agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)




Beğeni Düzeni320Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-10-2009, 10:37   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 11
Merhaba msafak,

Bugün EM ile ilgili görüşleri okudum. Foruma katılım konusunda oldukça yeniyim. Biraz kendimden bahsetmek gerekirse, bu konu ile bir kaç yıldır okuyorum. Evde sirke, likör, şarap(şişelemeksizin) yaparım. Sizin sorunuz ile ilgili olarak, 2 yılda bir bahçem için sığır gübresi alırım ve onu fermente ettikten sonra kullanırım. Eğer gübreyi(büyükbaş veya küçükbaş) su içerisinde karıştırmadan bırakırsanır havasız bir ortam yaratmış olursunuz. Bu ortamda havasız ortamda yaşayan bakteriler gelişir. Bu bakterilerden dolayı, bu ortam indirgen bir ortam olmuş olur ve gübre içerisindeki tüm azot bileşikleri(Nitrat, nitrit, üre..gibi) amonyağa (NH3) gider. Amonyak uçucu olması nedeni ile azot kaybı olur. Ayrıca, bu ortamda sülfat, hidrojen sülfüre indirgenir ve bu kötü koku(yumurta çürüğü) şeklinde kendini gösterir. İnsanlar için zehirleyici bir gaz olduğunu biliyorum. Bitkiler için de sağlıklı olmadığını biliyorum.

Sonuç olarak, bence bekletmeyip şimdi gübrelemede kullanabilirsiniz. Biliyorsunuz, ağaçlar için sonbahar gübrelemesi önemlidir. Umarım yararlı olmuşumdur.
Kolay gelsin.

terdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025