![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Hicaz nar
nar, narenciyeye göre kuraklığa karşı daha dayanıklı.masraf daha az, pazar fiyatı narenciyeden çok çok fazla.devlet teşvik ediyor.çukurova'da gelecek narda... diye düşünüp nar fidesi yetiştirmeye başladım.bir milyon adet sertifikalı hicaz narım var.ilgilenen olursa ya da yorum yapmak isteyen olursa sevinirim. Düzenleyen leventemir : 26-10-2007 saat 09:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2007
|
Hicaz nar
Levent bey merhaba ,nar fidanlarınız hangi ilde acaba. Ben hatayda bahçe kurmayı düşünüyorum.3400 adet sertifikalı hicaz narına ihtiyacım var. Fidanların tanesini kaç liraya satmayı düşünüyosunuz.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Fatih61, Leventemir, 25-10-2007, 12:53 tarihinde yazmış ve sadece 3 mesajı var. Büyük ihtimalle size cevap vermeyecektir. Doğrudan ona sorduğunuz için diğer arkadaşlar da yazmayabilirler... ![]() Soru sorarken buna dikkat etmeniz iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Acil yardım
Merhaba bilgisi olanlara 2 sorum olacak. Yanıtlarlarsa sevinirim. Ben önümüzdeki 1 ay içinde nar bahçesi kurmayı düşünüyorum. Yalnız, 2 çeşit fidan buldum. 1. çeşit 70 cm boyunda 2. çeşit 1,5 m boyunda. 1. Sorum acaba hangi fidanı diksem. 2. Sorum dikeceğim fidanlar sertifikalı. Bana hicaz nar diye başka bir nar çeşidi yutturabilirler mi? çünkü üreticiler birbirinin narını kötülüyor. Kime inanacağımı şaşırıyorum. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Çekirdeksiz nar tadına bakan varmı? Kg. fiyatı diğer çeşitlerden daha pahalıymış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Hatay kırıkhan ilçesinde 40 dönüm bir alana hicaz nar fidanı diktim. Allah utandırmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Nar için -10 dereceye ancak dayanır yazıyor.Ama ben sivasın şarkışla ilçesinde nar yetiştiğini gördüm. İçanadolu bölgesinde başka yerde yetiştiğini gören varmı? Bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-01-2009
|
*** Nar Konya'da yetişiyor soğuklar -15 -20 yi geçmezse sorun yok aksi takdirde zarar görüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kabuğu çatlamayan, mayhoş tadı olan, kabuk rengi kırmızı ve suyu için yetiştirilen nar cinsi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Uygun şartlarda yetiştirilmezse, kabuğu çatlamayan nar yoktur. Sorunuzun cevabı da Hicaz nar'dır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Hicaz narı içın tozlayıcı gerekirmi? Kaçmetre arayla dikilmelidir? Ayrıca kumlu toprata ve çukur, etrafı kapalı yerler uygunmudur? İlgilenen arkadaşlardan cevap bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nar ağacının dikim sıklığı, araziye ve toprak yapısına göre değişir. Bana göre* en ideal dikim, (sulanabilir ve verimli arazide) 5 x 5 veya 5 x 4 dür. Nar toprak gereksinimi açısından çok geniş bir toleransa sahiptir. Hemen hemen her toprakta yetişir. Narın en sevdiği toprak yapısı; drenajı iyi, humusça zengin, orta bünyeli ve alüviyal topraktır. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Arkadaşlar, erkenci hicaz nar çeşidi olan caner nar hakkında bilgisi olan veya bu türden yetiştiren kişilerden bilgi rica ediyorum.Gerçekten erkenci mi ve fiyatları biraz daha yüksek mi oluyor? Saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Envor, Etrafı kapalı yer- demekle etrafı küçük tepelerle çevrili alanları demek istemiştim. Ayrıca Narlarda görülen kabuk çatlamalarının sebebi sulama ilemi ilgilidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nar aslında kuraklığa dayanıklı bir bitkidir, aşırı kuraklık nar ağacını su stresine sokar, su stresine giren ağacın da meyve verimi ve kalitesini olumsuz etkiler. Bitkinin su isteği, her bölgeye göre değişir, bölgenin aldığı yağış, yer altı sularının(taban suyu) yüksekliği, nem, sıcaklık vs. Toprak nemini sürekli sabit tutulması gerekir. En ideali damlama sulama ile sulanmasıdır, fakat nasıl sularsak sulayalım devamlı aynı miktarda ve eşit aralıklarla sulamalıyız. Tava veya karık şeklinde suluyorsak 10 günde bir sulama yapıyorsak, bu süreyi hiç bir zaman geciktirmemeliyiz. Düzensiz sulanan nar bahçelerinde meyve çatlaması kaçınılmazdır. Damlama sulaması yapıyorsak da, haftada veya on günde bir sulamamalı, her gün aynı miktarda, aynı saatte yapmalıyız. Bir yanlış uygulamada, nar ağacının çiçeklendiği zaman su verilmemesi kanaatidir. Çiçeklenme zamanında verilen suyun çiçekleri döktüğüne inanılır. Bu yanlıştır, çiçeklerin dökülmesine asıl sebeplerden biride düzensiz sulamadır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu nar ağaçları çok düzenli bir şekilde sulanmasına karşı, su stresi yüzünden çatlamalar oldu. Sebebi ise, ağacın dalı meyveleri taşıyamadığından aşırı eğilmiş, çatlamış, su iletim demetleri zarar görmüş ve ağacın dalı meyvelere ihtiyacı olan suyu taşıyamamış ve durum resim de görüldüğü gibi ![]() Bunun önünede meyve seyreltmesi ile geçilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın envor, verdiğiniz bilbiler için teşekkür ederim. 