![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
|
Merhabalar ağaç tutkunları; Bende bahçeme trabzon hurması ekmek istiyorum ve kafam biraz karıştı açıkçası forumda ki bu başlığı komple okuduktan sonra ekteki "Trabzon Hurması Yetiştiriciliği" isimli kitaba baktım ama iyice karıştı kafam. Bahçem için bir adet fide alacağım, Çikolayalı Hachiya denilen bir tür var; 1)Çikolatalı kekre olmayan bir tür ve ham iken bile yenebiliyor 2)Kitaba göre Hachiya kekre olan bir tür Bu durumda Çikolatalı Hachiya nasıl oluyor, hem kekre hem değil. Birde Morali denen bir tür var(kitapta mevcut değil). Sanki bu durumda kekre olamayan Fuyu türünü almak daha akla yatkın, zira kekre olmayan bir cins istiyorum. Bu Çikolatalı Hachiya isimli fidelerden alan yetiştiren oldu, tecrübelerini paylaşabilir mi bizimle rica etsem? http://tae.gov.ct.tr/Portals/1115/kitablar/hurma.pdf |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,294
|
Alıntı:
bi tek fidan dikecekseniz fuyu çeşidini dikin. ben iki adet dikmiştim bu yüzden iki çeşidide diktim. çünkü iklimsel sebeblerden dolayı. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
|
Yanıtınız için teşekkürler Sn. Aydemir Aydın. Bende Fuyu'da karar kıldım, en kısa zamanda alıp dikim işlemini gerçekleştireceğim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla Chocolate diye geçen tür kekre oluyor. Bir de ayrıca Coffee Cake türü var. Coffee cake eğer tozlanmazsa kekre oluyor, Chocolate tarafından tozlanırsa kahverengi ete dönüşüyor ve kekreliği gidiyor. Eğer bu iki türe birden Türkçe'de çikolatalı diyorlarsa karışıklık oradan geliyor olabilir. |
|
|
|
|
![]() |
|
|