agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Siklamen (Cyclamen) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/6744.htm)

semvayt 15-01-2016 15:29

Teşekkürler Musk, tam bir temizlik yaptım biraz da toprağını eşeledim ki hava alsın ve pencere dışına bıraktım pazartesi sonucu göreceğiz, inşallah tekrar kendine gelir.

musk 15-01-2016 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semvayt (Mesaj 1433429)
Teşekkürler Musk, tam bir temizlik yaptım biraz da toprağını eşeledim ki hava alsın ve pencere dışına bıraktım pazartesi sonucu göreceğiz, inşallah tekrar kendine gelir.

Aşırı su kökleri çürütmediyse yapraklanacaktır tekrar da, tabi bu bugünden yarına olmaz.

black_flood 17-01-2016 18:15

semvayt bu sendeki bitkilere hiç üstten su verdin mi bilmiyorum ama geçen sene ben verdiğimde aynı sorun baş göstermişti bu nedenle kurtaramamıştım. eğer öyle bir hata yaptıysan yumruyu kontrol et yumuşama var ise işin zor tohum kapsülleri olgunlaşmayı başarabilirse tohumdan yetiştirirsin artık. ben doğal türünü arıyorum 2 senedir ama bulmak nasip olmadı onlarda bu tarz nazlanma yok doğal ortam şartlarında koy dışarıya yaşıyor sorunsuzca bu hibritler maalesef çok narin ve çok fazla mineral ihtiyacı duyuyor.

semvayt 18-01-2016 08:37

black flood, pazardaki çiçekçiden aldım, sıklameni sürekli yağmurlama suluyorum dedi ben de fısfıs yapıyorum, bu çiçek merakı beni ve çiçekleri telef ediyor sanırım, her tür ayrı toprak yapısı istiyor ama o kadar bilgili değilim en son aldığım stefanotisin de yaprakları sararmaya başladı

semvayt 18-01-2016 08:39

teşekkürler musk, bakalım inşallah çürütmemiştir, sabırla bekleyeceğim bugün de kar başladı gerçi soğuğa dayanıklı diyorlar, içerdeki sağlıklı sıklamen bugün işe geldiğimde yapraklarını sararmış olarak buldum dışarı alayım dedim ama bir anda sıcak ortamdan karlı havaya çıkarmak şok etkisi yapar diye korktum

black_flood 20-01-2016 15:15

yağmurlama sulamayı da tamamen iptal et yaşayacağı varsa bile yaşamaz ölür zaten. ilk defa havanın eksi olmamasına rağmen var olan 4 sıklamen bir tanesi tamamen dondu bu nasıl bir adalet ise doğada iç mekana transferini yaptım sağ kalanları -6 derecede donmadı ama 0 derece olmayan havada 1 gecede don vurdu.

duy-gu 20-01-2016 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi black_flood (Mesaj 1433868)
semvayt bu sendeki bitkilere hiç üstten su verdin mi bilmiyorum ama geçen sene ben verdiğimde aynı sorun baş göstermişti bu nedenle kurtaramamıştım. eğer öyle bir hata yaptıysan yumruyu kontrol et yumuşama var ise işin zor tohum kapsülleri olgunlaşmayı başarabilirse tohumdan yetiştirirsin artık. ben doğal türünü arıyorum 2 senedir ama bulmak nasip olmadı onlarda bu tarz nazlanma yok doğal ortam şartlarında koy dışarıya yaşıyor sorunsuzca bu hibritler maalesef çok narin ve çok fazla mineral ihtiyacı duyuyor.

