![]() |
İnternetten buldum tozlayıcıya ihtiyacı varmış.
http://www.burntridgenursery.com/nut...t=25&Parent=23 |
merhaba sn sinaninci
Genelde kivi bahçesi tesis etmeden önce yapılan etüt amaçlı maliyet hesabı dönüm başına ortalama(afaki) bir hesap olmakla birlikte , tesis tamamlandıktan sonra ortaya çıkan maliyetle önemli sapmalar gösterebilmektedir .. Size tavsiyem arazi üzerinde ölçüm ve işaretlemelerle çalışmanız bu size net bir fikir edindirecektir . maliyet azaltmanın püf noktaları yanında optimum verimde hesaba katılmalıdır. Zira arazinin uzun kenarına düşünülen sıra üzeri planlaması baş direklerde tasarruf sağlayabileceği gibi verimlilik ve meyve kalitesi ile paralllellik gösteren küzey güney istikameti(güneşlenme) ile çakışmayabilir . saygılar.. |
bluecrop cevabın için teşekkürler.
Zaten pergole sistem için afaki bir rakkam arıyorum, net bir fiyat olmayacağını 3 aşagı 5 yukarı olacagını biliyorum. Burda bir bahçeyi gezdim, fakat sahibi yoktu konuşamadım. Ölçümleme yaptım, aşagıdaki tablo gibi kurulmuştu. 5X6 olarak yapılmış, kiwileri 6 metre üzerine 3 metre araylan dikmiş, bayagı bir direk tasarufu saglamış, ama verim ve kalite ne olur bana 3 metrede bir çok yakın geldi. kurulum direk kiwi kiwi direk bu konuda fikrini alabilirmiyim. Saygılar |
Alıntı:
tavsiyem bitki direk arası 2,5m ,iki direk arası 5m olarak planlamanız . kaliteli fidan konusunda tedarik sorunu yaşarsanız aşılı fidan temin edebilirim ..... saygılar |
bluecrop degerli bilgilerin için çok teşekkürler.
Aşılı fide konudunda mutlaka seninlen irtibata geçeceğim. saygılar. |
Aşılı fidan temini kolaysa bir erkek iki dişi kivi fidanı talep edebilirim. Bahçede kendi tüketimimizi karşılarsa, ekzotik tür olarak da güzel olur.
|
Karasal iklimde kivi yetiştirmek imkansızgibi . İnşallah sonuç alırsınız.
|
Merhaba, Tekin bey, Biraz zor olur ama ladin, fındık, göknar sekoya şimdilik var, çevreden duydum bahçesinde kiwi olanlar var.
|
Merhaba Sayın nariçi Ozaman size önerim şu kışları soğuk yerlerde turunc gillerin üzerine naylon çekilir soğukdan fazla etkilenmesin diye. Siz Kivi için tersini yaz yapın yaz aylarında
gündüz değil ama geceleri üzerine naylon geçirin oraların sıcağında topraktaki su buharlaşıp giderken naylon nemi koruyacaktır. Birde sulama yaparken Sabah erken saatlerde yağmurlama sulayın nemi çok seviyor. Hem yaprakları hem saçak kökleri. Yaparkaları aşırı sıcaklara maruz kalırsa kuruma ve yanma yapabilir. Birde kesinlikle Güney cepheye dikmeyin Mümkünse kuzey cephe ye dikin. |
Önerilerilerinizi uygulayacağım, teşekkür ederim.
|
Mutlu Kutlu Bey Kiwi fidanlarını gönderdi, Şimdi iki dişi ve bir erkek fidan en yakın kaç metre aralıkla dikilmeli? Erkek fidan ortada olması mı gerekiyor ? Bilen arkadaşlar söylesin.
|
Sayın, Tekin bey iki dişi bir erkek kiviyi, burası yazın fazla kuru ve güneşli olduğu için çam ağaçları altı yarı gölgeli oluyor onların altına (siper altına) diksem olabilir mi ?
|
Alıntı:
Dolayısı ile sizin erkek fidanınızz tek başına 5 km kare alanda tüm komşularınıza yetecektir. Gölgeli bir ortam olması iyi birde nemli alan yaratabilirseniz değmeyin keyfine. Birde soğuk havalara dayanıksız olduğu için korunaklı olursa soğukdan da korumuş olursunuz. Kuru rüzgarların etkilemeyeceği yer olursa sizde oda memnun kalacaktır. |
İstanbul'da Kivisi meyve veren veya çiçek açan var mı?
|
Sayın limon Sarı yer futbol sahası arkasında kivi bahcesi var. Meyvelerde vardı iki yıl önce gördüğümde ama uzun zamandır oradan geçmedim şimdi ne durumdalar bilmiyorum.
|
Teşekkür ederim Tekin Bey. Sağolun.
|
1 Eklenti(ler)
Benimde kivi bahçem var 4 dişiye 2 erkek cok değilmi, bendekiler 10 dişiye 1 erkek hiçde sorun yaşanmıyor.
