![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Bu incirin cinsi nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
|
Sarı lop
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2010
|
merhaba; bir projemiz var kurutma üzerine. incir kurutma prosesi hakkında bilginiz var mı ? ön işlem uygulanıyor mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Ahh kışın ortasında nasıl da canım çekti. Bu arada türlere baktım da bizim eski evimizin bahçesindeki incirler Patlıcan inciriymiş. Çok tatlı olurlar. Bilmeyenler için söyleyeyim. Hani ocağıma incir ağacı diktin!, sözü var ya onun söylendiği hikaye şuymuş: İncirin kökleri o kadar kuvvetliymiş ki adamcağızın evinin (köy evi) tabanını delip geçmiş. Hatta okuduğum lisedeki coğrafya hocasının anlattığı bir anıya göre arkadaşının banyosunun zeminindeki kalebodurları kırıp gün yüzüne çıkmış kökler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Bahcemizdeki bardacik incir agacini gectigimiz yaz basi kestik .Cok sevdigimiz incir agacimizi malesef yanlis yerde dikili oldugu icin kesmek zorunda kaldmistik . Bütün yaz boyunca dipten sürgünler verdi . Dün bunlardan bazilarini tutup yerden koparmak sureti ile ana kökten ayirabildim . Kimisi az bir kök ile ckti kimisi ise köksüz . Ben hepsini tekrar yeniden diktim . Komsularima göre incir cok arsizmis hemen tutarmis . Ama ben isi garantiye almak istiyorum . Bu sürgünlerden yeniden saglikli fidankar elde etmek icin nasil bir islem yapmam gerek ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Sn. şehnaz, aslında inciri tutturmak için özel bir çaba harcamanıza gerek yok. Hele köklüyse hiç şüpheniz olmasın. Köksüz çıkanları 20 cm kadar kesip yarısı toprağa girecek şekilde eker, hava almaması için de ezerseniz muhakkak tutacaktır. Geçtiğimiz kış inciri budarken kestiğim yaklaşık 60 cm dalı ağacın 5 metre kadar ilerisinde toprağa soktum, dibini ezdim, bir damla su vermeden yazı atlattı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşın gönderdiği incirlerden birini (büyük ve bütün yapraklıydı) yere diktim. Bahçede yaprakları solan son bitki oldu. İyi direndi. Beyaz incir ama meyvesini henüz görmedim. Yarın üzerine poşet örtmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Selam Dostlar.... Çok sevdiğim bir meyve hatta bizim eski bahçede sultan süleyman dı galiba adı bir istanbul inciri vardı çok da güzel meyvesi vardı ama ben bahçem olsa bile incir dikmeyi düşünmöüyorum o kadar çok sivri sinek yapıyorki resmen yazın her yaprağın altı sivri sinek larvaları ile dolu...inanamazsınız.... aslında bunun organik bir çözümü vardır ama ben tam olarak bilemiyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Sayin samsunlu55 Can suyu vermeyi akil ettim ama ayagim ile ezmedim , sabahleyin birazda cignemek lazim o zaman . Cok tessekkür ederim . Bu vesile ile bardakcik cinsi incir dikmek isteyen arkadaslar var ise bende bu dip sürgünlerden daha 10 adet kadar var . Cigli istikametine yolu düsenler ugrayip alabilirler . Madem tutma garantisi var atilmasiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Yöresinde kaliteli incir yetişen arkadaşlar malum çelik alma zamanı geldi Bu konudaki mesajlarınızı rica ediyorum.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aliok1, ben size göndermek için, bu hafta sonu 1 adet incir çeliği aldım (henüz su yürümemiş sanırım. Biraz kuru gibi geldi bana). Bu nedenle sadece 1 adet aldım ve su'yun içine koydum, bir kaç gün sonra tüp içine köklenmeye alacağım. Size bunu köklenir'se, mart-nisan ayında alacağım diğer çelikler ile beraber hazır halde göndermeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2011
