![]() |
1 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar bence aldıgım sogan glayöl çünkü hem çok uzundu bende boydan kesim dedim belki açar dedim 3 gün geçmedi tomurçuklandı
|
Merhabalar, bugün üç farklı renkte glayöl soğanları aldım. Fakat, ilk denemem olduğu için ne zaman, nasıl dikeceyim ve hanki aralıklarla sulayacağım konusunda hiç bir bilgim yok. Bu konuda bana yardım eden olursa çok mutlu olurum, önceden teşekkür ederim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bilgilendirdiyiniz için çok minnettarım, sayın kgursan. Ölçü söğütler yeşerinceyse, o zaman, şimdi dikebilirim.
Yalnız, sıra şeklinde değil de, hepsini bir arada küme şeklinde dikmeyi düşünüyorum, o zaman aralıkları nasıl koymalıyım? Buarada Baküden tüm ağaclar net üyelerine selamlar... |
Alıntı:
|
Sayın forumdaşlarım hepinize iyi akşamlar. Yazılanlara şöyle bir baktım ama gördüğüm kadarıyla genelde glayöl soğanları hep bahçeye ekilmiş. Benim bahçem yok. Balkonda büyükçe bir saksıya dikmek istiyorum. Biraz geç kaldım sanırım. Ama geçenler de A 101 den 3 paket glayöl soğanları almıştım. Hepsi kırmızı. Bir türlü elim değmedi dikmeye. 3 pakette 15 tane ceviz büyüklüğünde soğanlar var. Elimde 25 cm çapında 2 tane plastik saksım var. Bunlara paylaştırıp sık sık mı dikeyim yoksa 3 'er 3'er mi? Karar veremedim. Google Görsellerde baktığımda çok sık dikilmiş gibi demet demet duruyor. Çok kök yapan bir bitki midir ilk defa dikeceğim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Fikirlerinizi bekliyorum.
|
Sevgili yasminq1
http://www.agaclar.net/forum/soganli...ler/9064-2.htm size fikir verebilir sanırım, önemli olan soğan derinliğini ayarlayabilmeniz. |
Alıntı:
Sayın Yenigine, Çok teşekkür ederim. Yarın ilk işim soğanlarımı dikmek olucak. Bayağı güzel fikirler edindim. O kadar para verdim. Toprakla buluşturmak lazım onları hemen, geciktirdikçe günah işliyorum belki! |
Rastgelsin, sevgili yasminq1, bizlerle de paylaşırsınız inşallah!..
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 552553
:rolleyes: Bu Glayölün ne acelesi var acaba, topraktan 2 ay önce başını gösterdi. Bundan başka hiçbir Glayölde çiçeklenme belirtisi daha yok... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 554685 Eklenti 554686 Bu renk güzelmiş, cinsinden olsa gerek nazlanmadan hemen açıyor, bendekilerin en erkencisi. |
1 Eklenti(ler)
İleride bahçem olursa yetiştireceğim soğanlı bitkilerin en başında gelecektir. Müthiş bir bitki :)
|
1 Eklenti(ler)
Devamı ;)
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim laleci kardeşim :) Muhtemelen A101'den aldın sen de. Ben bulabildiğim bütün renklerden almıştım.
|
Evet, A101'den almıştım :D Ben yer sıkıntım olduğu için bir paket alabildim :o
|
1 Eklenti(ler)
Toplam 7 soğan var, bakalım bundan başka hangi renkler çıkacak?
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu sene dikmiştik glayölleri son durum böyle.Bir yerde okumuştum 2. senesinde çiçek verir diye Eskişehir şartların da çiçek bekleyelim mi açar mı acaba?
|
7. yapraktan sonra çiçek oluşumunu görürsünüz. Gayet sağlıklılar.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Benim glayöller de açtı nihayet ;) hakikaten çok güzel ya :D
|
4 Eklenti(ler)
Benim glayölleri biraz geç dikince, yükseklik ve bu yılki hava şartları nedeni ile henüz çiçek açacak büyüklüğe ulaşamadılar. Geçtiğimiz yıl da aynı olmuştu. Gecikseler de çiçeklerini gösteriyorlar. İlginç olan biraz unutulmuş soğan ve kralenin kışı zarar görmeden atlatıp yapraklarını çıkarmaları.
İlk iki resim daha önce çekildi. Daha güncel halleri son iki fotoğrafta. Bir kısım kralenleri topluca dikmiştim. Herhangibir uygulama yapmadan onlar da çimlenmişler. Daha sonra biraz yanmış gübre verdim üzerlerine. Hem toprağı gevşetiyor. Hem de soğanların daha iyi beslenmelerin sağlar. Eklenti 566188 Eklenti 566189 Eklenti 566195 Eklenti 566197 |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dediğiniz gibi 7. yapraktan sonra çiçek başağını çıkardı açacaklar ***.
|
2 Eklenti(ler)
Açtılar çokra güzeller Allahtan aynı renk değiller :) :) :)
|
Bugün seyretmeye doyamadım.....
3 Eklenti(ler)
Sizde görün istedim..Renkler harika...
|
3 Eklenti(ler)
çiçek kalma süresi az herhalde fazla uzun süreli değil ilk açanlar solmaya başladı yeni fotoğraflar çektim paylaşayım dedim xd :)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl farklı bir yere diktiğim glayöllerimde bir hastalık var. Muhtemelen yağan yağmurlar nedeni ile mantar hastalığının artması olduğunu düşünüyorum. Bir kısım otlarda da hastalığın olduğunu görüyorum. Çiçeklerini tam olarak açamama, bir kısmında kurumalar başladı. Kralenler çok iyi büyüdüler.
Eklenti 572655 Eklenti 572656 Eklenti 572657 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025