteyim düşüncesinde olanlar için yazıyorum. Burada yazılanlar tecrübeyle sabittir.
|
ticari olarak yetiştiricilik yapacak arkadaşlara doku külrürü ile virüs ve hastalıklardan ari olarak üretilmiş fidanları tavsiye ederim....
|
doku kültürü ile üretilmiş fidanların bir diğer önemide kaliteli vede verimli anaçlardan üretilmiştir.buda yatırımınız size en vermli şelkide dönmesini verim çağında süprizler yaşamamanızı sağlar...
|
Bende de 1 ad. ithal kivi fidanı var. 4 yılda neredeyse ağaç kıvamına gelmesine rağmen hiç çiçek açmıyor. Elma ağacımı neredeyse sarmış durumda. Her yıl seneye açar diye ümitlerimi erteliyorum :) Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?
|
Tek başına bir kivi fidanının meyve vermesini beklemeyin. Onun yanına bir tane tozlayıcı kivi fidanı dikmelisiniz.
|
Biliyorum sn uysal01; ben de zaten meyve vermiyor demedim çiçek açmıyor dedim :))
|
güneş görmüyor olabilir ağaca sarıldığına göre...
|
eğer güneş problemi yoksa kışın budamanızı tavsiye ederim...
|
Evet caturanga yeterli güneş almadığını düşünüyordum ben de. Ancak hemen hemen her gün de sulama istiyor. Yüzeysel kökleri nedeniyle sulamayı da geniş çaplı istiyor. Daha güneşli bir bölüme alırsam kurur diye endişe ediyorum. Bendeki çeşit Hollandadan ithal, yerli kivi değil.
|
Sn kopshtar çeşidin ismini bilmediğimiz için özellikleri konusunda da bir fikir yürütemiyoruz.belkide geç verime yatan bir çeşit olabilir.birde buadama yapmanızı tavsiye ederim...
|
elinizdeki fidan a aşılama yapılmışmı görebilyormusunuz...
|
genelde hollanda da doku kültürü ile üretilmiş fidanlar kullanıyor.elinizde kaliteli bir fidan olduğunu düşünüyorum...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025