agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2008, 15:23   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-02-2008
Bildiğini paylaşmak...

Merhabalar. Bildiğini başkası ile paylaşmak, ne kadar güzel bir şey. Büyüklerimiz bize "bilgisiz kalacağına, bilmediğini sor" derler. Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir. İşte şimdi arkadaşımız (bu sitede heppimiz arkadaşız) ihtiyacı olan bilgilere, bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı oluyor. Benim bahçem Gümüşyaka'da olduğundan, yüksek rakımlarda hangi meyve ağacın uygun olacağı konusunda yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama memleketimde kışların sert geçtiği için elma, kiraz ve erik ağaçları vardı.

Gurgenli ŞUMNU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 22:41   #2
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gurgenli ŞUMNU Mesajı Göster
Bu site belki bu gibi hizmetleri ücret karşılığı yapan kişileri üzebilir.
Sevgili Gurgenli ŞUMNU; Üstüme alındım cevap veriyorum = Hayır üzülmüyorum Aksine çok mutlu oluyorum, buradan yaptığımız paylaşımdan dolayı

Bilgi paylaştıkça büyür !

Aşağıdaki resimde danışmanlığını yaptığım nar bahçesinden bir görüntü, Afiyet olsun

Name:  sahibinden_S7301803.jpg
Views: 12680
Size:  71.2 KB

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2008, 20:59   #3
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar,

Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor.

Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş.

10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır;

Name:  nar2.jpg
Views: 10878
Size:  25.1 KB
Name:  nar3.jpg
Views: 10360
Size:  20.5 KB

Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim.

Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2009, 22:43   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Sevgili envor ve diğer arkadaşlar,

Sürekli olarak pazardan meyvesini satın aldığım ve çok sevdiğim narın ağacından yetiştirmek istiyorum.Bahçede bir çok nar var ancak bu nar tipinden yok, adını, türünü bilmiyorum.Pazarda satan kişiler de bilmiyor.

Ortalama olarak 13-14 cm çapında meyveler, dış kabuğu açık renk, taneleri de çok koyu olmuyor.Tadı biraz mayhoş.

10 kuruş referansla birlikte fotoğrafladım, resimler yardımcı olacaktır;

Eklenti 50135
Eklenti 50136

Çekirdeklerinin dişe gelmediğini ve en son aldığım narın her birinin 900gr. geldiğini de ekleyeyim.

Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilin bakalım bu narın türü nedir
Sevgili MSaygın. Bu nar sanırım bizim Hatayın meşhur karamehmet narı ( **** diğer adıyla delibekirli narı). Başka yerlerde başka ismi varmı bilmem. Ama Hatay 'da biz adını böyle biliyoruz. Rahmetli babam bir dostunun bahçesinden sonbaharda 30-40 kg alır ve kışlık saklardık. Bir tanesi bir küçük aileye yeter, hafif mayhoş ve çok lezzetlidir. Anladığım kadarı ile Adana'dasınız. Eğer ekmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Kayınpederimin bahçesine ekmiştik büyüdüler. Ama suyu bol olmazsa istediğiniz gibi olmayabilir, haberiniz olsun.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 22:20   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2009
ben de katırbaşına benzettim...

grampus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 22:21   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2009
katırbaşı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu Mesajı Göster
Sevgili MSaygın. Bu nar sanırım bizim Hatayın meşhur karamehmet narı ( **** diğer adıyla delibekirli narı). Başka yerlerde başka ismi varmı bilmem. Ama Hatay 'da biz adını böyle biliyoruz. Rahmetli babam bir dostunun bahçesinden sonbaharda 30-40 kg alır ve kışlık saklardık. Bir tanesi bir küçük aileye yeter, hafif mayhoş ve çok lezzetlidir. Anladığım kadarı ile Adana'dasınız. Eğer ekmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Kayınpederimin bahçesine ekmiştik büyüdüler. Ama suyu bol olmazsa istediğiniz gibi olmayabilir, haberiniz olsun.
ben de katırbaşına benzettim...

grampus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 09:57   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu Mesajı Göster
Selamlar...

Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...

Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.

Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.

Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...

Selam ve saygılarla...

karabekir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2009, 01:09   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabekir Mesajı Göster
Selamlar...

Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...

Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.

Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.

Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...

Selam ve saygılarla...
Merhabalar Site göz gezdiriken gözüm takıldı.Ağaç arasına dikilen fidandan randıman almanız cok zor.Fakat bahçeniz yeni bunda bir problem yok.Yeni fidan dikerseniz ilerde birinden birini sökmeniz gerekir.İki tavsanın peşinden koşmak cok zordur.

Eğerki bahçede fidan dikmek istiyorsanız mutlaka kullanacak oldugunuz anaclar bodur olmalıdır.Tabi bu fidanlar 6 metre ara olan yerlere dikilmelidir.Yarı bodurlar erken verime oturur ağaç ömrü ise 15-20 yıl civarındadır.

Kayısıda bölgeniz icin myrobolan c29 yarıbodur anaclı ninfa-aurula-procede thyrınte(erkenci çeşitlerdir)

Erikte myrobolan c29 anaclı can-papaz ve erkenci black serilerden japon erikleri

Şefatlide gf677 yarıbour anaclı erkenci çeşitler (francoise) dikebilirsiniz.
erkenci çeşitleri sunmamdaki amac bahcenizin rakımıyla alakalıdır.Bahçe rakımınız düşük ise tercih edebilirseniz.Eğer bahçeniz yayla kesimde ise cinslerin tamamı değişecektir.

Düzenleyen kemalcuce : 30-08-2009 saat 01:10 Neden: eksik yazım
kemalcuce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hicaz narı, mahsül, nar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025