![]() |
Sn. Buket Aknar, Hani kış çiçeğiydi? Kısmını latife olsun diye yazmıştım. :p Hakkınız var. Van'da hiç yaz gelmedi ki! Akşamları hala çok serin,:p çiçeklendiğini gördüğüm andan itibaren öğleden önce evin bir tarafında öğleden sonra bir tarafında tutuyorum geceyi çok serin olan balkonda geçiriyor. Zavallı kızım o da şaşırdı mevsimi ne yapsın? Öğle vakti soluyor, akşam üzeri ve gece capcanlı. ;)
|
Arkadaşlar, siklamenlerinizi sulamaya başlayınız, ben geçen hafta başladım şimdiden hafifce hareketlendiler hatta yaprak bile açan var.
|
Buket Hanım umarım geçen yıldan çok daha güzek çiçeklenirler. Ben 39 nolu mesajda kırmızı siklamenin arkasında görülen pembe olanı malesef kaybettim. :( Yapraklarını döktükten sonra serin bir yere kaldırdım ama sadece torfa ekili olduğunu bilmeme rağmen yumrusunu saksıdan çıkarmayı akıl edemediğim için sanırım, yeni saksıya alıp sulamak için baktığımda sadece kabuktan ibaret, bütün suyu çekilmiş bir yumruyla karşılaştım. Bir süre siklamenlerden uzak kalacağım sanırım.
|
Bu sizi yıldırmasın, önceleri ben de ayni durumu bir kaç kez yaşadım, ama yılmadan devam ettim. Geçen yıl oldukça güzeldiler bakalım bu yıl nasıl olacaklar!
|
1 Eklenti(ler)
Sulamaya başlamamla birlikte siklamenler yavaş yavaş yeşermeye başladılar.İşte burada bugünkü durumları.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim siklamenlerim. Tansaş dan almıştım. Fotoğraf çok net değil ama halen üzeri tomurcuk dolu.
Eklenti 51948 |
Sıklemen çiçeğide çok harikadır.
3 Eklenti(ler)
Uzun zaman sıklemen yetiştirdim ama maalesef şuanda elimde kalmadı patateslerini sökmede **** saklamada hata yaptım galiba 3 rengini ekmiştim yetişti çiçeklerini açtı ama sonunda patateslerini kaybettim ve tekrar bulmaya çalışıyorum.Gerçeten harika çiçekler ama bakımında eksik bilgilerimiz var.Öğrenmeye çalışacağız.
|
Yeni aldığım sıklamenimin birkaç yaprağı soldu onları temizlemeli miyim?
|
Temizleyebilirsiniz, bitkiye bir zararı olmaz. Yeni aldınız ve solduysa, bişeyler yolunda gitmiyor olabilir, su, ışık, rüzgar prblemi olabilir, dikkatli olun.
|
Teşekkür ederim.. Toprağına baktım, biraz susuz kalmış.
|
Sıklemenimin toprağında, çiçeğinde ve yapraklarında küçük böcekler geziyor.Beyaz **** açık sarı ve siyah renginde. Bunlar çoğunlukla çiçeklerinde. Ne çiçeğe, ne de böceklere bişey olsun istemiyorum. Ne olacak şimdi?
|
Sıklamen
2 Eklenti(ler)
Selamlar. Benim sıklamenin şu anki hali. Resimden durumunu tanımlamanızı rica ediyorum. Görüldüğü gibi hiç yaprak kalmadı. Sararanları ben kopardım. Şimdi çiçek açacakmış gibi duranlar var. Ölmemiş değil mi. :D
|
Sıklamen
Eylül sonu aldığım sıklamenler yaprak ve çiçek ile dolu idi. Bu arada benimkinde hiç kapsül oluşmadı. Şu anki hali beni endişelendiriyor.
