![]() |
Sayın Pria; teşekkür ederim
|
Bir de isimlerini bilsem ne iyi olacak
5 Eklenti(ler)
Sagdan soldan toplama oldukları ıcın isimlerini ogrenemedim bir turlu :confused:
Eklenti 543843 Eklenti 543844 Eklenti 543845 Eklenti 543846 Eklenti 543847 |
devam...
5 Eklenti(ler)
İsimlerini bilmediğim nergislerime devam ...
Eklenti 543849 Eklenti 543850 Eklenti 543851 Eklenti 543852 Vazolara sığmadılar :p:p Eklenti 543853 |
Biraz fazla kafa yormak ve araştırmak gerek sayın bonjour40..İlgilenmeye çalışacağım..
Bizim tesbit edeceğimiz isimler ancak tahmin olabilir..Fotoğraflara bakarak adlarını kesin olarak iddia etmek biraz zor..Az da olsa yanıltıcı olabilir.. |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Nergislerim sezon sonuna doğru yaklaşıyorlar...
|
3 Eklenti(ler)
...
|
3 Eklenti(ler)
Bir haftadan beri köydeydim..Nergislerimin otlarını yoldum..
Yağışlar çok bol bu yıl; fidanlık yemyeşil otlarla kaplı.. Orta geç ve geç 3 tür nergisim açmış.. |
2 Eklenti(ler)
Cheerfulness'lerim..Hem sarısı hem beyazı var..Geçen yıl saksıya ektiğimde kokularını pek hissedememiştik ama bu yıl oldukça hoş kokuları var..
Tomurcuk olarak kestim, İstanbul'a gelene kadar açmış bazı tomurcuklar.. |
2 Eklenti(ler)
En nadir nergislerimden biri..
Bunları da geçen yıl yurtdışından gelince İstanbul'da saksıya ektiğimde hiç kokmuyorlardı..Moralim bozulmuştu.. Ama, bu yıl gerçekten çok güzel kokuyorlar.. |
1 Eklenti(ler)
Balkonumdaki iki tür kokulu sarı güzeller:
|
3 Eklenti(ler)
Köyden çoğu tomurcuk halde getirdiğim iki kokulu nergis:
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene Mart ayında açan nergislerim.Sizlerle paylaşmak bugüne kısmetmiş.
|
3 Eklenti(ler)
Bu kokulular da dün açmaya başladılar..
Daha yeni yeni tomurcuk geliştiren 5 çok geç açan tür nergisim var ama ne zaman açarlar bilemiyorum.. |
3 Eklenti(ler)
Nergislerim açarak bozulmaya başlıyorlar. Kar altında kalanların çiçekleri ezildi. Birden fazla çiçek tomurcuğu olan sadece bu oldu. Saksı içinde donanlar da aynısı olabilir belki. Daha soğukta yaşıyorlar. Geçen yıldan beri aynı yerdelerdi. Beş soğanın hepsinde çiçek sapları var. Bunlar dün çekilen fotoğraflar.
Eklenti 549335 Eklenti 549336 Eklenti 549337 |
5 Eklenti(ler)
İlkbaharda zorunlu olarak 300 metre yukarıya taşınanlar. Kar altında kalmalarına rağmen gene de çiçeklerini verdiler. Çok iyi olmamalarına rağmen.
Eklenti 549338 Eklenti 549339 Eklenti 549340 Eklenti 549341 Eklenti 549342 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Yooo, çok ta güzeller sayın Muda..
Bu nergisler, sizin ektiğiniz yerler gibi, taşlık, kayalık yerlere bayılıyorlar bence..Özellikle o taş duvarın dibinde çok yakışmışlar.. Elinize sağlık.. |
2 Eklenti(ler)
Saksılarımdaki açan tüm nergislerimin çiçekleri kurudu ama bu tür imdadıma yetişti :)) Çok geç açan her sapta iki goncası olan kokulu bir tür..
|
1 Eklenti(ler)
Benden ''erlicheer'' nergis satın alan üyelerden biriyle yazıştık birkaç günden beri..
Bana alttaki fotoyu göndermiş.. Sanırım 3 ''Ericheer'' nergis soğanı almıştı benden..Sonuçta birçok yavru oluşmuş ama yavru soğanlar yeterince beslenemediği için küçük kalmışlar..Bunun nedeni, soğanları minik sığ saksılara ekmektir.. Nergis, 30 santime kadar kök salabilen ve geniş yer isteyen bir bitkidir.. Benden satın alıp, küçük saksılara ektiğiniz soğanlar oldukça iri oldukları için mutlaka çiçek açarlar ama eğer ektiğiniz saksı dar ve sığ ise sonuç böyle minik yavru soğanlar olur. Telaş etmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın.. Soğanların soyulabilen kabuklarını ve köklerini temizleyip, evinizin güneş görmeyen serin bir yerinde üstü açık bir kağıt kutu içinde saklayın.. Kasım 15 gibi, geniş ve derin bir saksıya 10 santim aralıklarla bu yavru soğanları irilik sırasına göre ekin..Gelecek yıl çiçek vermeseler bile soğanları büyütsünler, onları saksıdan sökmeyin, yaprakları kuruyunca haziran gibi gölge bir yere aktarın, kasım 15 gibi bir güzel sulayıp tekrar güneşli alana çıkarın ve sizi tekrar mutlu etsinler :) EKİM ve BAKIM BİLGİLERİ İÇİN BLOG'LARIMI OKUYABİLİRSİNİZ: https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...2012/08/13/19/ http://kokulukatmerlinergis.blogspot.com.tr/ |
1 Eklenti(ler)
İlkbahardan bir görüntü :) Bu ilk baharda almıştım. Balkonumda bakıyordum. Büyük ihtimal yabani sarı nergis.
|
arkadaşlar ben dün gelen nergislerimi ektim sakısya sulamaya başliyimmi ne yapayım dışarıda bozulur dıye ektim hemen hatamı ettim
|
Henüz sulamayin
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene fidan olarak almış olduğum Nergisi topraktan hiç çıkarmadım. Şimdi de filiz vermeye başlamış, erken mi acaba?
Eklenti 583864 Yaprak atıklarının arasından filizi bulana 10 puan:D Ben biraz eşeledim:rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar, Saygılar... |
Pazarda bile satılan, katmerli hoş ve yoğun kokulu olanlardan ise;deniz kıyısında falan yüksekte ise, eh biraz da yüzeye yakın diktiyseniz, baş göstermesi normal..
|
Alıntı:
Saygılar... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn tabus bu sayfanın başında (2671 nolu mesaj) fotoğraf yükledim ben ama haklısınız benim Nergis biraz saklanmayı seviyor:)
Tüm yaz saksıda ikamet etmesinin sebebi kökleriydi, bir-iki kere topraktan çıkarmak istedim, köklerinin kurumadığını görünce vazgeçtim. Bazı yazılarda topraktan çıkarmanın şart olmadığını okuyunca da bıraktım kendi haline:) Yarın bir ara kök oluşumuna bakacağım. Yazın toprak çok çabuk kuruyordu çürümemiş olabilir... Yarın oldu:) Eklenti 584024 Köklenme var, yola devam... |
nergisler çürümeye çok musait soğanlar.ben geçen seneki neredeyse tüm soğanları çürüttüm. bi kısmını topraktan çıkarıp serin ve ışıksız ortama almışdım orda da porsümüş.anladım ki nergis bana göre değil.
|
Alıntı:
Tüm soğanlı bitkiler gibi nergis sıkıntısız bir çiçektir hatta kaktüs gibi tembel işidir. Eğer önemli yanlış yapılmazsa bahçede sorunsuz yıllarca açar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 584938 Narcissus tazetta double 'Cheerfulness' 'a benzettim ben:) Eğer öyleyse tüm yaz sulandı zavallım, 10 litrelik kovada arkadaşlarıyla yaşıyor:) Sert kış olursa Antalya'da zarar vermez umarım... Gelecek bahara çiçeği açarsa yıldızlı pekiyi:p |
Salkım çiçekli olması, tazetta kökenli olduğunu gösteriyor. Evet Cheerfulness olabilir ama rengi biraz fazla koyu sarı geldi bana, olabilir. Antalya kışı sorun olmaz, yaylada değilseler. Hem suladınız hem de gölgede kaldıysa çiçek açmayabilir. Üzülmeyin bir sonraya açar.
|
Nergiz
2 Eklenti(ler)
Nergizlerimin bir kısmı
|
Simdiden filizlenirse cicek açmayabilir.
mobil telefondan tapatalk ile yollandı |
Hocam anlamadım erken mi ekmişim zaten bir türlü açtıramadım bu sene de açmazlarsa çok kötü olacam valla...
|
Alıntı:
|
Nergiz
Alıntı:
Merak etmeyin çıkarlar bende bu gün baktım aynı anda ektiğim bir saksı daha vardı yeni yeni filizlenmeye başlamış. Bende ekim başında ekmiştim. Yeter ki çürümüş olmasınlar bir lalelerim ve sümbüllerimden hala bir haber yok :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025