![]() |
2 Eklenti(ler)
858 numaralı mesajdaki son iki çiçek ile bunların aynı olduğunu söylemek ne kadar güç. İlk açanlar iri olmalarına rağmen sonraki açanlar daha küçük ve renklerini kaybettiler.
http://www.agaclar.net/forum/1396074-post858.htm Eklenti 572064 Eklenti 572065 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 572066
Eklenti 572067 Komşuma verdiğim iki soğan çok güzel geliştiler. Onun soğanların yanına çukur kazıp orayı suyla doldurması gübre vermesi çok daha iyi gelişmelerine neden oldu. Eklenti 572068 Eklenti 572069 |
bu çiçeği 6litrelik saksılarda bile büyütmek çiçek açmasını sağlamak nasip olmadı.Bende hepsini kaldırıp attım.bahçesi olanlar için ****** güzel ama saksı bitkisi kesinlikle değil.
|
Bodur çeşitleri denediniz mi? 12lik ve 13lük saksılarda kolay çiçekleniyorlar. Saksı hacimleride 1,10-1,50 litre arası.
|
Alıntı:
|
Dahliyalarda sabah çiyinin de artmasıyla mantar başladı çoğunda. Sezonları da geçiyor, havalar soğuyunca çok da ömürleri kalmayacak. Boşuna ortama ilaç karıştırmakta istemiyorum. İlaçlamasam da olduğu gibi kalsa hastalığın soğanlara bir zararı olur mu?
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sezon sonunda yumruları ilaçlamanız yeterli oluyor sanırım. Küllemede ise sorun olmaz deniliyor. Yine de iyi yıkayıp depoya öyle saklamak gerekli. |
Okuduğum yerlerde genel tutum az da olsa toprağıyla ve yumruları ayırmadan saklayın idi. Ben geçen sene bütün olarak tahta talaşının içerisine az da meşe odununun külünü ekleyerek gazete kağıdına sarıp ta kaldırdım. Geçen sene de sezon ortasından itibaren mantara yakalanmışlar ve yanılmıyorsam ilaçlanmamışlardı. Buna rağmen ektiklerimde sorun olmadı hiç. Paketleri açtığımda ise hiçbirisi kurumamıştı. Sizin yıkamadan kastınız iyice tertemiz yapın parlatın mı? Bir de ilaç derken neyle - nasıl ilaçlayalım ne önerirsiniz?
|
Bir de aklıma gelmişken, genel yazılanlar dahliya soğanlarının toprak altında eksi yedi derecelerden sonra bozulabileceği yönünde. Geçen sene akrabamızın soğanlarını toplamıştık bozulur diye bir çuvaldan fazlaydı. Bu sene onun bahçesine gittiğimde toprakta unutulanların tekrar çıktığını gördüm ki kışın ne kadar şiddetli olduğu malum. Bizim bahçede de bodur olanlardan iki tanesini unutmuşuz, onlar da çıktı. Yan komşumuzda da durum aynı. Gerçi ne kadarını unutarak toprak altında bıraktığımız meçhul ama yazılanlara da pek güvenmemek gerekecek herhalde :) Şu da var, soğanlarını paketleyip yayladaki evin içinde saklayan iki kişinin tüm soğanları donmuş :)
|
Ben yumruları topraktan çıkardıktan sonra az basınçlı su ile yıkıyorum. Birde yağmurlu havaya denk gelirse yağmurla yıkanıyor. Yumruları ayırmamak gerekli yoksa çürüme yapabilir.
Yıkadıktan sonra suların süzülmesini bekleyip tahta kasalara alıyorum. Daha sonra serin ve karanlık odaya koyuyorum. Çok şükür seraların aralarında olmasına rağmen hiç hastalık börtü böcek gelmedi. :) İlaç olarak mantar sporlarını öldürecek ilaçlar kullanılabilir. Doğal yöntemlerde olur gibime geliyor çünkü bitki zaten çimlenme göstermeyecek. Toprak altındaki sıcaklık belki birkaç derece yüksek olduğu için - (eksi) derecelere dayanır denebilir. Hava -7 derecedir ama toprak altı -4 derecedir veya daha düşüktür. Geçen sezon en güzel yumrulardan birkaç tanesini sera içinde unutmuşum -8 derecede dondular. :) Ekili alan üstüne örtü çekilse belki faydası olur. Denemek lazım, yoksa her sene yumrular çoğalıyor. :p |
yıldızların sökümü ve yıkanması https://www.youtube.com/watch?v=4o40T-k53HU
|
Zengarden'da yıldız yumruları satışa çıkmış :) sevenlerine duyurulur:)
http://www.zengardentr.com/Cicek-sog...=&searchprice= |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen dahlia fideleri. Bu sene en az 5000 tane fide yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne kadara ulaşabileceğiz. :) (Etkinlikte paylaştığım tohumlardan.)
Eklenti 599000 Eklenti 599001 Eklenti 599002 Eklenti 599003 Eklenti 599004 |
İsmail Bey,
Bende bu hafta ilk defa Tohum ektim bu sene çiçek açarlarmı? |
Evet mayıs sonu gıbı cıceklenmeler baslıyor.
|
İsmail bey, fideler serada mı acaba? Serada ise, bahçeye ne zaman çıkartmayı düşünüyorsunuz?
|
Alıntı:
|
Selamlar malesefki bahçem yok ve balkonda 9-10 litrelik büyük saksılarda dahlia bakmak istiyorum.Daha önce bu şekilde bakıp güzel sonuç alan arkdaşlar varmı?Yoksa bu işe hiç bulaşmamalımıyım cevaplarınızı merakla bekliyorum. :))
|
Olur sorun olmaz Köylerde çoğunlukta Tenekelere ekiyorlar.
|
Merhabalar,
Bauhaustan aşağıdaki linkteki hibrit dahlia tohumlarını aldım. Sonra dahlia'ların soğandan ürediğini öğrendim. Şimdi acaba ben yetişen bitkilerimden tohummu toplayacağım yoksa soğan mı? Yoksa hiç birimi? Vilmorin Karışık Renkli Hibrit Unwin Yldız Çiçeği Tohumu (Dahlia) |
https://www.youtube.com/watch?v=QQDy0pNvPXE
Sn. putko , Youtube 'da aratırsanız çok video ve bilgi bulursunuz. Tohum, rizom kök ve çelikle çoğalıyor. |
Arkadaşlar selamlar,
Sayfayı 17. sayfaya kadar tek tek okudum ama sona atladım artık :) 7 adet iri boy Dahlia yumrusu sipariş verdim. Sonrasında girip sayfayı detaylı okudum. Bir bilgiyi gözden kaçırdım sanırım. Ben bu yumruları birbirlerine ne uzaklıkta yerleştirmeliyim? Aralarındaki mesafe yeterli gelmezse kökler birbirlerine girer mi? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Boylu çeşitlerin toplu dikim uygulamaları
Eklenti 601458 Eklenti 601459 Zinnia ile beraber Eklenti 601460 Eklenti 601461 Eklenti 601462 |
Arkadaşlar, dün A 101 marketlerde satışa sunulan Asya Lale yıldız yumruları mükemmel derecede iri ve sağlıklıydılar.İlgilenenlerin bilgisi olsun...SELAMLAR...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025