|
Merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum benim sizlere bir kaç sorum olacak ben Diyarbakır- Lice ' de 3 sene öğretmenlik yaptım. licenin iklimi tam anlamıyla karasal bir iklime sahip yani kışaları çok soğuk karlı ve donlu gün sayısı fazla yazları ise çok sıcak ve kurak RAKIM : 1080m VE LİCE'DE YÜZYILLARDAN BU YANA İNCİR VE NAR YETİŞİYOR şimdi incirin yetişme si için gereken iklim koşullarına baktığımızda ve bu rakımda burada incirin yetişmemesi gerekir ama yetişiyor hem de incirleri çok lezzetli aydın ve izmirde yetişenlerin tadından çok farklı ve daha lezzetli Arkadaşlar burada yetişen incir türü nedir? bilen birisi açıklasın lütfen. Ben de Licedeki arkadaşlardan rica ettim ve onlarda 5 adet incir fidanı gönderdiler.Memleketim olan BURDUR'daki köyüme dikeceğim. iklim ve rakım olarak Lice ile hemen hemen aynı eğer tutarsa sizide bilgilendireceğim. FAakat tahminim bu incir türü bilinmiyen bir tür çünkü karasal iklimde yetişme özelliğine sahip. [/B][/B][/B] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Sn. yörükoğlu15, rakımın 1080 olması sıcaklık -10'un altına düşüyor anlamına gelmez. Düşse dahi devamlı düşen bir sıcaklık değil. Ben Ankara'da 50. Yıl Parkının alt tarafındaki bir mahallede incir zamanı olgunlaşmış incirleri gördüm. Şöyle bir mantık kurarsak Ankara'nın soğuklama süresi 3119, Burdur'un 2655 saat. Birde şunu söylim bu üç şehrin gördükleri en düşük sıcaklık değerleri, Diyarbakır -23.4, Ankara -21.5, Burdur -14 derece. Bu incirin türü nedir diyerek cevap almanız imkansız, mutlaka bir fotoğraf koymanız lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
![]() Akrabamın eriklerinin fotoğrafını çekerken patlıcan inciri bahçesini de karenin içine aldım. Göründüğü gibi eriklerin sol tarafı patlıcan inciri bahçesi ve eğimi çok rahat 80° var, zaten kuş bakışı çekilmiş gibi duruyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Sevgili Aliok1, İstanbul'da bahçemde yaklaşık 8/9 yıllık incir ağacı var (Aydın'dan fide olarak gelmişti) Sürekli ilek halinde, yenmeyen meyve veriyor sonra döküyor. Buralarda ilekleme imkanı yok (**** ben bilmiyorum) . Başka bir bahçede mor incir veren ağaç gördüm. Acaba oradan çelik alıp sizin 152 nolu mesajda belirttiğiniz gibi kabuk aşısı yapsam faydası olurmu? Bunu bir profesyonele mi yaptırsam? Bu mevsim uygunmudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Aşıyı ilkbahardamı yoksa agustosta ayındamı yapmak gerek. Sn Aliok'un resimli tariflerinde tomurcuklanmış kabuk kullanılıyordu galiba. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
![]() Elimde geçen sene sayılı olarak çelik yaptığım 11 kök patlıcan inciri fidanı vardı. Daha önceki senelerde 4 kök ektiğim, bir tarafı ormanla çevrili boş bir alana bu 11 kökü de diktim, toplamda 15 ağaçlık bir incirlik oldu. Buyurun fotoğraflar ![]() Fidanların kökleri gayet sağlıklıydı. ![]() ![]() ![]() ![]() Fidanların bazıları bu sene incir yapacak gibi görünüyor, bakalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aliok, sizin için tüp'e aldığım incir çeliği (249 no.lu mesaj + fotoğraf) tuttu ve yapraklanmaya başladı. Daha önce verdiğiniz adrese, bu hafta göndereceğim. İstediğiniz zaman bahçe'ye dikersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl çeşitli yerlerden çelik olarak temin edip köklendirdiğim incir çeliklerini bu sene bahçeye diktim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |