![]() |
Alıntı:
Şu anda soğuk odadalar ama hava çok soğuk olduğu için pencereyi açamıyorum. Kütahya'nın meşhur soğuğunu duymuşsunuzdur, geceleri don oluyor, ben de o yüzden balkonda bırakamıyorum. Sabah balkona koyup gece almayı denedim ama mesai 8 de başladığı için sabah dışarı çıkarmam mümkün olmuyor, eve geldiğimde de akşam olmuş oluyor zaten. Balkonda dursalar sürekli sizce donlara da dayanabilir mi? 3 hafta 1 ay oldu yaklaşık alalı, 1 kere suladım. Sanırım sizin dediğiniz 'Gri Çürüklük' benimkilerde mevcut. Saksıları çok küçük şu an çiçekliler, saksı değişimi çiçekliyken uygun olmaz biliyorum ama acaba toprağını değiştirsem mi :confused: |
1 Eklenti(ler)
Sayın ÖzlemA nın kırmızı sıklemeni cinsinden bir sıklemenden almış olduğum tohumları bu gün saksıyla buluşturdum. Bakalım ne zaman çimlenecek.
Eklenti 459691 |
on onbeş yıl önce bir arkadaşım vardı sobanın yanında bir fiskosu vardı sıklamenleri hep onun üzerindeydi çok güzel çiçekler açardı ben yıllarca uğraştım ne sıcakta ne soğukta bir türlü yetiştiremedim
|
ilk siklamenimi bende kaybettim yapraklari sararirdi sonra ben 20 günlügüne sehir disina gidince esim suyu tam yumrunun üzerine verince cürümüs.
simdi 2 tane siklamenim var 2 tane de tohumdan yetistirdigim yavrularim var :) birisi tan 1 sene oldu benimle. en kisa zamanda sizinle fotografari paylasirim. sevgilerimle |
Alıntı:
|
Sıklamenlerim iyiye gitmiyor, gündüz balkona koyup gece alıyorum, soğuk odada pencerenin önündeler, fotoğraflarını göndermiştim, ne yapmalıyım bilemedim :( Lütfen yardım edin :(
|
Benimki sıcaklık eksiye düştüğünde bile açık balkonda (en çok -3 dereceyi gördü gerçi) gayet iyi durumda. Havanın 5-6 derece olduğu günlerde suluyorum. Nadiren yani. Toprağını değiştirmediğim için satın aldığımda saksısında olan sünger gibi toprakla yaşamaya devam ediyor. Kütahya'nın soğuğunu bilemediğim için bir şey diyemiyorum.
|
Alıntı:
|
3 yıldır saksıda siklemenim var 3 yıldırda çok güzel çiçek açıyor soğuğa bayılıyor
;) |
Dün yapı marketlerin birinden 3 adet aldım balkonuma astım. Biraz pörsümüşlerdi kapalı mekanda. Balkonda soğukta canlanmışlar bütün gece. Çiçek coşturanlarınların çiçekli bitkiler için olanlarından da aldım yanında. Baka baka doyamıyorum uyandığımdan beri :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim siklemenlerim durmadan çiçek açıyorlar gayrette sağlıkçılar alalı 2 ay oldu beyazda saglıklıda çiçekleri dökülmeye yakın biraz çirkin olsada oda çok güzel bence :p:D
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sizce bu nedir?Tohum kesesi mi?hep aynı boyda büyümüyor bir bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim:D
|
sn salihcan dogru tespit ettiniz o bir tohum kesesi benimde ayni sekilde 3-4 tane var öyle ayni boyda duruyorlar bakalim büyüyecek mi.
gecen sene 2-3 taneden tohum aldim simdi o tohumlardan yavrularini da yetistiriyorum. sevgilerimle |
Teşekkür ederim sn shenile
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sn.feslegen sürekli yer degistirmeyin toprak cok islaksa kurumasini bekleyin bence altan sulama yapin.
bunlari size birkez daha yazmistim sanirim fazla ciceginizi didiklemeyin bence eger ki topragi cok islaksa kuru toprak koyun üzerine. bide son halini eklerseniz daha iyi bilgi vere biliriz sevgilerimle |
Sn shenile katılıyorum ama alttan sulama bazen çürümeleri daha da çoğaltıyor bitki bir ortama alıştımı yerini kesinlikle değiştirmeyin hem siklemen hemde diğer bitkiler içinde böyle :D
|
Teşekkürler sn shenile ve salihcan. Dediklerinizi uygulayacağım,en kısa zamanda da fotoğraf ekleyeceğim. İnşallah kurtarabilirim :(
|
cyclamen
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim cyclamenlerim pembe olan 1 senedir benimle kirimizi olan mini cyclamen 1 ay oldu alali.
yavru cyclamenler de biri pembenin tohumundan diyerini de teyzemden aldim beyaz cyclamenin tohumundan yetistirmis. |
Sn shenile bu tohum kesesi ne kadar büyüyecek?ne zaman olgunlaşacak?keselerden kaç tohum çıkar bu arada bazen benim beyaz siklemenim çiçekleri geçtikten sonra çiçekleri birlikte kese oluşacak yerde düşüyor şuana kadar bir tane kese oluşturdu normal mi ? şimdiden teşekkür ederim
|
sn. salihcan tohum keseleri baya bir büyüyor misketten az birsey daha büyük olup agizlari aciliyor internette cyclamen tohumu diye yazarsaniz fotograflardan göre bilirsiniz.
benim ciceklerimde kese olusmadan dusuyor,cicekler büzüsüyor onlari cekip kopariyorum bazen de hala diri oldugu halde düsüyor o zaman da kese olusuyor iste bu gayet normal birsey kendi keyfi nasil isterse öyle davraniyorlar :) . bir keseden vallah ne desem yalan olur sn. salihcan kesenin icindeki tohuma bagli bir de tabi ektikten sonra tutup tutmamasina da bagli. bende ilk defa tohumdan ürettim bende bilmiyorum acaba tek bir yapraktan mi yumru oluyor yoksa hepsi bir mi yumru olusuyor onu da bilmiyorum lakin tek bildigim onlari yetistirip görücegim olmam. sevgilerimle |
Çok teşekkür ederim sn shenile
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,sıklamenlerimin son halleri, durum vahim sanırım :(
Eklenti 462337 Eklenti 462338 Eklenti 462339 Eklenti 462340 Eklenti 462341 |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Ben sıklameni aldığımda birkaç gün içerde tutmuştum yapraklar sararmaya başlayınca hemen pencere önüne, dışarı koydum sararma durdu. Bence dışarda kalmayı seviyor. Ayrıca alalı bir ayı geçti ve sadece 2 kez suladım diyorsunuz, az bence.. Bu aşamaya geldikten sonra toparlar mı kendilerini bilemem.
|
Sevgili fesleğen benim de bir sıklamenimin durumu yapraklar güzel fakat çiçekleri boyunlarını büktü, sorayım derken sizin mesajınızı gördüm. Benim çiçeğim de soğuk camekânda duruyor bugün dışarı çıkarttım. Acaba kapalı yerde oldukları için mi böyle oldular?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025