Sn.Turan ates,Erbeyli İncir Araştırma'da Sultan Selim ve Sarı Zeybek incir çeşitlerini Sarı Lop'tan geliştiriyorlar diye biliyorum ben .Sarı zeybek'in dalları çok dayanıklı olmayıp meyveyle yüklendiğinde dallar gövdeden yarılıyor gibi bir sıkıntı vardı yanılmıyorsam.Yeşil Güz'de geç sonbaharda olgunlaşan kabuğu yeşil içi kırmızı,kurutmalık olmayan taze yemeklik bir incir çeşidi,Sarılop kurutmalık ,ince kabuklu harika bir incirdir,çok tatlıdır.Göklop , Sarılop'la benzer zamanda olgunlaşan ama tadı Sarılop'tan daha az tatlı,yeşil renk tonu ağırlıklı,Bursa Siyahı fidanlar gençken daha iri ,yaşlı fidanlarda biraz daha küçük meyve yapan,dışı siyah içi koyu kırmızı,yemeklik ve suyu seven bir cins,Aydın'da Bursa'ya göre 20 gün daha erken olgunlaşan bir çeşit diye biliyorum ben.Bu çeşitler arasında (Belki elinizde vardır)Fidancınızdan temin edeceğiniz bir başkası da Aydın'da Bardacık adıyla bilinen çok güzel bir çeşit daha vardır,tadı ve aroması çok güzeldir.Pazarda rastlandığında en erken bu incirler satılır. Aşağıda bu çeşitlerin resimleri de var.
http://www.basakfidancilik.com/urun_list.asp?KAT=15