agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni223Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2012, 06:41   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2012
Brown Turkey

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Valla bu Fig Brown Turkey yurt dışında en aranan incir fidanı ama neyin nesidir çözemedim.

Dürdane inciri değil, patlıcan inciri değil umarım bilen birileri çıkar.

Eklenti 131487

http://www.daleysfruit.com.au/i/b/Fig-Brown-Turkey.jpg

Eklenti 131492

http://the-plant-directory.co.uk/fic...ig-p-3320.html
Brown Turkey benim bahcede var okadar da guzel bir incir degil ozelligi biraz iri olmasi ve o resimdekiler degil birazdaha irice yamurdan etkilenmiyor cok tatlidegil dalinda iyice olmasini beklemen lazim tabi sincaplardan bize kalirsa.

Turan ates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 10:16   #2
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Turan ates Mesajı Göster
Brown Turkey benim bahcede var okadar da guzel bir incir degil ozelligi biraz iri olmasi ve o resimdekiler degil birazdaha irice yamurdan etkilenmiyor cok tatlidegil dalinda iyice olmasini beklemen lazim tabi sincaplardan bize kalirsa.
Bu incirin küçük meyvelisinden bahçede var. Çok lezzetli. İlk meyveler büyük incir gibi oluyor. Sonra küçülüyor.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 02:35   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bu incirin küçük meyvelisinden bahçede var. Çok lezzetli. İlk meyveler büyük incir gibi oluyor. Sonra küçülüyor.

o bahsetdiginiz ufak incir yamurdan ve asiri tutubetden etkileniyormu , bizimkiler hemen eksiyor ve yenmiyor.

Eski 05-06-2012, 17:20   #4
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
o bahsetdiginiz ufak incir yamurdan ve asiri tutubetden etkileniyormu , bizimkiler hemen eksiyor ve yenmiyor.
Hayır, etkilenmiyor. Küçük, yeşil renkli serçeye benzeyen bir kuş çok olgunlaşanları yiyor. Onun haricinde incire herhangi bir şey olmuyor. Çok dayanıklı ve lezzetli bir incir.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 03:17   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Hayır, etkilenmiyor. Küçük, yeşil renkli serçeye benzeyen bir kuş çok olgunlaşanları yiyor. Onun haricinde incire herhangi bir şey olmuyor. Çok dayanıklı ve lezzetli bir incir.
harika bir incirmis bende 10 cesit incir var hepside olgunlasmaya basladiginda bir yamur yagdimmi hepsi eksiyor ve yenmiyor asiri rutubetden hepsi catliyor kuslardan bir soyunum yok sorun sincaplarda kaysi ve armut oldugunda incirlerime dokunmuyorlar yoksa sincaplardan bize kalmiyor. olmasina yakin uzerine ag gatiyorum agi kemirene dek birazcik olsun topluyabiliyorum.

Eski 06-06-2012, 03:46   #6
Yeni Üye

Alıntı:
bir sorum olucak 2 ay oce postayla bardacik ve patlican inciri taze kesme 20cm boyunda dallar geldi cogu koklendi yaprak aciyor bunlari cogaltip putun incirlerimi kalem ve goz asisinlar edgistiricem bunlarin yamurdan ve rutubete karsin nasildir sizde varmi ?

Eski 07-06-2012, 23:59   #7
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
bir sorum olucak 2 ay oce postayla bardacik ve patlican inciri taze kesme 20cm boyunda dallar geldi cogu koklendi yaprak aciyor bunlari cogaltip putun incirlerimi kalem ve goz asisinlar edgistiricem bunlarin yamurdan ve rutubete karsin nasildir sizde varmi ?
Patlıcan ve bardacık nemli bölgelerde diğer cinslere nazaran daha iyi olur. Çatlama ve ekşime daha az görülür. Çelikler büyüyünce onlardan yabani incirlere aşı yapacaksanız, ağırlığı patlıcan incirine verin. Patlıcan inciri, incir cinsleri içinde en tatlı olanıdır.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 04:15   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Patlıcan ve bardacık nemli bölgelerde diğer cinslere nazaran daha iyi olur. Çatlama ve ekşime daha az görülür. Çelikler büyüyünce onlardan yabani incirlere aşı yapacaksanız, ağırlığı patlıcan incirine verin. Patlıcan inciri, incir cinsleri içinde en tatlı olanıdır.
Guzel bilgiler icin tesekurederim 15 senedir incir yetistiriyorum cok cesit incir tatdim genede turkiyedeki incirin tadini bulamadim havadan mi sudanmi topragindanmi bilme ama bizin incir her yerde arana incir new york nemli bol yamurlu her incir yenmiyor eksiyor curuyor patlicani bolca ekicem ve asiliyacam diger yetiskin incirlere . birde bu cesitleri getirmeye calisiyorum
Beyaz Orak-Bursa Siyahı-Göklop-Morgüz-Sarılop-Siyah Orak-Sultan Selim-Sarı Zeybek-Yeşil Güz
aydinda bir fidancida buldum bunlar hakkinda bilginiz varmi ?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025