agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Frezya (Freesia) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4302.htm)

Dumlupınar 14-03-2018 09:30

4 Eklenti(ler)
Yola devam...

Dumlupınar 14-03-2018 09:31

3 Eklenti(ler)
Dün sabah çektiğim 3 fotoğraf daha...

Dumlupınar 14-03-2018 09:32

2 Eklenti(ler)
Yeni bir tür daha...İlk fotoğrafın sağ üst köşesinde yarın açacak bir yeni bir tür daha...

snob 14-03-2018 10:42

2 Eklenti(ler)
Bunları pazardan aldım. En çok kokan türden biri katmerli sarı.

lenavita 14-03-2018 15:37

1 Eklenti(ler)
Selam canlar benimde freesia

Dumlupınar 14-03-2018 17:23

5 Eklenti(ler)
Hepsi tohumdan ürettiklerim...

Dumlupınar 14-03-2018 17:24

2 Eklenti(ler)
Bu iki fotoğraf kültür türler...

Dumlupınar 14-03-2018 17:26

1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim bir tür daha.Açmak üzere...

Dumlupınar 14-03-2018 17:27

5 Eklenti(ler)
Bu son 5 fotoğraf yine tohumdan ürettiklerim...

Dumlupınar 15-03-2018 14:30

1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim yeni bir frezya daha açmak üzere.

Dumlupınar 15-03-2018 14:31

2 Eklenti(ler)
En son açan 2 tür bir arada...

Batuhan Yılmaz 15-03-2018 18:52

Başıma gelen komik ve güzel olayı anlatıyorum. Sayın Gürkan abimin bana hediye ettiği ve bende elimde bir kaç tane kurtardığım soğanları ayrı ayrı ekmiştim. Benim kendime ait sarı koyu pembe ve kırmızı frezyalarım vardı bu sene aralarından dibi sarı ana hatları pembe kokusuz bir frezya çıktı bundan 2 sene önce 2-3 kendi elde ettiğim tohumu toprağa rastgele atmıştım işte o minik tohumlar bana bu sürprizi yaptı. Şoklar içindeyim ve tüm çiçekleri rastgele tozladım sanırım tohumla yeni varyete üretme işine giriyorum :D

Dumlupınar 15-03-2018 20:50

4 Eklenti(ler)
Hava serin.Bolca sulandılar.Akşam keyfi yapıyorlar...

Dumlupınar 15-03-2018 20:52

2 Eklenti(ler)
Akşam saatlerinde açmış...

Dumlupınar 15-03-2018 21:52

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı bu sabah çektim.Bunu paylaşmayı unutmuşum...Kırmızı uzun saksı balkon demirine asılı ebruli tür.Bu yıl coştular.Üst komşularım frezyaların fotoğraflarını çekip bana gönderiyorlar...

Dumlupınar 16-03-2018 13:26

5 Eklenti(ler)
Frezyalar çiçeklenmeye erkenden veda eden soğanlı bitkilerden değil...

Dumlupınar 16-03-2018 13:28

1 Eklenti(ler)
Bu katmerli beyazların kokusuda bir başka...

nanemolla 16-03-2018 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1534112)
Frezyalar çiçeklenmeye erkenden veda eden soğanlı bitkilerden değil...

En çokta bu yönlerini seveceğim bence.;)

nanemolla 16-03-2018 16:43

1 Eklenti(ler)
Eklenti 668112
Bir hareketlenmeler var bu aralar.şu kokuyu bi alsaydım çok merak ediyorum.tomurcuk oldugu halde burnumu dayadım ve çok naif bir koku aldım çok güzeldi birde tam açsın bakalım.

snob 16-03-2018 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1534142)
Eklenti 668112
Bir hareketlenmeler var bu aralar.şu kokuyu bi alsaydım çok merak ediyorum.tomurcuk oldugu halde burnumu dayadım ve çok naif bir koku aldım çok güzeldi birde tam açsın bakalım.

Yanlız frezyalarin bir kısmı hiç kokmuyor,bu koku işi muhtemelen üretim ve çoğaltma aşaması ile ilgili.şu an bende açan 3 renk var,kırmızı ve mor olan kokmuyor,sarı olan ise yoğun kokulu.

Melisa16 17-03-2018 06:56

2 Eklenti(ler)
Yıllardır beni çiçeksiz bırakmayan tek kök Frezyam bu sene 3 çiçek sapıyla karşıladı beni.. ;) ilki açmak üzere

Dumlupınar 17-03-2018 17:52

3 Eklenti(ler)
Frezyasız hafta sonu olmaz...

Dumlupınar 18-03-2018 08:26

Arkadaşlar,frezyalarda koku üzerine bende bir kaç tecrübemi sizlerle paylaşayım.

Frezyaların en güzel kokulusu bodur,mini çiçekli dediğimiz türdür.

Kültür türlerin en hafif kokuluları beyaz ve lila diye tabir edilen renklerin yalın kat olanlarıdır.
Frezyalarda diğer soğanlılar gibi gün içinde sıcaklığın yükseldiği saatlerde daha güzel kokarlar.