Kivi bahçesi kuracak olanlar mutlaka yeşil gübre olayını uygulasınlar, hem toprağı kurak olaylarından fazla etkilendirmiyor hemde bitkiler gür ve yeşil kalıyor. |
0 0 0 0 0 0
0 X 0 0 X 0 0 0 0 0 0 0 X 0 0 X 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 X 0 0 X 0 0 0 0 0 0 0 Erkek ve dişi oranına göre dikim planı ( 0 ) Dişi bitkiler ( X ) Erkek ( tozlayıcı ) bitkiler biz bahçeyi böyle kuruyoruz 4 dişi 1 erkek **** 4 dişi 2 erkek olarak |
Tekin bey bana kiwi fidanı için unutmadı herhalde. Ben aldığım fidanların durumunu soracaktım bilen arkadaşlara. Fidanın (kiwi) aşıdan sonraki ikinci sürgünleri hiç boy uzaması yapmamış. 10 cm de aralıksız yaprak açmış (10 cm sürgün vermiş-yapraklar şimdi dökülmüş durumda) sürgün boyu uzamamış. Bu durum bitkinin önceki bulunduğu yerde sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Normalleşmesi için en yapmam gerekir. Kiwici77 bilir herhalde başka bilen de varsa yazsın.
|
Kiwi bitkisi dikimden sonraki gelişim sürecinde nemli ve organik yapısı yüksek toprak ortamına itiyaç duyar. Açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla sorun büyük bir olasılıkla dikim ortamından kaynaklanıyor... bol miktarda iyi yanmış ahır gübresi ilen toprağı zenginleştirebilirsiniz . dikim ortamının nemini muhafaza etmesi için de gerekli sulama önlemini almalısınız. bu önlemlerde yetersiz kalırsa satın aldığınız bitkilerin sağlığından ne yazık ki kaygı duymaya başlıyabilirsiniz ......
|
Henüz kalıcı yerine dikmedim, fidanlık poşetinde duruyordu poşeti çıkararak gübreli kırmızı karışık topraklı tenekeye aldım. Baharda veya gelecek sonbaharda kalıcı yerine dikmeyi düşünüyorum. Bu yaz belki biraz düzelebilir.
|
Alıntı:
Yüzeye yakın ince yoğun saçak kökler meydana getirir. Yanlara doğru 1 ,1.5 metre kadar uzayan yan kökleride vardır. Toprağaınız uygun değilse 2m çevresine bir 10 15 cm kadar nemli toprak serebilirseniz faydalı olur. |
Sayın Tekin Bey,Teşekkür ederim.
|
Arkadaşlar Ankara'da kivi yetiştirme uğraşlarım hüsranla sonuçlandı malesef. Yanlız merak ettiğim bir konu var; neden kivilerin erkek ve dişilerini tek bir gövdeye aşı yapmıyorlar? Böylece her kivi ağacından meyve alınır erkek kiviler boşyere bahçede yer kaplamamış olur.
Tabi bunu profesyonel kivi yetiştiren arkadaşlar daha iyi bilirler benimkisi sadece bir merak. Ama aynı köke erkek ve dişi aşılanmış kivi fidesi gördüm ve meyve dahi verdi ancak Ankara iklimine oda fazla dayanamadı.Bahsettiğim kivi yurt dışından gelmişti. |
Yukarda #194 nolu mesaji bir okuyun bu tür aşıya gerek kalmayacağını görürsünüzz.
|
D E D D E D
D D D D D D D D D D D D D E D D E D 1 Dönüm alanda erkek ve dişi kivi dikim planı D D D D D D D D D D D D D E D D E D D D D D D D d: dişi, e;erkek ozaman yukarıdaki önerilen bir dikim planına da gerek yok demekki |
Dikim çok fazla yapılacaksa, Ticari düşünülüyorsa çevrende başkada erkek yoksa Yatırımı riske sokmama açısından bir erkek fidana bırakmamak gerekir ******. Bir kaçtane olsun ki biri çiçeklenmezse diğeri çiçeklensin.
|
Arkadaşlar kivi üretiminde damlama sulama mı? Yağmurlama sulama mı? Hangisi uygulanmalıdır.Kullanılacak sulama başlıkları nasıl seçilmeli?
İlgilenen arkadaşlardan yanıt bekliyorum. |
Bu konuda fazla bilgili değilim ancak, yağmurlama sulama bana göre daha iyi ****** belirli zamanlarda yapılmalı.
|
Teşekkür ederim. Yağmurlama başlıklarının özellikleri-Yani hangi başlık kivi bitkisinin
ihtiyacı olan suyu akıtabilir?Yaz aylarında bunun önemli olduğunu düşünüyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025