![]() |
4 Eklenti(ler)
Yola devam...
|
3 Eklenti(ler)
Dün sabah çektiğim 3 fotoğraf daha...
|
2 Eklenti(ler)
Yeni bir tür daha...İlk fotoğrafın sağ üst köşesinde yarın açacak bir yeni bir tür daha...
|
2 Eklenti(ler)
Bunları pazardan aldım. En çok kokan türden biri katmerli sarı.
|
1 Eklenti(ler)
Selam canlar benimde freesia
|
5 Eklenti(ler)
Hepsi tohumdan ürettiklerim...
|
2 Eklenti(ler)
Bu iki fotoğraf kültür türler...
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim bir tür daha.Açmak üzere...
|
5 Eklenti(ler)
Bu son 5 fotoğraf yine tohumdan ürettiklerim...
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim yeni bir frezya daha açmak üzere.
|
2 Eklenti(ler)
En son açan 2 tür bir arada...
|
Başıma gelen komik ve güzel olayı anlatıyorum. Sayın Gürkan abimin bana hediye ettiği ve bende elimde bir kaç tane kurtardığım soğanları ayrı ayrı ekmiştim. Benim kendime ait sarı koyu pembe ve kırmızı frezyalarım vardı bu sene aralarından dibi sarı ana hatları pembe kokusuz bir frezya çıktı bundan 2 sene önce 2-3 kendi elde ettiğim tohumu toprağa rastgele atmıştım işte o minik tohumlar bana bu sürprizi yaptı. Şoklar içindeyim ve tüm çiçekleri rastgele tozladım sanırım tohumla yeni varyete üretme işine giriyorum :D
|
4 Eklenti(ler)
Hava serin.Bolca sulandılar.Akşam keyfi yapıyorlar...
|
2 Eklenti(ler)
Akşam saatlerinde açmış...
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı bu sabah çektim.Bunu paylaşmayı unutmuşum...Kırmızı uzun saksı balkon demirine asılı ebruli tür.Bu yıl coştular.Üst komşularım frezyaların fotoğraflarını çekip bana gönderiyorlar...
|
5 Eklenti(ler)
Frezyalar çiçeklenmeye erkenden veda eden soğanlı bitkilerden değil...
|
1 Eklenti(ler)
Bu katmerli beyazların kokusuda bir başka...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 668112
Bir hareketlenmeler var bu aralar.şu kokuyu bi alsaydım çok merak ediyorum.tomurcuk oldugu halde burnumu dayadım ve çok naif bir koku aldım çok güzeldi birde tam açsın bakalım. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yıllardır beni çiçeksiz bırakmayan tek kök Frezyam bu sene 3 çiçek sapıyla karşıladı beni.. ;) ilki açmak üzere
|
3 Eklenti(ler)
Frezyasız hafta sonu olmaz...
|
Arkadaşlar,frezyalarda koku üzerine bende bir kaç tecrübemi sizlerle paylaşayım.
Frezyaların en güzel kokulusu bodur,mini çiçekli dediğimiz türdür. Kültür türlerin en hafif kokuluları beyaz ve lila diye tabir edilen renklerin yalın kat olanlarıdır. Frezyalarda diğer soğanlılar gibi gün içinde sıcaklığın yükseldiği saatlerde daha güzel kokarlar. Bunun yanında kültür türlerde katmerli beyaz ve sarı en güzel kokuya sahiptir. Katmerli pembe,kırmızı,fuşya denilen koyu pembe tür içinde, orta kokulu diyebilirim. Tabii ben yetiştirdiğim türler üzerine bilgilerimi paylaşıyorum.Frezyalarda sayısız kültür tür var. Bitkinin üretim aşamasıyla kokunun bağlantısı olabilir.Sn.kgursan bize bu konuda fikirleriyle yardımcı olursa seviniriz. Benim tohumdan ürettiğim türlerin bazıları çok güzel kokarken,bazılarında hiç koku yok. Son olarak frezyaların kültür türlerinden gösterişli,iri çiçekler açan türler üretilmiştir.Ancak bazı türlerin kokuları gösterişli çiçeklerin gölgesinde kalmıştır.SELAMLAR... |
4 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiklerime devam...
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Alıntı:
kokunun yetiştirme ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. koku genetik bir faktördür. renk le de ilgisi yoktur. ticari yetiştiricilikte, seleksiyon (seçme) aşamasında bazı kriterler dikkate alınarak seçim yapılır Örneğin, Sap uzunluğu ve kalınlığı, Başak uzunluğu, Başakların açılma şekli, renk . Bunların arasında koku seçim kriteri değildir, ve hatta dezavantajdır!.. sebebi, başağrısı yapar, ve bazı kişilerde allerji yapar . bu nedenle frezya da koku seçim kriterleri arasında değildir. Koku geni atası Frezya refracta, veya F.armstroniii vb yabani türünden gelir |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz.
|
2 Eklenti(ler)
Bu rengi bende ilk defa gördüm.Bu renk için kakaolu,tarçınlı demek geldi içimden...
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Dumlupınar'ın güzelliklerinin yanında sönük kalsada paylaşayım dedim :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025