agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)




Beğeni Düzeni320Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-01-2013, 00:09   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-03-2011
Şehir: izmir/ankara
Mesajlar: 2
İyi geceler;
Sizlere sormak istediğim iki şey var. Birincisi kompost yapımında kullanacağımız artıklara ısıl işlem uygulamak bize süreç konusunda yardımcı olabilir? İstenmeyen mikroorganizmaların ölmesi, sonrasında bizim istediğimiz mikroorganizmaların üremesinde önemli bir destek sağlayabileceği gibi hücre içindeki yapıların bozunuma uğraması dolayısıyla enzimler de aktifliğini yitireceğinden bakterilere karşı olan hücre direnci zayıflayacaktır. Ayrıca pişirmenin mantığının da dayandığı sindirimin kolaylaşması da sanırım hücre içindeki yapıların bozunmasından gelmektedir. İkincisi ise 174. gönderideki EM kitapçığına pdf olarak ulaşabileceğimiz bir link var mıdır? Sanırım link güncelliğini kaybetmiş. Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Cagri- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 18:34   #2
Ağaçsever
 
Coskun4216's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 47
http://www.emturkey.com.tr/TR/dosya/1-2/h/em1.pdf

Burada mevcut.

Coskun4216 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2013, 23:59   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Bu konu ile ilgili uzun zamandır araştırma yapıyorum, not alıyorum. Femantoyon kabını örneklerdeki gibi yoğurt kovasından yaptım. bir kaç gün içinde çalışmalarıma başlayacağım. Umarım başarırım....

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 00:09   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Cool

henüz çalışma fotoğraflarımı yükleyemedim ancak kompostun üzerinde beyaz küflen oluştu iyi denebilecek bir kokusu var içinde elma ve muz kabukları ağırlıkta olduğu için hatta bu kokuya hoş biledenebilir. Sıvı gübre alımına da başladım, ph ölçümüne müteakip bitkilerimin hizmetine sunucağım. Uzun zamandır tatmadığım bir tat bu kendi emeğinle elde ettiğin bir ürünün faydalarına şahitlik etmek müthiş bir tat

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025