![]() |
5 Eklenti(ler)
İlk kez bu yıl Bauhaus' tan aldığım 13 değişik renk iri çiçekli dahlia yumrusunu, nisan sonlarına doğru bahçe giriş yolu kenarlarına dikmiştim.
Bunlardan sadece ikisi sürgün vermedi. Ve aynı gün toprakla buluşmalarına rağmen, farklı büyüme evrelerindeler. Kimi çok güzel çiçeklendi. Kimi yeni çiçek açtı. Kimi yeni tomurcuklanıyor. Aşağıdaki fotoğraflarını bir saat kadar önce çektim. Eklenti 313628 Eklenti 313629 Eklenti 313630 Eklenti 313631 Eklenti 313632 |
5 Eklenti(ler)
|
yıldızlarım açtı bu kadar güzel olacaklarını tahmin etmiyordum şimdilik 2 rengi açtı dün çektiğim resmileri yükleyeceğim açmayanlar da açtığı zaman yükleyeceğim işte yıldızlarım bakalım beğenecekmisiniz
http://b1206.hizliresim.com/y/y/905hj.jpg http://b1206.hizliresim.com/y/y/905jb.jpg http://b1206.hizliresim.com/y/y/905jg.jpg http://b1206.hizliresim.com/y/y/905jz.jpg http://b1206.hizliresim.com/y/y/905ju.jpg |
3 Eklenti(ler)
farklı türler.:o
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda sanırım bodur cinsinden olanlar.
|
Ne zaman çiçeklenir?
2 Eklenti(ler)
Haziran sonu gibi Migrostan aldığım Dahlia yumruları zaten filizlenmişti bana sadece onları toprakla buluşturmak kalmıştı. Şimdi ise boyutları bu ve hızla büyümekteler. Acaba ne zaman çiçek verir?
|
çok güzeller ellerinize sağlık 5 seneden beri ugraşıyorum fakat çicek alamıyorum
|
2012 yılı dahlialarım
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar 2012 yılı dahlialarım açmaya başladıEklenti 323985
Eklenti 323986 Eklenti 323987 Eklenti 323988 Eklenti 323989 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
yeni renkler
5 Eklenti(ler)
|
yeni çeşitler
5 Eklenti(ler)
|
devam
5 Eklenti(ler)
|
Sayın Dah-lia,
Sizi tebrik ederim. Muhteşemler emeklerinize sağlık. Kışın soğanlarını topraktan çıkartıyormusunuz ? Çıkartırsanız soğanların fotoğraflarını paylaşmanızı rica edeceğim. |
Alıntı:
doğrudur soğanlarını topraktan çıkartıyoruz |
Sayın Dah-lia,
Soğanları tam olarak ne zaman çıkartıyorsunuz ve ne zaman tekrar ekiyorsunuz bilgi vermenizi rica ediyorum. Bir de benim bahçemde çok güneş gören küçük bir alan var bu sene soğanları bütün acemiliğimle o alana dikmiştim. Tahminimden uzun boylandılar (1.5 m civarı) onları düz tutmak için kullandığım sırıklar yetersiz kaldı. Yarı gölge alanlarda da yetiştirmek mümkün olabilir mi acaba. Bir de soğanlardan çoğaltmak mümkün mü acaba. (çok mu soru oldu -)))) |
Sayın dah-lia;
Öyle güzeller ki, fotoğraflara bakmak bile insanın aklını başından almaya yetiyor, yerinde görmek nasıl olur düşünemiyorum. Kışın topraktan sökmeyip de, üzerini çiftlik gübresi ile kapatıp, onun üzerini de kat kat çuvallarla örtsek, -10 dereceleri atlatabilir mi sizce? -10 °C benim tahminim, köylüler -5-6 yı geçmez diyorlar. |
Sayın dah-lia;
Her fotoğraf başlı başına birer tablo. Yetiştirmedeki başarınızı mı tebrik edeyim, fotoğrafçılıktaki başarınızı mı? bilemedim. Hayran kaldım.. Enfesler.. |
Alıntı:
ekim ayının ilk haftası söküyorum ve nisan ayı itibariyle kayseride dikiyorum 1.5 normal bende daha uzun boylular var yarı gölge alanda daha uzun olurlar bende yumrularından çoğaltıyorum |
Alıntı:
|
Alıntı:
söylediğiniz sistem kayseri için bir risk bence akdeniz - ege ve güneydoğu anadoluda ( kısmen) dediğiniz yapılabilir ama eksi 10 uzun süreli olursa tehlikeli çoğaltmak için baharın zaten topraktan sökmeniz gerekecek bence sonbaharda söküp içeri almak daha garanti |
Sn. dah-lia,
önümüzdeki sezon forum sayfalarında dahlia çılgınlığı baş gösterirse hiç şaşırmayacağım. Yetiştirdiğiniz bu her biri emsalsiz güzellikteki dahlialardan sonra yıldız çiçeklerinin bu kadar güzel ve sağlıkla yetiştirilip de açanlarını daha önce görmemiş olduğumu farkettim. Tam anlamıyla bir görsel şölen. Üstelik yalnız göze değil, ruha da hitap etmekte. Gıpta ettim. Umarım bir gün bize de kısmet olur böyle güzellikleri bahçemizde yakından seyre dalmak. Emekleriniz ve neticesi için sizi kutlarım. |
Alıntı:
|
dahlialara devam
5 Eklenti(ler)
|
devam
4 Eklenti(ler)
|
Benim dahliam büyük çiçekliydi ve onu güneş yaktı ve temmuz ayında ara ara sulamama rağmen kurudu bende söktüm kökleri dolgundu bugün baktığımda biraz kırışmışlar gibi tekrar dikimmi sulayimmi ne yapmam lazım acil arkadaşlarım :'( galiba büyük bir yumru felaketi geçiriyorum .
|
Alıntı:
biraz erken sökmüşsün bence toprağa dik ekim sonuna kadar orda kalsın |
Sayın Dahlia bir sorunum ise şu ben bu yumruları söküyorum ve toprağı karıştırdığımda ayrı yumrular çıkıyor daha derinden bunları galiba kendi oluşturuyor acaba bunlar yeşerir mi çünkü nedense hersene dahlialarımı kaybediyorum :'( bir önceki sene halam dahliamı ölü hayvan zannedip çöpe atmış bu senede bu felaketten dolayı galiba büyük çiçekler geniş toprak istiyor o yüzdende yanmış olabilir.
|
Alıntı:
4 tarafından daha sonra dikkatlice çıkartın. parçalarken yumruları tek tek kopartmayın öyle yaptığınız zaman o yumruların çoğu yeşermez. baharın gözler belirdiğinde parçalarsanız yumruları kaybetmezsiniz. |
Geçen yıl yumruları topraktan bütün halde söküp temizledim, bir süre kuruttuktan sonra içinde perlit bulunan poşetlere koydum. Çok sağlıklı olarak bahara ulaştılar. Çimlenme olan yerlere dikkat ederek yumruları böldüm. Komşularla paylaştım. Daha önce gazete kağıdına sarıp, karton kutuda saklamıştım. Sürekli küflenmişlerdi. Yumruları söküp saklayacaklara tavsiye ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025