Aydın Söke'de bulunan Priene antik kentini Ekim ayları gibi gezme şansım olmuştu. Her yerde minik mor siklamenlerden vardı. Çiçekleri piyasada çiçekçilerde ve yapı marketlerde satılanların 1/3'ü kadardı ve neredeyse hiç yeşil yaprakları yoktu sadece çiçekten ibaretlerdi.

musk 20-01-2016 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semvayt (Mesaj 1433988)
black flood, pazardaki çiçekçiden aldım, sıklameni sürekli yağmurlama suluyorum dedi ben de fısfıs yapıyorum, bu çiçek merakı beni ve çiçekleri telef ediyor sanırım, her tür ayrı toprak yapısı istiyor ama o kadar bilgili değilim en son aldığım stefanotisin de yaprakları sararmaya başladı

Pazardaki çiçekçi, Ahmetten alıp Mehmede sattığı için çiçek sulama bilgisi de zarzavat sulamaktan ileri gidemeyecektir.
Siklamenleri sularken mümkün mertebe suyu yumru etrafından saksının dış çeperine doğru vererek yapmak daha iyidir. Yaprakları, çiçekleri ise fazla suyla temas ettirmemekte fayda var.

black_flood 22-01-2016 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1434486)
Aydın Söke'de bulunan Priene antik kentini Ekim ayları gibi gezme şansım olmuştu. Her yerde minik mor siklamenlerden vardı. Çiçekleri piyasada çiçekçilerde ve yapı marketlerde satılanların 1/3'ü kadardı ve neredeyse hiç yeşil yaprakları yoktu sadece çiçekten ibaretlerdi.

zaten hibritler gibi yıl boyu çiçekli olmuyorlar doğal olanları daha önce 2 yıl bakmıştım daha sonra taşındığımızda kaybolduydu.

eceyıldız 31-01-2016 12:25

Bebek

1 Eklenti(ler)
İki yıl sonra topraktan çıkan sıklemen fidesi

Sûz-i Dilârâ 14-02-2016 18:34

1 Eklenti(ler)
Sayın hocam100'den aldığım yabanî siklamenim çiçek açtı, mini mini bir şirine, nasıl seveceğimi şaşırdım cimcimeyi;) çok tatlı...

Zehraylmz 15-02-2016 21:23

Merhaba benimde sıklamenim var ama hediye geldiğinde çiçekliydi,çiçekleri solduktan sona birdaha açmadı ekimde 2 yıl olacak.yaptak veriyor sürekli ama çiçek yok

supernova34 22-02-2016 23:26

1 Eklenti(ler)
Merhaba,geçtiğimiz kasım ayında aldığım sıklamenlerin son durumunu paylaşmak istedim,uzun süre havadar,serin ve güneş gören iç mekanda baktım,havanın biraz ısınmasıyla dün dış mekana aldım..Çiçeklerini tamamen döktükten sonra iki ay içinde tekrardan ,tomurcuklanıp çiçeklendi,kısa sürede edindiğim tecrübe,uygun şartlar ,ısı(serin ortam),güneş,uygun hava sirkülasyonu sağlandıktan sonra bakımı kolay bir bitki.

yeşilaşk 05-03-2016 10:57

1 Eklenti(ler)
Eklenti 598668
Bereketli bir cyclamen sezonuydu :))

murphyjess 05-03-2016 15:01

1 Eklenti(ler)
Bu siklamenim 5-6 yıldır bende, çok güneşli balkonumun en az güneş gören yerinde (öğleden sonra 1 saat kadar) duruyor, uzun saksıya almaktan başka hiç bakım yapmadım (kızımın doğumundan sonra 4 yıl boyunca sulamak dışında hiç bir çiçeğimle ilgilenemedim), hiç besin de vermedim.. Yaz kış sürekli yemyeşil ve yazın bile çiçekli.. Ama son 2 senedir çiçekleri yaprakların altında saklanıyor, çiçek sapları boyca daha kısa oluyor.. Mutlaka bir sebebi vardır, fikir verebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
(Bu arada artık kızım büyüdüğü için vakit bulabiliyorum ve sevgili çiçeklerime sabırları için şükranlarımı ileterek hepsini ayrı ayrı bakıma aldım :))

ahsensukran 10-03-2016 15:17

1 Eklenti(ler)
Benim guzel cicegimde yapraklarinin altinda kalıyor. Aldığımda iki çiçegi vardı. Çok büyüdü kızım. Ama
Ne yapmam lazım bilmiyorum

