agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Frezya (Freesia) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4302.htm)

hmd 13-02-2019 10:49

4 Eklenti(ler)
Merhabalar... Sayın Dumlupınar’ın yukarıda bahsettiği Erzincan’dan aranıza yeni katılan bir çiçek sever ama özellikle kokulu çiçeklere ayrı bir ilgisi olan biriyim. Burada sayın Dumlupınar’a ayrıca çoook çoook teşekkür ediyorum çünkü bu muhteşem çiçeklerle beni buluşturduğu için. Yeni açan Frezyalarımın bir kaçının fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum. Eklenti 687160[ATTACH]Eklenti 687162[/ATTACH]Eklenti 687163

Dumlupınar 13-02-2019 11:06

Merhaba,mükemmel çiçeklenmişler.Üstelik Erzincan'da.Emeklerinize sağlık...

hmd 13-02-2019 14:27

Çok teşekkür ediyorum.Sizin çiçek soğanlarıyla birlikte hiç üşenmeden yazıp gönderdiğiniz yönerge sayesinde

Dumlupınar 13-02-2019 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmd (Mesaj 1558935)
Çok teşekkür ediyorum.Sizin çiçek soğanlarıyla birlikte hiç üşenmeden yazıp gönderdiğiniz yönerge sayesinde

Benim profil fotoğrafımdaki mis kokulu bodur türe ait frezya soğanlarından isterseniz,Mayıs sonu benden size hediye...

hmd 13-02-2019 18:11

Sayın Dumlupınar çok sevinirim ve çok mutlu olurum. Size nasıl teşekkür ederim bilmiyorum

Dumlupınar 13-02-2019 18:42

3 Eklenti(ler)
Mis kokulu,ince yapraklı bodur frezyalar çiçeklenmeye hazırlanıyor.

nevgül 13-02-2019 18:48

1 Eklenti(ler)
Benim frezyalar yerinde sayıyor. Sanırım soğanları küçük. Belki bu yıl açmazlar:(

Dumlupınar 13-02-2019 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1558997)
Benim frezyalar yerinde sayıyor. Sanırım soğanları küçük. Belki bu yıl açmazlar:(

Frezyalarınız ayazda kalmış.Bu yüzden yapraklar kısmen kararmışlar...Yapraklardan soğanların küçük olmadığı görünüyor.Saksıyı tam güneş gören alana alın.Soğuk ve ayazdan koruyun.Nisan ayında 7.yaprakla beraber çiçek açarlar.Selamlar...

aloe 14-02-2019 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1558968)
Benim profil fotoğrafımdaki mis kokulu bodur türe ait frezya soğanlarından isterseniz,Mayıs sonu benden size hediye...

Sayın Dumlupınar en birinci isteyen benim bunu sakın unutmayın ;) tabii mümkünse yönergeleri de olsun. ilk kez yetiştiricem de :rolleyes:

Melisa16 14-02-2019 14:59

1 Eklenti(ler)
Bugün yine tomurcuk kontrolü yaparken farkettim, kendisi gelmeden gölgesi gelmiş :)

Dumlupınar 14-02-2019 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1559078)
Bugün yine tomurcuk kontrolü yaparken farkettim, kendisi gelmeden gölgesi gelmiş :)

Aman dikkat edin.İstanbul için NTV hava durumu hissedilen sıcaklığı -2 derece olarak veriyor.Bu derece frezyaların tomurcukları için tehlikeli.Saksıyı korunaklı bir alana veya ısıtmasız bir odaya alırsanız iyi olur.

Ayrıca soğanları çok temiz bir toprağa diktiğiniz belli oluyor.Bitki çok sağlıklı görünüyor.Hiç hastalık yapan oldumu? Merak ettim...

Melisa16 14-02-2019 16:40

Uyarınız için teşekkür ederim, tedbir alalım o zaman.

Hastalık yapan hiç yok şu ana kadar ama soğanların sadece birinde daha yeşerirken kıvrılmalar ve içe doğru büzüşme oldu, maalesef boy atamadı. Şu anda sadece toprak yüzeyinde cılız ve verimsiz halde duruyor. Diğerleri sağlam ve sağlıklı gelişiyor çok şükür.

Dumlupınar 14-02-2019 18:46

Arkadaşlar,frezya soğanlarını,özellikle kültür türleri temiz toprak veya temiz torfa dikmek gerekiyor.Daha önce kullanılmış eski toprak veya torfa dikilen soğanlar hastalık yapabiliyor.

Bugün,Sn.Sûzi Dilârâ'nın balkon sayfasında paylaştığı frezyalarında hiç hastalık olmadığını gördüm.Temiz torf kullandığı ile ilgili paylaşımını hatırlıyorum.Başka bir mesajında ise,frezya dikimlerinde temiz toprak kullanarak,hastalıkların önüne geçebileceğimizi belirtmişti.

Bugün Sn.Melisa 16'nın paylaştığı frezyalarıda çok sağlıklı gelişim göstermişler.Ben bunda yine temiz toprak yapısının etkili olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu atladığımızı fark ettim.Bir kere daha sizlerede hatırlatıp paylaşmak istedim.Herkese Selamlar...

Dumlupınar 14-02-2019 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1559048)
Sayın Dumlupınar en birinci isteyen benim bunu sakın unutmayın ;) tabii mümkünse yönergeleri de olsun. ilk kez yetiştiricem de :rolleyes:

Arkadaşlar bir daha frezya soğanı paylaşımım olmayacak.Paylaşım konusunda bana özelden yazan arkadaşlara bu konuda mesaj yazdım.Herkese yetişebilme imkanım yok.Bana anlayış göstereceğinize inanıyorum.

