![]() |
Bir de Amaryllis'im var (Hyperastrum Papillo)
O daha emin bir şekilde gidiyor. Birkaç tane daha bitkim var, yumruköklülerden, adları sanları pek duyulmamış. Zaman içinde gelişmelerin ışığında bahsederim. |
Teşekkür ederim.Umarım en iyi şekil de gelişirler.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
ben de bugün bahçeye gittim ancak ters lalelerden henüz hareket yoktu.
galanthus, colchicum attica, gagea çiçek açmış durumdaydı. lale ve sümbüller patlamıştı. |
1 Eklenti(ler)
;)Sn.Kharel iklim farkı, burası İzmir
Nurek'i yine güneşe çıkardım, hava alması için. Eklenti 191648 Umarım sağlıklı bir yumru üretir de bu sene olmasa da seneye şu beyaz çiçeğini görürüz.:( |
Alıntı:
|
Yumruyu kapatmaya korkuyorum, ortada kuflenme oluyor.
Kontrolüm dışında çürür diye bakıyorum her gün ve kürdanla zarar vermeden küfleri alıyorum. Umarım nankörlük etmez ve güzelce gelişir. |
Bence de kapatma bellimi olur, sanmıyorum nankörlük edeceğini bak güzel güzel büyüyor annesi :D
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Gecen yil Hocam100 den aldigim Ters Laleler sonunda,yuzlerini gostermeye basladi. |
Fritillaria uva-vulpis açtı.
Işık az olduğundan resim çekemedim. Yarın sunarım. İzmir malüm sıcak, sürpriz sayılmaz. |
2 Eklenti(ler)
Fritillaria uva-vulpis
Eklenti 199337 Aynı sepette ama adını bilmiyorum. Eklenti 199338 Açacak ama renk belli değil. |
Bu adıyaman lalesi fritellaria persica ama çiçek vermeyecek.Çiçeği oluşmamış.Bazen bu durum oluyor.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba..
Benim TERS LALE lerim.bu boyuta geldiler..Havanin yagisli gecmesi dolayi cok az gelsitiler gibime geldi.Fotograftakliler iki ayri Ters Lale ve Adiyaman Lalesi.. |
Sn.Sarıgöz sizin de ilk fotoğraftaki maalesef açamayacak. Ters Lalelerin yapraklarında problem var gibi göründü bana? Uçları sararmış ve yaprak formunda problem var gibi. Hani şeftali ağaçlarındaki yaprak buruşukluğu hastalığı gibi.
|
Sayin Limon.1 fotodaki ADIYAMAN LALESI..Mor renk acandan
Digerleri acmamis olan Ters lale,digeri ise.bizim kopekler daha ufak iken basmislardi uzerine,o yuzden de sanirim degisik cikti.Artik kismetimize.Zaten o yuzden paylasiyorum.Ilk kez yetistiriyorum ayrica..Bilgi icin sagolun sayin Limon |
Ayrica havalarin yagmurlu ve hafifce soguk olmasi da etkiler arasinda.Kuzey Bulgairstanda bulunuyorum .
|
Üzeri filzlenme aşamasında basılırsa bu tür sorunlar olması normaldir.Ayrıca yağmurun fazlası zararlıdır.
|
Mevlut hocam,az da olsa beni motive ettiniz. Ters Laleyi suya koyacagim..Verdiginiz bilgi icin de tesekkur ediyorum..
|
Sayın hocam100
Sizden aldığım 2 ters lalenin görüntüsü 154 nolu mesajın 2. resimdeki halindeler ve siz onlar açmayacak demişsiniz çok üzüldüm. Boyları uzadı ben her gün ne zaman çiçeğe geçecek diye beklerken hayal kırıklığına uğradım. 2 tane de küçük mor olandan almıştım onlar açtı. Ters lale de ikinci hayal kırıklığım. |
Benol hanım anlayamadım bir şey ki havaların çok soğuk olmadığı yıllarda persica ters lalemin malesef çiçek açmama duurmu oluyor.Bunun sebebini anlayamıyorum.Sanıyorum ki daha soğuk iklim istiyor.Ben de de çok azçiçek çiçek açtı bu yıl.Halbuki geçen sene çoğu açmıştı.
|
Evet olabilir yüksek rakımlı bölgede yetişen bir çiçek. Trabzon'da açmazsa İzmir'de hiç açmaz. Acaba İzmir'de açan ters lale var mı? Merak ettim şimdi.
|
Merhaba
Benim bulundugum BG en yuksek 4 veya 5 sirada olan rakimdir.Ters lalem telef oldu cok buyuk firtina yuzunden,ki hocamin yazdigi gibi suya koydum ve acti.Adiyaman lalesi de acmayacak,yazildigina gore.Gorunen o ki bu yil cicek goremeyecegim.Toprak drenajli ve gayet guzel gelistiler gibi.Dun cok kar vardi ve sulu olmasi da cabasi.Su ihtiyacini bolca karsiliyor,ben sulamadan. Sorun ne olabilir acaba?Mevsimlerin degismesi ,bunu etkiler mi ? |
Sarıgöz hanım malesef iklimler çok değişgenlik göstermeye başladı.Bu yüzden sorun yaşıyoruz.Toprakta sorun yok.Biraz daha rüzgarı az alan yere ekin,bir de öyle deneyin bakalım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da eskişehirde bulunan bir frit türü
|
Sn. Kharel çok zarif bir çiçek, botanik olarak sınıflandırmadaki yeri nerede acaba?
Latince ismini öğrenebildiniz mi? Sn. hocam100, bu sene açmayan lalelerimizi topraktan söküp mü saklıyalım? Sökeceksek uygun zamanı söylermisiniz:confused: Saygılar. |
4 Eklenti(ler)
Ters lalemin bir değişk türü de nihayet açtı.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu Fritillaria uva-vulpis türüdür.Bildiğinizi tahmin ederek yazmamıştım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025