A_NOMAD 10-03-2016 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahsensukran (Mesaj 1445912)
...Ne yapmam lazım bilmiyorum

Yaprakları, elinizle çiçeklerin altına alabilirsiniz :)

ahsensukran 10-03-2016 19:29

Cicek saplarının boyu kısaa, yapraklarla aynı boyda kaldı cogu çiçeğim. Bu hali bile çok güzel ;)

Elbereth 11-03-2016 19:08

Bu da benim güzel kızım :)

1 Eklenti(ler)
Eklenti 599759

sardunya18 24-03-2016 12:10

1 Eklenti(ler)
Son günlerini yaşasada hâlâ çok güzel inşaallah sene ye başka renklerini edinirim :p

sardunya18 15-05-2016 11:34

1 Eklenti(ler)
Merhabalar sizin siklamen ler ne durumda hâlâ toprağını değiştirmedim tohum kapsülleri mız baya bir iri kurudukça suluyorum .Balkonun güneş görmeyen köşesinde duruyor .Acaba saksısını ne zaman değiştirsem

nimo 19-05-2016 15:44

Diktiğim sıklamen yumrusu 4 yerden yeserdi. 2 tanesi 1 karış kadar uzadı sonra daha da gelişme olmadı. Sadece yeşil ince bi cubuk şeklinde kaldı. Sizce normal mi bu durum? Üst kısmı da kurudu

nimo 19-05-2016 15:55

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimo (Mesaj 1462957)
Diktiğim sıklamen yumrusu 4 yerden yeserdi. 2 tanesi 1 karış kadar uzadı sonra daha da gelişme olmadı. Sadece yeşil ince bi cubuk şeklinde kaldı. Sizce normal mi bu durum? Üst kısmı da kurudu

Eklenti 613211

Bu sekilde sadece cubuk gibi uzadı 1 haftadır böyle sabit kaldı ve ucu kurudu

£kin 19-05-2016 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1461779)
Merhabalar sizin siklamen ler ne durumda hâlâ toprağını değiştirmedim tohum kapsülleri mız baya bir iri kurudukça suluyorum .Balkonun güneş görmeyen köşesinde duruyor .Acaba saksısını ne zaman değiştirsem

Şuan toprak değişiminin tam zamanı

nimo 19-05-2016 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi £kin (Mesaj 1462961)
Şuan toprak değişiminin tam zamanı

Benim soruma da cevap verir misiniz

Sûz-i Dilârâ 19-05-2016 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimo (Mesaj 1462960)
Eklenti 613211

Bu sekilde sadece cubuk gibi uzadı 1 haftadır böyle sabit kaldı ve ucu kurudu

Bu siklamen değil ama:(

£kin 19-05-2016 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimo (Mesaj 1462974)
Benim soruma da cevap verir misiniz

Valla ben böyle bir sıklamen hiç görmedim. İstersen bekle bakalım büyüyünce ne çıkacak. [emoji6]

£kin 19-05-2016 18:23

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7a2a7323d4.jpg

Yavru sıklamenlerim. Tohumdan yetiştiler ve hiç seninki gibi olmadılar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nimo 19-05-2016 18:48

Ben de anlamadım. Yumru olarak geldi. Kızımın bahçesinden almıştım kibrista. Aynı siklamen gibiydi

ahsensukran 03-06-2016 11:05

Kışın aldiğimda üzerinde bolca çiçekleri olan sıklamenim bir türlü yaza geçiş yapamadı. Üzerindeki bütün yapraklari dökmeden yerine yenilerini çıkarttı. Ben sulamamakta ısrar ettim ama çiçeğim buyumek için çabaladı. Şu an uzeri yaprak dolu ve cicek tomurcukları var. Bu sıkmende bi gariplik var

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025