Sadece hmd kullanıcı isimli üyemiz Erzincan gibi karasal iklime sahip ilimizde frezyaları çok güzel çiçek açtırdığı için Mayıs sonu kendisi soğanları son paylaştığım üyemiz olacak...

hmd 14-02-2019 20:45

Sayın Dumlupınar çok teşekkür ederim. Kendimi çok şanslı hissediyorum

Dumlupınar 18-02-2019 16:33

5 Eklenti(ler)
İzmir'de hava ılık ve güneşli olunca frezyaların keyfine diyecek olmuyor.

Benim için en zor olan fotoğraf çekmek.Elimden geldiğince yine bu güzellikleri görüntülemeye çalıştım.

Ben fotoğraf yükleyemediğim için canım kızım Konya'dan siteye fotoğrafları yüklüyor.

Dumlupınar 18-02-2019 16:34

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 18-02-2019 16:49

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 18-02-2019 16:54

4 Eklenti(ler)
Devamı...

Melisa16 18-02-2019 17:03

1 Eklenti(ler)
Maşallah maşallah Sn. Dumlupınar daha açmadan coşmuşlar. Bizde de 2 gündür hava gündüzleri ılık ve güneşli gidiyor. Gölgemiz kendini gösterdi :)

Dumlupınar 18-02-2019 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1559472)
Maşallah maşallah Sn. Dumlupınar daha açmadan coşmuşlar. Bizde de 2 gündür hava gündüzleri ılık ve güneşli gidiyor. Gölgemiz kendini gösterdi :)

Sizin frezyalarda MAŞALLAH leke yok.Harika büyüyorlar.Mart ayının 2.haftasında çiçeklenme başlar.Selamlar...

Dumlupınar 19-02-2019 11:50

4 Eklenti(ler)
Bugün çektiğim diğer fotoğraflar.Bunlarıda siteye oğlum Eskişehir'den yükledi.

Dumlupınar 19-02-2019 11:51

3 Eklenti(ler)
Devamı...

Selma_321 19-02-2019 15:29

3 Eklenti(ler)
Bende çok mutluyum, frezyalarım tomurcukta.. İnşallah kokusunu alıp, şeklini şemalini görürüm. Sayın Dumlupınar a tekrar teşekkür ederim...Frezyalarımı bağlamıştım, bilmem ki doğru mu..

Eklenti 687428

Eklenti 687429

Eklenti 687430...

Bu arada sayın Dumlupınar, tohumdan yetişenler nasıl gözüküyor?.....

Dumlupınar 19-02-2019 18:48

Hepsi gayet güzel gelişmiş.Yan sürgünlerde oluşmaya başlamış.Bu aşamada yine ne kadar fazla güneş görürlerse o kadar fazla çiçeklenme olur.Tam güneş yan sürgünlerin sürüp güçlü çiçeklenmelerini, ayrıca çiçeklenme süresinin uzamasınıda sağlar.

Ekilen tohumlarda gayet güzel büyümüşler.Isırgan otları ilerleyen günlerde daha fazla gelişeceği için şimdiden onları saksıdan uzaklaştırın derim.Mini frezyalar gölgelenmeden tam güneş görsünler ki soğanlar seneye çiçek açabilecek iriliğe ulaşsınlar.

Emeklerinize sağlık.Selamlar...

Dumlupınar 19-02-2019 20:52

4 Eklenti(ler)
Bunlar tohumdan ürettiğim frezyalardan.

Balkonun alt demirlerine asılı 5 saksıdan 4 tanesi bu türe ait olanlardan...

Selma_321 20-02-2019 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1559621)
Hepsi gayet güzel gelişmiş.Yan sürgünlerde oluşmaya başlamış.Bu aşamada yine ne kadar fazla güneş görürlerse o kadar fazla çiçeklenme olur.Tam güneş yan sürgünlerin sürüp güçlü çiçeklenmelerini, ayrıca çiçeklenme süresinin uzamasınıda sağlar.

Ekilen tohumlarda gayet güzel büyümüşler.Isırgan otları ilerleyen günlerde daha fazla gelişeceği için şimdiden onları saksıdan uzaklaştırın derim.Mini frezyalar gölgelenmeden tam güneş görsünler ki soğanlar seneye çiçek açabilecek iriliğe ulaşsınlar.

Emeklerinize sağlık.Selamlar...

Çok teşekkür ederim, sayın Dumlupınar ilginize. Frezyalarım kapalı arka balkonda duruyor, öğleden sonra güneş alıyor. Ön balkon açık ve öğleye kadar güneş alıyor. İşte emin olamıyorum, ön balkona alsam Ankarada gece soğuğundan bir şey olur mu ki?

Dumlupınar 20-02-2019 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1559664)
Çok teşekkür ederim, sayın Dumlupınar ilginize. Frezyalarım kapalı arka balkonda duruyor, öğleden sonra güneş alıyor. Ön balkon açık ve öğleye kadar güneş alıyor. İşte emin olamıyorum, ön balkona alsam Ankarada gece soğuğundan bir şey olur mu ki?

Evet olur.Ankara'da açık balkonda gece soğuğundan başka gündüz soğuğundan bile çiçek sapları etkilenebilir.

Sizin için öğleden sonra güneş alan kapalı arka balkon daha uygun görünüyor.Tekrar Selamlar...

Selma_321 20-02-2019 10:18

Sayın Dumlupınar çok teşekkür ederim ilginize, bilgilerinize ve gönderdiğiniz tohum ve soğanlar içinde... Sayenizde bu sene frezya kokusu alacağım;)... Saygılar bizden...

Dumlupınar 20-02-2019 10:31

2 Eklenti(ler)
Uzun saksıdaki frezyalar mis kokulu bodur türe ait.

Diğer saksı çiçeklenmede sınır tanımayan ince yapraklı,çok hafif kokulu ebruli türe ait...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025