Kök kısmı sanki üç ayrı bölüm gibi bir tanesi küflenmişti. Bu küflü kısımları bıçak ile kestim. Aspirinli su ile de suladım. Yapraklarını da sarı iken değil iyice yumuşamış/çürümüşken temizledim. Toprakta beyaz çok küçük canlılar yoğun idi. Oksijenli su verdim. Oldukça azalmışlar. Henüz ümidi kesmediğim bu çocuk için :D önerilerinizi merak ile bekliyorum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Bu konuda uzman olmasam da toprağının da nemli olmaması gerektiğini biliyorum. Eğer çok sulanmışsa yumrusu eriyebilir ki sanırım küf erimenin bir belirtisiydi. Umarım yanılıyorumdur.
|
Buket haklı, fazla sulamaya bağlı çürüme olarak gördüm bende.. Toprağı hafifçe kazıp yumru sağlam mı diye kontrol edin..
|
Yorumlara bakılırsa berbat etmişim zavallımı desenize :(
|
Acil öneri bekleyen zavallı sıklamen
Kontrol ettim oldukça sert. Ancak toprağın altı ıslak
yumruyu çıkarıp yeniden torfa dikmeli miyim?:( |
Benim sklamenler çok küçük çiçek açıyorlar, yabani midir nedir, Ben dağda çok görüyordum daha büyüklerdi. Bu sklamenleri ıslah etmenin yolu var mı, bilen arkadaşlar söylesin.
|
Herkese merhabalar, benim de bir sıklamenim var. Henüz çok küçük, 7-8 yaprağı var. Merak ettiğim, yaprağına bakarak çiçeğin rengi anlaşılabiliyor mu? Tam sezonu iken beyaz renkte olanı almak istiyorum ama bendeki rengi bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Toprak sağlıksızsa zaten mevsim beklemeden değiştirmeniz lazım, böyle daha şanslı olur. Aynı saksıya ekecekseniz yumruyu, saksıyı iyice dezenfekte edin. Kolay gelsin.. |
Nariçi, çiçek boyutları yumru boyutlarıyla doğru orantılı, sanırım yumrunun iyice gelişmesini bekleyeceksiniz **** yeni ve büyük yumru alacaksınız.:)
Nejla K., bende hem beyaz hem pembe rengi var, yapraklarda bir değişiklik farketmedim. |
4 Eklenti(ler)
Selam.
Fotoğrafları ekiyorum. Yumruda yumuşama olmamış. |
Sıklamen
Başka bir saksıya yeni toprağa diktim. Yarım su bardağı kadar su/oksijenli su karışımı ile suladım.Tül perde arkasına nispeten serin bir odaya koydum. Bakalım hasarı atlatacak mı?
|
Selamlar Sıklamen severler.
Biraz önce çiçekçiden ebruli bir sıklamen aldım. Üzerinde çiçekleri ve açmaya hazır tomurcukları var. Çiçekçim 15-16 derece sıcaklıgı tavsiye etti.Ama benim evimin her yeri ortalama 23-25 derece bu konuda teredüte düştüm.Nasıl bir öneride bulunabilirsiniz.Sizleri okuyarak bende bir sıklamen aşıgı oldum.Şimdi bu konuda bana yardımcı olursanız memnun olurum. |
Suzan7, sakın kalorifere yakın bir yere koyma. Ben iki tanesini o şekilde nakavt etmiştim zamanında:D
|
Bence kapalı balkon veya güneyde balkon varsa koy. Sklamenler orman çiçeğidir. Ama onlar kültüre edilmiş ise bilemem.
|
salonda camın önüne koydum.Kalorifer peteginden 30-40 cm uzagında.
|
Suzan7 sıcaklığı kalorifere yakınlığı ile değerlendirmeyin. Odanın genel ısısı olarak düşünün bu durumda Nariçini destekliyorum.
|
ne peygamberler, ne de çan çiçekleri
ne de buhurumeryem; hep korku çiçekleri oldu saksılarımızı süsleyen. behçet necatigil Buhurmeryem=tavşankulağı=sıklamen, hoş değil mi;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025