![]() |
Müge abla harikalar ;) Allah nazarlardan saklasın babanneminde olurdu eskiden kapının önüne tahtanın üstüne sıralardı onları 10 12 tane şekerpare derler bizim buralarda eski bi türdü babannemdekiler hoş ozamanlar herkesde o çeşit vardı ince tırtıklı yapraklı, kocaman çiçeği olan açık pembe renkliydiler :) Yumruları koskocaman olurdu hiç abartmıyorum yetişkin bi insanın avcunu doldururdu babannemdekilerin yumruları tabi 8 10 seneliktiler :) Şimdilerde hiç biyerde yok o eski şekerpareden herkesinkiler körlenmiş :(
|
O tarif ettiğin çiçeğin hem kırmızısı hem de pembesi var buralarda.Adını tahmin et:
Çavuş-jandarma.İrice olanı çavuş,küçük olanı jandarma. |
Alıntı:
|
Begonya yumrusu aldım.Nisan başında ektim ama hala hiç birşey vermedi. Soğan sağlam duruyor bunun bir süresi varmı begonyalar böyle geçmi filizlenir?
|
Sanırım biraz geç dikmişsiniz.Ama hala filizlenme şansı var.Annem soğanları kışın hiç saksılardan çıkarmadı.Hala patlamadılar.Ben tahminen1 - 1.5 ay kadar önce soğanları çıkarıp tekrar dikmiştim.Benimkiler patladı.İnşallah sizinki de filizlenir.
|
Alıntı:
|
Edasu hanım,elinize hafifçe sıkarak yumruyu kontrol edin.Sert ise sağlıklıdır,yumuşak ise çürümeye başlamıştır.Zaten çürümüşse,sıkıldığında pis kokulu bir sıvı çıkarabilir.Buruşmuş olması susuzluğa da işaret edebilir.Kolay gelsin.
|
Dediğiniz gibi sıktım ama birşey çıkmadı ama yumuşak. Yoksu su vereyimmi ne dersiniz?
|
Alıntı:
|
Sevgili edasu ve fagus sylvatica,begonyalarınız içeride mi,dışarıda mı?Filizlenmek için uygun sıcaklığı bulamamış olabilirler.Ben yumruları dikince önden güneş gören,arkadan da kalorifer ılıklığı alan bir pencere önünde filizlenmelerini bekledim.Filizler görününce direk güneşten aldım.Yine oda ortamında 25 nisana kadar tuttum.Alışmaları için çıkardım.Şuanda kuzeye bakan merdivendeler,sabah 10'a kadar güneş görüyorlar.Toprağı kuruyunca suluyorum.
Sanırım Manisa ve Bandırma'nın iklimiyle yakınızdır.Birde yumrularınızda patlamış göz ucu varmı diye kontrol edin.Ben biraz daha bekleyelim derim. |
İkisi de dışarıdaydılar ama biri patlamıştı. O sırada havalar biraz serindi ondan olabilir ama altını delmeyi unuttuğum için zarar görmesinden korkuyorum aslında.
|
benim begonya dışarda güneş alan yerde üzerinde ekerken iki göz vardı aynen öyle duruyor hiç değişiklik olmadı. bunu büyütürsem çok mutlu olcam
|
Yanlışım varsa bilenler düzeltsin.Bence fagusun begonyası sudan,edasununki susuzluktan şikayetçi gibi görünüyor.Sevgili fagus siz saksıyı değiştirin,sevgili edasu siz de sulamayı düzenli ve biraz fazlaca yapın.İnşallah bitkileriniz canlanır.
|
merhabalar :rolleyes: yaklaşık 1 ay önce aldım begonyalarımı gayet güzellerdi ve gelişim gösteriyorlardı ben de dedim beni sevdiler :cool: ama son 1 haftadır gelişimleri gözle görülür şekilde durdu yani yaprakları kurumakla sararmak arası kaldı ve galiba soluyorlar. açıkcası bilinçsiz bir şekilde yapraklarını budadım ondan sonra oldular böyle. şimdi ben solmamaları için ne yapmalıyım ? havalar ısındı diye 2 güne bir suluyorum o yüzden mi acaba ?
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 399143 az önce fotoğrafını koyamamıştım şimdi daha iyi açıklanır galiba derdim
|
Alıntı:
|
Sayın bay tömürcek çok fazla güneş almıyor öğleden sonra 2 saat anca güneş görüyor fakat sulama işlemini dikkate alacağım teşekkür ederim. Ne kadar sıklıkla sulamalıyım peki ? Haftada 1 iyimidir ?
|
Alıntı:
Sulamayı da haftada bir yapın demek te yanlış olur aslında neden derseniz toprağın yapısıyla alakalı yani geçirgendir 3 günde kurur geçirgen değildir 10 günde kurur ozaman şöyle söyliyim parmağınızı ilk boğumuna kadar toprağa batırın eğer ıslak ya da nemliyse sulamayın ama bu hissi vermiyorsa toprak, çok abartmadan sulayın unutmayın suyu sevmez :) |
İlginize çok teşekkür ederim bay tömürcek ;) dediklerinizi yapacağım çok sağolun :)
|
tamam dediiniz gibi ben sulamaya başlayım.Haftada bir sulasam olurmu? yoksa toprak kuruduğunda sulayım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Begonyalarınız çok güzeller ;) Ama başlık olarak yanlış yere yüklemişsiniz sanırım çünkü bu begonyalar yumrusuz yumrulu begonya değiller :)
|
şeker begonyaları da sonbaharda yumru oluşturmuyorlar mı? :(
ben öyle biliyordum, araştırayım ve öğreneyim :) Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sabahları güneş doğarken yanmıyacakları şekilde yarım saat bir saat arası güneş(daha sonra aydınlık havadar cam balkondalar),toprağın üstü kurumaya başlayınca suluyoruz ve 15 günde bir sıvı besin...
|
Tek kelimeyle begonyalarınız muhteşem maşallah diyorum :):)
|
Sayın kgursan, lisianthus fideleriyle birlikte non-stop begonya da hediye olarak göndermiş ve çok sevindirmişti, özenle diktik gelişimini bekliyoruz ama burada fotoğrafları görünce daha da heyecanlandım ...Kamil bey e tekrar tekrar teşekkürler :))
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025