![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Kayısı nar dediğimiz cinse benziyor... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Herkese merhaba, 2006 nisan ayında ekmiş olduğumuz hicaz narından iyi bir bakımdan sonra ağaç başı kaç kg bir ürün bekleyebiliriz? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
Caner Narı
Silifke yöresindeki arkadaşlarımdan bilgi edindim.Caner narı varmış.Haziran ayında bir aylık bir dönem içerisinde (Erken Hasat)ürün veriyormuş.Fidanı 18.ayda meyvaya başlıyormuş.Çatlamaya dayanıklı,çok küçük çekirdekli,hoş bir tadı ve kokusu varmış.Cinsini bir Türk doktor geliştirmiş.Ürünü,bu sene bir aylık dönemde(Haziran)3,5 TL -2 TL,fiyat yelpazesinde,bahçesinden satılmış.Alıcıları Ruslar.TIR larıyla gelip tamamını toplayıp götürüyorlarmış.Bence nar çeşitleri içerisinde en iyi ve karlı olanı.Tabii ki bu özellikleri Silifke ortamına göre.Başka yörelerde nasıl olur bilemem.Örneğin havası nemli olan yerleri sevmiyormuş.Akdenizde kuzeyi poyraza kapalı olan yerlerde denemişler,netice alamamışlar.Birde su tabanı yüksek arazilerde randımanlı olmuyormuş.Bu bilgiler öylesine sohbetlerde edinilmiş bilgiler.Ne kadarı doğru,ne kadarı yanlış bilemiyorum.Ama nar ekimiyle ilgilenen arkadaşlara birde bu cinsi araştırmalarını ve daha sağlıklı bilgilere ulaşmalarını tavsiye ederim. Aşağıdaki linkte daha etraflı bilgi mevcut. http://www.narfidanci.com/cekirdeksiz.html Sevgiyle kalın. Düzenleyen redbullah : 31-10-2011 saat 04:10 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
Evet, renkleri çok güzel. Bakalım kısmet olursa büyük bir proje yapacağım Hicaz Narları için... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2014
|
İyi günler arkadaşlar. Bu siteye yeni üye oldum. 5-6 dönümlük bir nar bahçesi yapmayı düşünüyorum. bu işle ilgili bilgim yok. 5-6 dönüm için ne kadar masraf gider?(bahçe tesisi, sulama, fidan vb) ayrıca her dönüme kaç fidan dikebilirim en uygun ölçüler nelerdir? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2017
|
en erkenci nar hangisi |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2008
|
nar
arkadaş iyi günler ilk önce nar hakkında toprak analizi yapmak gerekir ve hava sartları ve yıllık sıcaklık değerleri iyi takip etmek bölgende bulunan ilçe tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlara danışmak lazım. nar - 4 derecelere dayanıyor. onu iyi araştırman gerek. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Bildiğini paylaşmak...
Merhabalar. Bildiğini başkası ile paylaşmak, ne kadar güzel bir şey. Büyüklerimiz bize "bilgisiz kalacağına, bilmediğini sor" derler. Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir. İşte şimdi arkadaşımız (bu sitede heppimiz arkadaşız) ihtiyacı olan bilgilere, bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı oluyor. Benim bahçem Gümüşyaka'da olduğundan, yüksek rakımlarda hangi meyve ağacın uygun olacağı konusunda yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama memleketimde kışların sert geçtiği için elma, kiraz ve erik ağaçları vardı. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aksine çok mutlu oluyorum, buradan yaptığımız paylaşımdan dolayı ![]() Bilgi paylaştıkça büyür ! Aşağıdaki resimde danışmanlığını yaptığım nar bahçesinden bir görüntü, Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar, Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor. Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş. 10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır; ![]() ![]() Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim. Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
|
Alıntı:
|