20 adet hicaz narı alddım, yağışlar geçince toprağa dikmeyi düşünüyorum. size sorum şu, nar fidanlarına damlama sulama yapmak için alacağım damlatıcılar saatte kaç litre su akıtmalıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın uysal01, resimde gördüğünüz bahçeye bu yıl yeni damlama sulama tesisi kuruldu. Saatte 3 litre damlatan, 50 santimde bir damlatan borular kullanıldı. En sağlıklı bilgiyi bu işin ehli olan kişilerden alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Ben narın ömrünün 100 yıla yakın olduğunu biliyordum. Tarlama nar ektim. Bir mühendis arkadaş tarlamın taban suyu yüksek olduğu için narlarımın ömrünün 10 **** 15 yıl kadar olacağını söyledi.acaba oğru mu söyledi. Bilen arkadaşların görüşünü almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene 8 tane hicaz nar ektim ve 1 tanesini özellikle öbürlerinden ayrı olarak başka biryere ektim. Onu özellikle ekmemin amacı sulamadan sadece dip sürgünlerini temizleyerek ve meyveleri seyrelterek ne şekilde meyve elde edeceğime bakacağım. Hicaz nar çatlamaya dayanıklıymış bakalım çatlama yapacaklar mı. Merakla büyümelerini bekliyorum. Eker ekmez fidanlar diplerinden sürgün verdi, bir taneside 2 tane çiçek açtı ama ****** meyve tutmadı zaten tutsada ağaç gelişsin diye büyültmesine izin vermem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Herkese merhaba bizim apartmanın bahçesinde bir tane nar ağacı var fakat her yıl daha narlar yeşilken hepsi çatlıyor sizce ne yapabilirim bir tane yemek bile kısmet olmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
İnternette narın kabuğunun özel yapısından dolayı narın soğuk hava deposunda 9 ay saklanabileceği yazıyordu. Geçen sene bu tarihte denemek amaçlı dolabın +4 C°'de olan kısmına koyduğum hicaz narı bugün dolaptan çıkardım. Size aktarabileceğim bilgi nar 9 ayı sorunsuz olarak atlattı ama 10. aya girmeden kabuğunda çürüme olmaya başladı. Fotoğraflarını cep telefonumun kamerasına çektim fotoğrafını bilgisayara atabilirsem koyarım. 12 ay 365 gün geçmesine rağmen hala daha sağlam olan kısmı çok büyük çürüme küçük bir bölgede oldu. Narı seçipte koymuştum. Kabuğu diğerler nar cinsleri gibi yumuşak değildi, kabuk sertleşmişti dayanacağından adım gibi emindim ve beni yalancı çıkarmış sayılmaz. Sizlerden isteğim bu senenin mahsulü olan hicaz nardan 1 tane alıp dolabınızın en üst rafının köşesine koyup onun ne kadar dayanacağını gözlemek çürüme tespit ettiğiniz anda kesip yersiniz. Rasgele nar alıpta koymayın ama kabuğunun uzun süre dayanacağına inandığınız bir narı koyun. Bu senede seçtiğim bir narı gölge ortamda dışarda saklıyacağım bakalım bu ne kadar dayanabilecek dolaptaki narın çürümesinin nedeni birazda fazla nem olması gibi görünüyor. Benim bunu yapmamdaki amaç narın 12 ay piyasada satabilmenin mümkün olup olmadığıydı ama olsun 9 ay sapasağlam dayandı. Demekki narı hemen satmak yerine saklayıp piyasada narın olmadığı zaman satabilirmişiz. İşte narı, hicaz narı sevmemin nedenlerinden bir taneside bu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Rus narı, soğuk yerlerde nar yetiştirmek isteyenler için. http://www.ediblelandscaping.com/pla...nc=view&id=221 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Konunun tamamını okudum, ama hicaz narının ayırıcı özelliği nedir bulamadım . adını çok duyduğum hicaz narını pazardan alırken diğer narlardan nasıl ayırabilirim. **** ağaçının belirgin bir farkı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Meyve kabuğu diğer narlardan daha sert olur. Hafif ekşi olur. Ağacı diğer narlara göre daha çeşitli koşullara uyum sağlıyabilir. İlk aklıma gelenler bunlar oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Hicaz Nar
Merhabalar.Çukurova bölgesinde yaşıyorum.Hicaz cinsi narın bu bölgede inanılmaz boyutlarda dikimi yapıldı.Çok büyük bahçeler kurulmaya başlandı.Birkaç üretici ile görüştüm.dikimden sonra ki 20.ayda ürün alınmaya başlanıyor ve piyasada para eden cinsin hicaz narı olduğu söyleniyor.Ortalama 3-4 adedi 900-1200gr civarı olabiliyormuş.Mersin in Tarsus ilçesinden biri çiftçi ile görüştüm.250 dönüm ekili arazi var.Geçtiğimiz yıl ürün zamanı kilosunu 0.95 kuruştan tüccara vermiş.Tüccar toplatmış ve bir müddet sogukhava da muhafaza etmiş ardından iç ve dış piyasaya 2 liradan sürmüş.Bu konularda deneyimi ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hicaz narı, mahsül, nar |
|
|