![]() |
Alıntı:
|
Benim glayöllerin ikisi tomurcuk yapmış ama yine geçen yaz olduğu gibi eğik büğük yetiştiler:)
|
Ben hâlâ bekliyorum bakalım 3-4 yapraktalar. Bu senede mi göremeyeceğim acaba çiçeklerini?..
:D Onlar eğilip büğüldükçe ben yanlardan yanlardan toprak yüzeylerinden toprakla destekliyorum. Bakalım nereye kadar?. |
Destek falan yaptığım yok valla, isteyen istediği tarafa yatabilir. Bıktım ben bu glayöllerden, bir daha asla almam.
|
Alıntı:
Eğer: 10-12 cm derinliğe dikmiş olsaydınız soğanı destek istemezdi!! |
1 Eklenti(ler)
Destek çubuğu takılmış glayör.
|
4 Eklenti(ler)
Ekimden 67 gün sonra 6 çeşit 23 adet olan glayöllerimden ilk açan bu oldu bugün..
Biri de başak çıkardı..Diğerlerinin ana gövdeleri hep şişkinleşti, onların başaklarıda peyderbey geliyor.. 6 tür sanırım değişik tarihlerde açacak.. Glayöl soğanlarını 2 santim gibi çok sığ ektiğimden saksının etrafını çıtalarla çevirdim ve naylon poşetleri kesip ip gibi kullanarak rüzgardan, fırtınadan yatmamalarını sağladım..Çünkü yaprak yükseklikleri 60-70 santim..Başak ta uzayınca neredeyse 1 metreyi buluyor. |
Ben ilk defa ektim glayöl çiçeklerini ama sevdim.Ekmeye devam edeceğim.Henüz hepsi çiçek açmadı.beklemedeyim.
|
glayöl
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Benim de ilk açan glayölüm bu renkte açtı Sayın Muda ve ben de inşallah hâlâ sayıyorum 5 yaprak. İnşallah açacaklar da ben de göreceğim.
|
Bende edindim bu özel çiçekten. Sn Mutlu beyden.. Ama kargoda uzun süre kalınca, sanırım uykuya geçmişler.. Diktikten sonra hemen güneşe koyarak ta hata yaptım. Kısa süre sonra yaprakları kurudu. Sanırım seneyi bekleyecek... Belki filizlenir bir ihtimal... Mutlu beyinde dediği gibi...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl glayöllerin yerlerini değiştirdim çok harika oldular:
|
2 Eklenti(ler)
Beyazın yeri başka..5 adet beyaz glayölüm çiçeklendi..
Alttaki fotoda gördüğünüz ise kokulu olan Abizzian Glad..Beyaz renkli ve Habeşistan kökenli..İlk tomurcuğu patlamağa çalışıyor.. Konuyla ilgili yazışmalar: http://www.agaclar.net/forum/1311763-post1966.htm http://www.agaclar.net/forum/1311789-post1979.htm |
4 Eklenti(ler)
Habeşistan kökenli ilk kokulu glayölüm açtı nihayet..(ilk iki foto)
Bundan türetilmiş diğer daha kokulu olduğu belirtilen glayöllerim de (üçüncü foto) nihayet başak verdi..birkaç güne onlar da açar.. En alttaki fotoda ise beyaz glayöllerim.. |
Sayın Pria;
Habeşistan kökenli glayöl'üm dediğiniz yanılmıyorsam tavuskuşu orkidesi diğer bir adıyla yaz orkidesi öyle değil mi? |
3 Eklenti(ler)
Daha önce ektiklerim biraz daha eğimli bir yerde oldukları için mi bilemiyorum halen açacak duruma gelmediler. Üçüncü resimdeki duvar kenarındakiler hala aynı durumdalar nedense. Gelecek yıl daha farklı yere dikeceğim. Sonraki diktiklerimin ise oldukça güzel oldular. Güzel sürpriz renkler ortaya çıktı.
Eklenti 512885 Eklenti 512886 Eklenti 512887 |
Alıntı:
Yerel dilde orkide ismi yakıştırılmış ama literatürde bu bir glayöl türü.. Tavuskuşu Orkide: Glayöl acidanthera-alibaba.com |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 512898
Eklenti 512899 Eklenti 512900 Eklenti 512901 Rengi çok güzeldi. Ancak fotoğrafta tam belli değil. Biraz da yere yatınca oldukça kötü çıkmış. Eklenti 512902 |
5 Eklenti(ler)
Bir tane de beyaz bej gibi kenarları tırtıklısı çıktı.
Eklenti 513449 Eklenti 513450 Eklenti 513451 Eklenti 513452 |
4 Eklenti(ler)
İkinci kokulu glayölüm de ekimden 107 gün sonra nihayet açabildi..
Tomurcuk önce sarı sonra beyaz oluyor..Çiçek yapısı aynen son fotodaki Habeş glayölü gibi..Zaten ondan üretilmiş..Yalnız çiçekleri biraz daha iri ve gösterişli.. (Bu yıl yurtdışından gelen 23 glayölün tamamı açtı ama boyları nerdeyse 130 santim olduğu için fırtınalı havalarda saksıyı hep kuytu yere almak zorunda kaldım) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 514473 Eklenti 514474 |
Acaba kokulu olan diğer renklerle tozlaştırılarak kokulu ve renkli yapılabilir mi. Sizin elinizde diğerleri de olduğu için bir deneyin isterseniz. Ben de unutmaz isem yapmaya çalışacağım.
|
Kokulu 2 tür dışındaki kokusuz olan 4 tür çok farklı zamanlarda açtı sayın Muda..Aynı saksıda büyümelerine rağmen kokusuzlar 67 gün ile 90 gün arasında açtı.Kokuluların açması ise 105 günü buldu; bu yüzden birbirlerini tozlamaları pek mümkün değil..
|
Siz tüm glayöl çeşitlerinden tohum alabiliyor musunuz sayın Muda ?
Benim sadece eflatun ve yeşil glayöllerim tohum bağladı.. Kokulu iki türde de tohum olmayacak gibi duruyor.. |
Alıntı:
Dün akşama doğru tozlaştırma denemesi yaptım. Ancak erkek polen alma şansım fazla olmadı nedense. Kuru gibi idiler. Sabahleyin belki polen alınabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025