Bunun yanında kültür türlerde katmerli beyaz ve sarı en güzel kokuya sahiptir.
Katmerli pembe,kırmızı,fuşya denilen koyu pembe tür içinde, orta kokulu diyebilirim.
Tabii ben yetiştirdiğim türler üzerine bilgilerimi paylaşıyorum.Frezyalarda sayısız kültür tür var.

Bitkinin üretim aşamasıyla kokunun bağlantısı olabilir.Sn.kgursan bize bu konuda fikirleriyle yardımcı olursa seviniriz.
Benim tohumdan ürettiğim türlerin bazıları çok güzel kokarken,bazılarında hiç koku yok.

Son olarak frezyaların kültür türlerinden gösterişli,iri çiçekler açan türler üretilmiştir.Ancak bazı türlerin kokuları gösterişli çiçeklerin gölgesinde kalmıştır.SELAMLAR...

Dumlupınar 18-03-2018 15:58

4 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiklerime devam...

Dumlupınar 18-03-2018 15:59

3 Eklenti(ler)
Devamı...

kgursan 18-03-2018 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1534278)
Arkadaşlar,frezyalarda koku üzerine bende bir kaç tecrübemi sizlerle paylaşayım.

Frezyaların en güzel kokulusu bodur,mini çiçekli dediğimiz türdür.

Kültür türlerin en hafif kokuluları beyaz ve lila diye tabir edilen renklerin yalın kat olanlarıdır.
Frezyalarda diğer soğanlılar gibi gün içinde sıcaklığın yükseldiği saatlerde daha güzel kokarlar.

Bunun yanında kültür türlerde katmerli beyaz ve sarı en güzel kokuya sahiptir.
Katmerli pembe,kırmızı,fuşya denilen koyu pembe tür içinde, orta kokulu diyebilirim.
Tabii ben yetiştirdiğim türler üzerine bilgilerimi paylaşıyorum.Frezyalarda sayısız kültür tür var.

Bitkinin üretim aşamasıyla kokunun bağlantısı olabilir.Sn.kgursan bize bu konuda fikirleriyle yardımcı olursa seviniriz.
Benim tohumdan ürettiğim türlerin bazıları çok güzel kokarken,bazılarında hiç koku yok.

Son olarak frezyaların kültür türlerinden gösterişli,iri çiçekler açan türler üretilmiştir.Ancak bazı türlerin kokuları gösterişli çiçeklerin gölgesinde kalmıştır.SELAMLAR...

Koku, frezya da ve Liliumlarda çiçeklerin "Nektar" salgılamasıyla oluşuri özellikle sıcak havada nektar buharlaşırken koku yayılır.

kokunun yetiştirme ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. koku genetik bir faktördür. renk le de ilgisi yoktur. ticari yetiştiricilikte, seleksiyon (seçme) aşamasında bazı kriterler dikkate alınarak seçim yapılır Örneğin, Sap uzunluğu ve kalınlığı, Başak uzunluğu, Başakların açılma şekli, renk . Bunların arasında koku seçim kriteri değildir, ve hatta dezavantajdır!.. sebebi, başağrısı yapar, ve bazı kişilerde allerji yapar . bu nedenle frezya da koku seçim kriterleri arasında değildir. Koku geni atası Frezya refracta, veya F.armstroniii vb yabani türünden gelir

Dumlupınar 18-03-2018 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 1534327)
Koku, frezya da ve Liliumlarda çiçeklerin "Nektar" salgılamasıyla oluşuri özellikle sıcak havada nektar buharlaşırken koku yayılır.

kokunun yetiştirme ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. koku genetik bir faktördür. renk le de ilgisi yoktur. ticari yetiştiricilikte, seleksiyon (seçme) aşamasında bazı kriterler dikkate alınarak seçim yapılır Örneğin, Sap uzunluğu ve kalınlığı, Başak uzunluğu, Başakların açılma şekli, renk . Bunların arasında koku seçim kriteri değildir, ve hatta dezavantajdır!.. sebebi, başağrısı yapar, ve bazı kişilerde allerji yapar . bu nedenle frezya da koku seçim kriterleri arasında değildir. Koku geni atası Frezya refracta, veya F.armstroniii vb yabani türünden gelir

Sn.kgursan,verdiğiniz değerli bilgiler ve paylaşımınız için hem şahsım adına,hem de frezya sayfalarını ilgiyle takip eden bütün üye arkadaşlarımız adına size çok teşekkür ediyorum.SELAMLAR...

snob 19-03-2018 09:10

1 Eklenti(ler)
Beyaz.

Dumlupınar 19-03-2018 11:53

2 Eklenti(ler)
Bu rengi bende ilk defa gördüm.Bu renk için kakaolu,tarçınlı demek geldi içimden...

Melisa16 20-03-2018 13:39

3 Eklenti(ler)
Sayın Dumlupınar'ın güzelliklerinin yanında sönük kalsada paylaşayım dedim :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025