![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben A101'den yumrusunu aldım, orta büyüklükte bir saksıya dikip sadece suladım, çimlenince de güneşli bir yere koydum, şimdi tomurcukta yıldızım :D
|
Tohumdan ekmis oldugum dahlia larimdaki son durum...
Viyollerde teker teker ektigim dahlialari gercek yapraklari ciktiktan sonra 33 cl plastik bardaklara birer birer sasirttim. Suanda 3. Ve 4. Yapraklarida cikmaya basladi. Durumlar iyi gibi [IMG]http://i.hizliresim.com/OqrGAn.jpg[/IMG] [IMG]http://i.hizliresim.com/ZD58QV.jpg[/IMG] |
...
1 Eklenti(ler)
Sonunda açtık
|
Sevgili Betül hanım sizin dilberin renginden miydi acaba tomurcuklarındaki değişim, öğrenebildiniz mi sebebini?
|
3 Eklenti(ler)
Eski fotolarımdan da görebilirsiniz, mor açan bu yıldızım, kart yaprakları vardı ve açacak tek tomurcuğu kaldı, seyreltmek istedim. Bir baktım ki beyaz renkte sinekten hallice minik kurtlar vardı yürüyen üstünde.. Bir de çiçekleri geçince kesiyordum hiç bekletmeden o kestiğim yerlerden köklere kararmalar başlamıştı. Ben de budayayım dedim. Önce budadım, bir güzel duşa soktum. sonra besinle su verdim. sabaha karşı da ilaçlayıp balkona koydum. Dün evde olmadığım için Ankara'nın tuhaf yağmuruna denk geldi, ıslanıp ıslanmadığını bilmiyorum. Bugün eve geldiğimde bu halde buldum. Pörsümüş, sadece sapları eski sertlikte... Çok üzgünüm. Hangi konuda hatalıyım bilmiyorum ama içim kan ağlıyor suan...:(
|
Alıntı:
|
Benim gibi tohumdan dahlia yetistirmeye calisanlar icin faydali olabilecegini dusundugum bir link fakat ingilizce. :o
Growing Dahlia Seedlings |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Keşke biraz daha büyük bir saksıya koysaymışım. Artık seneye nasipse...
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak. Sizin gibi bir duayenden övgü almak çok mutlu etti beni. İnşallah siz çok daha güzelleriyle buluşturursunuz bizleri.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
...
Alıntı:
|
Benim yıldız çiçeğim her tomurcukta farklı renk açıyor neden acaba:confused: Eski çiçeği kurutuyor yenisini farklı bir ton açıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl yıldız çiçekleri de geç kaldılar. Yeni yeni toparlıyorlar kendilerini. Yeni aldığım çiçeklerden hızlı olanlar.
Eklenti 566206 Eklenti 566207 Eklenti 566208 Eklenti 566209 Eklenti 566210 |
1 Eklenti(ler)
Yıldız çiçekleri açmaya başladı.
|
yıldızlar
5 Eklenti(ler)
bu seneki yıldızların hepsi sağlam çıktı..geçen senekilerin yarısı çürüktü .belki geçen sene erken ektiğimiz için çürümüş olabilir
|
yıldızlar 2
2 Eklenti(ler)
yıldızlar 2
|
Bugun ekim zamanlari gecmesine ragmen 3 paket yildiz cicegi satin aldim. Fiyatlari cok uygun oldugu icin. Yildizlar bir plastik poset icerisinde ve iclerinde bir miktar torf kum karisimina benzeyen siyah topragimsi birseyler var.
Zamanlarinin gectiklerini biliyorum. Simdi diksem sezon sonuna cicek acarlarmi? Ve ya onumuzdeki sezona kadar ne sekilde korumaliyim ve ya koruyabilme sansim var mi? Eger onumuzdeki sezona saklaya bilirsem, gidip 10 15 paket daha almayi dusunuyorum.... |
Yumruların sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız alın. Belki çiçek açmayabilir. Ancak elinizde olmayan çiçekleri almış olacaksınız. Yumrular biraz buruşmuş da olsa sağlıklı, yeşil gözler vermiş ise renklerine de dikkat ederek alırsınız. Akşamdan su içinde bırakın. Sabahleyin yumruları şişmanlamış bir halde hemen toprağa dikin. Bir süre sonra suyuna da dikkat ederek büyüdüklerini görürsünüz. Dikmeden saklamaya çalışmayın. Vakti geçtiği için ucuz veriyorlar.
|
yıldızlar
5 Eklenti(ler)
yıldızlar
|
Benim yıldızlar sıcaktan kendinden geçtiler .Yaprakları çiçekleri çok tuhaf oldu .
|
Bu sene zorda olsa tohumdan ektigim bodur dahlialarimin bazilari cicek acti.
Almis oldugum paket te renkler karisikti. Sari ve kirmizi renklileri cok guzel acti. Acaba bu sene bu iki renkteki dahliadan tohum alsam onumuzdeki seneye cicek acar mi ve cicekleri ayni guzellikte olur mu? |
4 Eklenti(ler)
Bahçemdeki açan dahlialar.
Eklenti 572053 Bir kökten farklı çiçeklerin açması çok hoş oluyor. Renkleri canlı ise çok daha güzel oluyor. Eklenti 572054 Eklenti 572055 Eklenti 572056 |
4 Eklenti(ler)
|
Hepsi birbirinden güzeller Sayın Muda, fakat kırmızı alacalı pek bir harika imiş. Emeklerinize sağlık...
|
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025