![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
incir cesitlerinden elinizde partenokarpik cesitlerden çelik talep ediyorum ama mümkün mü ,ücreti neyse öderim. birde bildiginiz partenokarpik cesitleri listelermisiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Ücret almıyorum Ercan bey Forumdan ve forum dışından pek çok arkadaştan değişik incir çelikleri topladım.Partenokarp çeşitler olarak siyah ve beyaz orak var ama çok tatlı çeşitler değiller. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
peki alibey bunlarin haricinde elinizde partenokarp cesit yokmu veya bildiginiz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Merhaba. Sizin yediveren diye resimlerini paylaştığınız erkenci iri meyveli yeşil beyaz incir partenokarp değilmi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Arkadaşlar merhaba, Bu sitenin çok faydasını gördüm, her anlamda bilgiye açık, şeffaf ve paylaşımcı bir yaklaşımla karşılaşmak beni sevindirdi. Site yöneticilerinin ve dahil olduğum konularda paylaşım yapan arkadaşların emeklerine sağlık. Genel ilgi alanım meyve türleri ama spesifik olarak Trabzon Hurması çeşitleri ve incir çeşitlerine merakım var. Forumda bu konuda ne varsa yiyip yuttum. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Bahçemizde incirler uyanmaya başladı. Beğenmediğim ya da bölgeme uyum sağlamayan incir türlerine aşı yaptım. Herkes için iyi bir meyve sezonu dilerim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakarya da yol kenarında rasladığım erkek incir. Dikkatle bakarsanız incir üzerinde incir arılarını (sineğini) görebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da Ankara da rastladığım erkek incir. Bunlarda incir sineği yok. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Sevgili ali ok kardeşim görülüyorki bu incir işinin duayeni sensin bizim buralarda incirler güneş ve sıcak olmasına rağman ağustosun başından önce olgunlaşmaz ancak şu sizin beyaz orak ve yediveren incirleri benim çok ilgimi çekti acaba onlardan bana köklenmiş veya normal çelik gönderebilirmisiniz ben de size burdan bişeyler gönderebilirim saygı ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Saksıda da olsa bir kaç adet bardacık incirimiz olgunlaşmaya çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
incir kalem aşı
incir kalem aşısını tutturduk ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
bursa inciri diye bir incirden bahsediliyor büyük mor renkli oluyor. bunun hakkında bilgisi olan var mı gerçek ismi farklı olabilir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Çelik lazım :D
Arkadaşlar bana incir çelikleri lazım .. hatta bir kaç cins varsa çok daha güzel olur Elinde olanlar bana gönderebilir mi ? İncir çeliği gönderen arkadaşa Rumlardan kalma bir asma türü olan Hakiki safranbolu ince kabuklu çavuş üzümü, Çiftlik üzümü, ve mevlana üzümü çeliği göndereceğim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2015
|
Şu kış günümde taze incirleri görünce cidden ağzım sulandı ![]() Sadece siyah ve beyaz olarak bildiğim incirin bu kadar çeşidi olduğunu öğrenmek hem beni sevindirdi hemde kafamı karıştırdı. Bahçeme(Silivri/Çayırdere) 1 adet incir dikmek istiyorum, yakınlarda bildiğim kadarıyla başka ilek olabilecek incir yok. Kısaca kendini tozlayabilecek sofralık bir incir tavsiyesi rica edebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2017
|
Selamlar Adana Kozan bizimde burada Mor incir( Bizde incire maya derler) meşhurdur. resim yükleymeye çalışacağım. saygılar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
Mor mayalarımız
![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
Dalında
![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Dalında-1
![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
incirin yeni hali
![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Ben de bu yıl çelik aldım.ismini bilmediğim kara yassı ve büyükce bi incir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
2018in ilk mahsulleri
Soldan sağa ilk diyarbakir yerli inciri(bardacik benzeri ve çok tatli)ikincisi yassı sari(hafif tatli), siyah yassı hafif tatlı ve en soldaki küçük karalar dağ inciri(hafif mayhoş).incirlerin tamamı dağ inciri gibi susuz yetişir. Sulanan egaclarin meyve seker orani dusuk olyor.foto yükleyemedim mb fazla |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kirptigim fotolar
Yeni mahsul |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2016
|
Vedat bey merhaba, Size mesaj attım. Müsait olunca cevaplayabilir misiniz ? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Uzun zamandır siteye uğramıyorum. Mesaj yazdım |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Dag inciri
Çalı formunda minik incirler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2019
|
Selamlar, Foruma yeni geldim. herkese merhaba. "Ocağına incir ağacı dikmek" Evimin duvarına 1 metre uzaklıkta 15 yıllık incir ağacı var. Artık gövdenin çapı 100 cm'.i geçti. İncir ağacının sürekli suya doğru koştuğunu ve evin temeli, kanalizasyon borusu, kanalizasyon ve su şebeke hattı dahil her yere saçak saldığını ve hatta betonu da deldiğini anlattılar. Öncelikli olarak ağaçlara kıyamayan bir dalını bile kesmeye korkan biriyim. Bu ağacı tacını budayıp başka bir meyve dalını aşı yapsam ağacın kök salma huyu değişir mi? Ya da ağacı kesmeli miyim? Konu hakkında bilgi sahibi olan birinden rica ediyorum. Kararsız kaldım |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2020
|
Alıntı:
|