![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Bildiğini paylaşmak...
Merhabalar. Bildiğini başkası ile paylaşmak, ne kadar güzel bir şey. Büyüklerimiz bize "bilgisiz kalacağına, bilmediğini sor" derler. Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir. İşte şimdi arkadaşımız (bu sitede heppimiz arkadaşız) ihtiyacı olan bilgilere, bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı oluyor. Benim bahçem Gümüşyaka'da olduğundan, yüksek rakımlarda hangi meyve ağacın uygun olacağı konusunda yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama memleketimde kışların sert geçtiği için elma, kiraz ve erik ağaçları vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bilgi paylaştıkça büyür ! Aşağıdaki resimde danışmanlığını yaptığım nar bahçesinden bir görüntü, Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar, Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor. Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş. 10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır; ![]() ![]() Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim. Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
ben de katırbaşına benzettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
katırbaşı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Alıntı:
Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız... Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim. Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum. Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de... Selam ve saygılarla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Alıntı:
Eğerki bahçede fidan dikmek istiyorsanız mutlaka kullanacak oldugunuz anaclar bodur olmalıdır.Tabi bu fidanlar 6 metre ara olan yerlere dikilmelidir.Yarı bodurlar erken verime oturur ağaç ömrü ise 15-20 yıl civarındadır. Kayısıda bölgeniz icin myrobolan c29 yarıbodur anaclı ninfa-aurula-procede thyrınte(erkenci çeşitlerdir) Erikte myrobolan c29 anaclı can-papaz ve erkenci black serilerden japon erikleri Şefatlide gf677 yarıbour anaclı erkenci çeşitler (francoise) dikebilirsiniz. erkenci çeşitleri sunmamdaki amac bahcenizin rakımıyla alakalıdır.Bahçe rakımınız düşük ise tercih edebilirseniz.Eğer bahçeniz yayla kesimde ise cinslerin tamamı değişecektir. Düzenleyen kemalcuce : 30-08-2009 saat 01:10 Neden: eksik yazım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hicaz narı, mahsül, nar |
|
|