![]() |
4 Eklenti(ler)
Merhabalar... Sayın Dumlupınar’ın yukarıda bahsettiği Erzincan’dan aranıza yeni katılan bir çiçek sever ama özellikle kokulu çiçeklere ayrı bir ilgisi olan biriyim. Burada sayın Dumlupınar’a ayrıca çoook çoook teşekkür ediyorum çünkü bu muhteşem çiçeklerle beni buluşturduğu için. Yeni açan Frezyalarımın bir kaçının fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum. Eklenti 687160[ATTACH]Eklenti 687162[/ATTACH]Eklenti 687163
|
Merhaba,mükemmel çiçeklenmişler.Üstelik Erzincan'da.Emeklerinize sağlık...
|
Çok teşekkür ediyorum.Sizin çiçek soğanlarıyla birlikte hiç üşenmeden yazıp gönderdiğiniz yönerge sayesinde
|
Alıntı:
|
Sayın Dumlupınar çok sevinirim ve çok mutlu olurum. Size nasıl teşekkür ederim bilmiyorum
|
3 Eklenti(ler)
Mis kokulu,ince yapraklı bodur frezyalar çiçeklenmeye hazırlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Benim frezyalar yerinde sayıyor. Sanırım soğanları küçük. Belki bu yıl açmazlar:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bugün yine tomurcuk kontrolü yaparken farkettim, kendisi gelmeden gölgesi gelmiş :)
|
Alıntı:
Ayrıca soğanları çok temiz bir toprağa diktiğiniz belli oluyor.Bitki çok sağlıklı görünüyor.Hiç hastalık yapan oldumu? Merak ettim... |
Uyarınız için teşekkür ederim, tedbir alalım o zaman.
Hastalık yapan hiç yok şu ana kadar ama soğanların sadece birinde daha yeşerirken kıvrılmalar ve içe doğru büzüşme oldu, maalesef boy atamadı. Şu anda sadece toprak yüzeyinde cılız ve verimsiz halde duruyor. Diğerleri sağlam ve sağlıklı gelişiyor çok şükür. |
Arkadaşlar,frezya soğanlarını,özellikle kültür türleri temiz toprak veya temiz torfa dikmek gerekiyor.Daha önce kullanılmış eski toprak veya torfa dikilen soğanlar hastalık yapabiliyor.
Bugün,Sn.Sûzi Dilârâ'nın balkon sayfasında paylaştığı frezyalarında hiç hastalık olmadığını gördüm.Temiz torf kullandığı ile ilgili paylaşımını hatırlıyorum.Başka bir mesajında ise,frezya dikimlerinde temiz toprak kullanarak,hastalıkların önüne geçebileceğimizi belirtmişti. Bugün Sn.Melisa 16'nın paylaştığı frezyalarıda çok sağlıklı gelişim göstermişler.Ben bunda yine temiz toprak yapısının etkili olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu atladığımızı fark ettim.Bir kere daha sizlerede hatırlatıp paylaşmak istedim.Herkese Selamlar... |
Alıntı:
Sadece hmd kullanıcı isimli üyemiz Erzincan gibi karasal iklime sahip ilimizde frezyaları çok güzel çiçek açtırdığı için Mayıs sonu kendisi soğanları son paylaştığım üyemiz olacak... |
Sayın Dumlupınar çok teşekkür ederim. Kendimi çok şanslı hissediyorum
|
5 Eklenti(ler)
İzmir'de hava ılık ve güneşli olunca frezyaların keyfine diyecek olmuyor.
Benim için en zor olan fotoğraf çekmek.Elimden geldiğince yine bu güzellikleri görüntülemeye çalıştım. Ben fotoğraf yükleyemediğim için canım kızım Konya'dan siteye fotoğrafları yüklüyor. |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
4 Eklenti(ler)
Devamı...
|
1 Eklenti(ler)
Maşallah maşallah Sn. Dumlupınar daha açmadan coşmuşlar. Bizde de 2 gündür hava gündüzleri ılık ve güneşli gidiyor. Gölgemiz kendini gösterdi :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bugün çektiğim diğer fotoğraflar.Bunlarıda siteye oğlum Eskişehir'den yükledi.
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
3 Eklenti(ler)
Bende çok mutluyum, frezyalarım tomurcukta.. İnşallah kokusunu alıp, şeklini şemalini görürüm. Sayın Dumlupınar a tekrar teşekkür ederim...Frezyalarımı bağlamıştım, bilmem ki doğru mu..
Eklenti 687428 Eklenti 687429 Eklenti 687430... Bu arada sayın Dumlupınar, tohumdan yetişenler nasıl gözüküyor?..... |
Hepsi gayet güzel gelişmiş.Yan sürgünlerde oluşmaya başlamış.Bu aşamada yine ne kadar fazla güneş görürlerse o kadar fazla çiçeklenme olur.Tam güneş yan sürgünlerin sürüp güçlü çiçeklenmelerini, ayrıca çiçeklenme süresinin uzamasınıda sağlar.
Ekilen tohumlarda gayet güzel büyümüşler.Isırgan otları ilerleyen günlerde daha fazla gelişeceği için şimdiden onları saksıdan uzaklaştırın derim.Mini frezyalar gölgelenmeden tam güneş görsünler ki soğanlar seneye çiçek açabilecek iriliğe ulaşsınlar. Emeklerinize sağlık.Selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Bunlar tohumdan ürettiğim frezyalardan.
Balkonun alt demirlerine asılı 5 saksıdan 4 tanesi bu türe ait olanlardan... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin için öğleden sonra güneş alan kapalı arka balkon daha uygun görünüyor.Tekrar Selamlar... |
Sayın Dumlupınar çok teşekkür ederim ilginize, bilgilerinize ve gönderdiğiniz tohum ve soğanlar içinde... Sayenizde bu sene frezya kokusu alacağım;)... Saygılar bizden...
|
2 Eklenti(ler)
Uzun saksıdaki frezyalar mis kokulu bodur türe ait.
Diğer saksı çiçeklenmede sınır tanımayan ince yapraklı,çok hafif kokulu ebruli türe ait... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025